banner564

5 kişiye Onur Plaketi

Gazeteciler Cemiyeti’nin 54’üncü kuruluş yıldönümü münasebetiyle muhteşem bir gece düzenlendi

5 kişiye Onur Plaketi
banner598
 Kıbrıs Türk Gazeteciler Cemiyeti’nin 54’üncü kuruluş yıldönümü münasebetiyle, Merit Crystal Cove Otel’de muhteşem bir gece düzenlendi.
   İkinci Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat, UBP Genel Başkanı Hüseyin Özgürgün ve Turizm Bakanı Faiz Sucuoğlu’nun da katıldığı gecede, Kıbrıs Türk basınına uzun yıllar hizmet veren Akay Cemal, Ahmet Tolgay, Erten Kasımoğlu, Saffet Soykal ve  Özcan Özcanhan’a  Onur Plaketi verildi.
   49’uncu Başkanlar Konsey toplantıları nedeniyle adamızda bulunan Türkiye Gazeteciler Federasyonu Genel Başkanı Yılmaz Karaca, Yönetim kurulu üyeleri ve çok sayıda vilayetin Gazeteciler Cemiyeti Başkanları da gala gecesine konuk oldu.
   Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Reşat Akar’ın açılış konuşmasıyla başlayan gecede sırasıyla Turizm Bakanı Faiz Sucuoğlu, UBP Genel Başkanı Hüseyin Özgürgün birer konuşma yaptı.

Daha çok turist bekliyoruz
   Turizm Bakanı Faiz Sucuoğlu, Kuzey Kıbrıs’ın güzelliklerinden ve özelliklerinden bahsederek, Türkiye’den daha çok turist beklentisi içinde olduklarını söyledi. Sucuoğlu, Türkiye’nin değişik bölgelerinden gelen medya mensuplarından, bu konuda ilgi ve destek beklediklerini belirtirken, turizm yatırımlarının artması için çalıştıklarını kaydetti.
   UBP Genel Başkanı Hüseyin Özgürgün, Türkiye’den gelen suyun önemine dikkat çekerek, bu konudaki memnuniyetini dile getirirken, Kıbrıs sorununa bulunacak çözümde garantilerin önemine vurgu yaptı. Özgürgün “Türkiye’nin etkin ve fiili garantisi UBP’nin kırmızı çizgilerindendir”dedi.
   İkinci Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat ise, Kıbrıs sorununun çözümüne ilişkin müzakerelerin iyi gittiğini, ancak hala uzlaşılamayan konuların olduğunu belirtti. Talat, Kıbrıs sorununun
çözümü halinde, Türkiye’nin, AB sürecine olumlu katkı yapacağını kaydetti.     

Plaketler sunuldu
   Konuşmaların ardından 5 gazeteciye, bunun yanında gala gecesini mükemmel bir şekilde  organize eden Merit Crystal Cove Otel Genel Müdürü Ercan Turhan ile Türkiye’den gelen konuk gazetecilerin konaklaması ve toplantıların organizasyonunu sağlayan Girne Amerikan Üniversitesi Rektörü Prof.Dr.Kutsal Öztürk’e teşekkür plaketi verildi.
   Ediz Onay ve Grup Boğaziçi’nin sunduğu müzik ziyarefitinin yanı sıra GAÜ Dans Grubu’nun gösterisi, davetlilerden büyük ilgi gördü.
   Gecenin ilerleyen vaktinde Gazeteciler Cemiyeti’nin 54’üncü kuruluş yıldönümü için hazırlanan pastanın kesimi yapıldı.
   

Güncelleme Tarihi: 03 Aralık 2015, 09:49
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474