banner564

‘Japon Yıldızı’ etkiledi

Singapur’da sağlık ve güzellik fuarına katılan Merit’in SPA ekibinden Nüşabe Paşayeva, gördüklerini ve en son teknolojik yenilikleri Diyalog okurları için anlattı

‘Japon Yıldızı’ etkiledi
banner598
Nüşabe Paşayeva, Bülent Korkmaz ve Menekşe Kaş’tan oluşan Merit Otelleri SPA&Wellness ekibi
 20 -22 Şubat 2017 tarihlerinde Singapur’da SPA, sağlık ve güzellik fuarına katıldı.
   Merit Crystal Cove Hotel SPA Müdürü Nüşabe Paşayeva, fuarda gördüklerini, en son ürünleri ve teknolojik açıdan yaşanan gelişmeleri Diyalog okurları için anlattı.

   “Fuar alanının ismi SunTech boşuna değil, devasa tesis sadece Güneş enerjisi panellerden elde edilen elektrik ile faaliyet gösteriyor” diyen Paşayeva, ‘Japon Yıldızı’ olarak adlandırılan teknolojik ürünlerden övgüyle söz etti.
  Sağlıklı yaşama, bakım ve güzelliğine önem veren herkesin, bu röportajı ilgiyle okuması gerekiyor. İşte Nüşabe Paşayeva’ya sorularımız ve yanıtları:
  
Soru: Singapur’daki fuar hakkında neler söylemek istersiniz? Orada neler gördünüz?

Yanıt: Singapur Fuarını, daha önce Dubai, Türkiye ve Avrupa’da katıldığım fuarlarla kıyaslayınca, fiziki kapsam açısından daha küçük olsa da yeni ürün çeşitliliğine göre ve yeni brand açısından son derece zengin, ilginç ve faydalı bilgiler içeriyordu. Avrupa ve Amerika’da daha önce hiç karşılaşmadığımız onlarca Asya’ya özgü kozmetik ürün çeşitlerini görme ve deneme şansımız bulundu. Singapur, Taywan, Çin, Amerika, İtalya, Tayland, Vietnam, Japonya, Avustralya, İsrail, Malesya, Endonesya, Kore kendi orijinal, büyük çoğunluğu, organik partiküler içeren modern teknolojiler ile üretilen kozmetik ürünlerini sergiliyordu. 
Dikkatimizi çeken detay – Asyalıların Cilt maskelerinin her türlüsüne ilgi ve önem göstermeleri idi – değerli olan bir detay, çoğu ürünlerin paraben-free ve organik olmasıydı. Dikkatimizi çeken ikinci detay, Avrupa ve Amerika’da kadın tüketicilerin daha çok yoğun nemlendirme, anti-aging, bronzlaştırıcı, dermo kozmetik – tedavi edici kozmetik ürünlerini en çok tercih etmelerine karşın, Asyalı kadınlar – “Whitening” – beyazlatıcı, renk açıcı ve yüksek faktörlü güneş koruyucu içerikli kozmetik ürünlerini daha çok tercih etmeleri. Bu da, kültürel temel taşıyan bir unsur – Japonya ve çoğu Uzakdoğu ülkesinde beyaz ten – daha asil sayılmakta, dolayısı ile hanımların kozmetik bakım ürünlerinden kıyafet ve özellikle baş için kullanılan koruyucu şapkalara kadar özel tasarım ve teknolojiler ile üretiliyor. ABD ve Avrupa’da tam tersi – bronzlaştırıcı ürünler ve yanmış ten nerdeyse yüksek statü belirticisi gibi. Fuarda dikkat ettiğimiz bir diğer nokta, Avrupa’da alıştığımız Ritüel bakımlar ve zayıflatıcı (anti-selülit) bakımların hiç göze çarpmaması.

Analiz programı cep telefonunda
    
 Soru: SPA konusunda ne tür yenilikler var? Bunların hangilerini Kıbrıs’ta uygulamayı düşünüyorsunuz?

Yanıt: Gezmiş ve görmüş olduğumuz SPA’ların genel alan ve Terapi odalarını kendi işletmelerimiz ile kıyaslar isek, hiçbir şekilde eksik değiliz. Merit Royal Otelin SPA Merkezini inşaat esnasında planlarken, ne kadar doğru kararlar aldığımızı ve ne kadar fonksiyonlu ve dünya standartlarında bir tesis kurduğumuzu tekrar tekrar anlamış bulunmaktayım. Aynı notlar, Merit Park, Merit Lefkoşa ve Crystal SPA için de geçerli, eski tesis olmamıza rağmen işletme, standartlar, hizmet ve kalite açısından bir çok Dünya markasının SPA Merkezinden eksik değiliz. Mekansal ve Operasyonel yenilikler keşif edemedik, fakat Fuarda sergilenen yüzlerce ürünler arasında, ekip olarak birkaç yeni Innovatif favori ürün seçtik. Bunlar:

a) Japon menşeili Cosbeauty şirketinin ürettiği “Hydrojen water mist” mini cihazı. Cep telefonunuza indirdiğiniz Cilt analiz Programı ile senkronize çalışan cihaz, telefondan aldığı  verilere istinaden cildin ihtiyaç duyduğu nemlendirme partikülleri ve yağ miktarını ayarlar, elektroliz neticesinde elde edilen hidrojen su vasıtası ile cilde çok çabuk ve effectif nüfuz ettirir. Nano anionlar ile atomize edilmiş ve zenginleştirilmiş su cildinize kolay absorbe ettiği için anında her türlü dış faktöre karşı koruma sağlar ve cildin hızlı onarılmasına yardımcı olur.

b) Ve Fuarın Yıldız ürünü; yine Japon menşei olan, fakat baş ofis ve üretim tesisi Singapur’da bulunan “ImageneLabs” genetik wellness laboratuvarın kozmetik, fitness ve wellness sektörleri için ürettiği eşi benzeri olmayan kişiye özel ürünleri. ORISKIN DNA cihazı sayesinde Şahsın genetik profil analizini ve DNA’sını inceledikten sonra, alınan verilere istinaden DNA profilinize uygun, cildinizin ihtiyacına göre size özel formüllü Serum üretiliyor. Yoğun ve zengin içerikli, sorun odaklı ve piyasada satılan diğer Serumlara göre daha kısa zamanda olağanüstü sonuçlar alındığı bir ürün. Dermo kozmetikte bir çığır.

c) Fuarda aynı zamanda, Asya’ya özgü, Wellness’ta kullandıkları çeşit-çeşit organik ürünler yelpazesi sergileniyordu – tori kuşun yuvasından üretilmiş bağışıklık sistemini koruyan içkilerden, tropikal meyve çekirdeklerinden üretilen sabunlara kadar, özel iksir çeşitleri, orijinal kokular, çok sayıda egzotik ürünler mevcuttu.


Rüyaların ülkesi

 Soru: Singapur SPA turizminde çok başarılı. Bu konudaki gözlemlerinizi aktarabilir misiniz? Bu işi nasıl başarıyorlar? 

 Yanıt: Çok güzel bir soru. Başarmalarının en büyük nedeni Devlet politikası. Toprağı olmayan küçücük bir ülke - cam, çelik, metal, yüksek mühendisliğin, eğlencenin, lüksün, temizliğin, göz alıcı yeşilliğin ve renkli çiçeklerin şahane harmonisi gibi. Şehir - baştanbaşa bir kartpostal. Muhtelif bir-birine zıt kültürlerin mutlu, sorunsuz, güvenli yaşandığı bir yer. Dolayısı ile Dünya çapında orta gelirli ve Lüks segment gezginlerin en çok tercih ettikleri destinasyon. Aynı zamanda, Mimari olarak Dünya çapında çok fazla Simgesel yapıları mevcut, örneğin – efsanevi Marina Bay Sands Hotel gibi, durien meyvesi şeklinde tiyatro binası, lale şeklinde Bilim müzesi, Merlion heykeli, Gardens by the Bay bahçeleri, Sentosa eğlence adası.                                                                                Otelcilik ve hizmet kalitesine Singapur’da birçok Dünya Markası otel zincirlerinin SPA&Wellness Merkezlerini ziyaret ettik. Bunlardan – Marina Bay Sands Hotel, Mandarin Oriental, Shangri- La Hotel, Pan Pacific Hotel, Conrad, Four Seasons, Raffles Hotel vs.                                                       

Ayda 2 kez masaj

Soru: Sağlıklı yaşam için masajın hangi türlerini tavsiye edersiniz? Ne kadar aralıklarla uygulanmalı.

Yanıt: Masaj uygulamalarının tarihi M.Ö. 3000 yıllarına kadar uzanıyor. İlk olarak Çin ve Hindistan’da yapıldığı bilinmektedir. Binyıllardır İnsanoğlu bu müthiş tedavi yöntemin faydalarını görmekte uygulamaktadır. Masajın her çeşidi vücudumuza çok faydalı, çünkü her masajın kendi fonksiyonu ve kendi misyonu vardır. Aroma yağlar ile yapılan yumuşak dokunuşlu Aromaterapi ve ya Hint Ayurveda uygulamaları tamamen zihin ve vücut rahatlamasına uygun iken, vücudunuzun muhtelif yerlerinde kas tutulması var ise onların derinlemesine işlenmesi için İsveç masajı ve ya Derin Asya masajı uygundur. Hayat enerjinizi uyandırmak için Thai ve ya Sıcak Taş masajı iyi bir seçim olacaktır. Uygulama aralığı çok sübjektif nedenlere bağlı – ihtiyaç, maddi imkan ve zaman meselesi. Benim tavsiyem ayda en az 2 – 4 defa mutlaka masajın herhangi çeşidini yaptırmanızdır. SPA Merkezine gitme imkanınız yok ise kendinize ve ya çocuğunuzun el, ayak ve sırt bölgelerine yukarıya doğru sıvazlama hareketleri ile masaj yapa bilirsiniz. Bu basit friksiyon hareketleri bile son derece keyifli ve faydalı olacaktır.

Soru: Ziyaretiniz sırasında sizi en fazla etkileyen ne oldu.

Yanıt: Fuarı değerlendirmek gerekir ise, yukarıda söylediğim gibi, yüksek teknolojik innovatif buluşlar, fuarda sergilenen alışık olmadığımız, egzotik bitkilerden, bilmediğimiz hammaddelerden yapılan yüzlerce ürün tanımak, denemek çok güzel ve etkileyici idi. Singapur şehrine gelince… Bir Usta iç mimara sormuşlar – “ Bir iç mekana mükemmel dekorasyon yapmak için ve karakterini oluşturmak için hangi nokta vuruş gerek? Onu dolduracak insanlar… - demiş Ustad… “ Singapur, şehir olarak bir rüya gibi – temiz, yemyeşil, düzenli, emniyetli, mühendislik ve doğa harikası… Fakat havalimanındaki görevlilerden, sokak satıcılarına, restoran garsonları, tezgahtar ve taksicilerine kadar nerdeyse tüm Singapurlular asık suratlı, kaba, bazen hadsiz, sıcakkanlı ve misafirperver değiller. Yeni ülkeleri keşfettiğinizde çevre, mekanların güzelliği evet çok önemli, fakat o mekanlarda yaşayan, hizmet veren yerli insanların İnsan kalitesi bence en önemli unsur ve o ülkenin markası. Beni en çok etkileyen ve şoke eden bu gözlem oldu.

Güncelleme Tarihi: 05 Mart 2017, 10:21
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473