banner564

“Kültürlerin meşalesi  Mesarya’da alevleniyor”

Beyarmudu Belediyesinin düzenlediği Patates Kültür Sanat Festivali ile Uluslararası Halk Dansları Festivali görkemli bir açılış töreni ile start aldı

“Kültürlerin meşalesi  Mesarya’da alevleniyor”
banner598

Beyarmudu Belediyesi tarafından bu yıl 9’uncusu düzenlenen Patates Kültür Sanat Festivali ile 6’ncı Uluslararası Halk Dansları Festivali önceki akşam gerçekleşen kortej yürüyüşü ile başladı. Etkinliğin açılışında Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı ile Beyarmudu Belediye Başkanı İlker Edip birlite meşale yaktı. 
İlker Edip açılış konuşmasında “Her yıl büyük bir özveriyle hazırladığımız ve bölge halkımıza en iyi hizmet adına oldukça yoğun çalışma sürecinin ardından ortaya çıkardığımız Temmuz Ağustos aylarını birbirini sanatla sanat ve kültürle bağladığımız görevimiz başlıyor hepimize hayırlı uğurlu olsun diyorum. Patates Kültür Sanat Festivali ve Uluslararası Halk Dansları Festivalini buluşturarak yerelden evrensele bir köprü kurduğumuz çeşitli dünya kültürlerini ülkede ağırlayarak, ülke kültürlerin buluşarak kaynaşmasına olanak sağlıyoruz hem de halkımıza uluslararası çeşitliliği sunuyoruz” dedi.
Edip, bu yıl ki festivalin tanıtım sloganının “Kıtalar Beyarmudu’nda buluşuyor, kültürlerin meşalesi Mesarya’da alevleniyor” olarak belirlediklerini söyledi.
Törende ayrıca sırasıyla; Patates Üreticileri Birliği Başkanı Engin Halkseven, Uluslarası Festivaller Birliği Başkanı Atilla İpek, Tarım ve Doğal Kaynaklar Bakanı Dursun Oğuz ve Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı birer konuşma yaptı.
Konuşmaların ardından gece konuk ekiplere anı hediyelerinin verilmesi ile devam etti.
KKTC, Fransa, Meksika, Mısır, Sırbistan, Makedonya, Rusya ve Türkiye Cumhuriyeti’nin halk dansları ekibinin sergilediği gösteriler beğeni topladı. 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473