banner564

Kuzey Kıbrıs’ta yapılan dünyanın en büyük tavla turnuvasının şampiyonu Alman Harald Johanni oldu

43 ülkeden katılım oldu

Kuzey Kıbrıs’ta yapılan dünyanın en büyük tavla turnuvasının şampiyonu Alman Harald Johanni oldu
banner598

 Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti, dünyanın en ünlü tavla oyuncularını ağırladı. 532 oyuncu 7. Merit Açık Uluslararası Modern Tavla Şampiyonası’nda mücadele etti. Merit Turizm Grubu ile Dünya Tavla Federasyonu  (WBF) iş birliğiyle gerçekleştirilecek turnuva, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin uluslararası alanda tanıtımı için önemli bir etkinlik olarak gösteriliyor. 5-10 Kasım 2019 tarihleri arasında düzenlenen turnuvaya dünyanın dört bir yanından ABD, Arjantin, Avustralya, Brezilya, Fransa, İngiltere, İran, İspanya, İsviçre, İtalya, Japonya, Kanada, Norveç, Rusya, Tayland ve Yunanistan'ın da aralarında bulunduğu 43 ülkeden oyuncu katıldı.

Monte Carlo’dan daha fazla bir katılım
Dünya Tavla Şampiyonası’nın yapıldığı Monte Carlo’dan daha fazla bir katılım ile gerçekleştirilen turnuvada oyuncular çok farklı kategorilerde mücadele ettiler. Şampiyonanın ödül havuzunda toplanan 470 bin Euro dereceye giren oyuncular arasında paylaşıldı. Turnuvanın şampiyonu ise Danimarkalı rakibi Steen Groenbech’i yenen Almanya’dan Harald Johanni oldu. Şampiyon tavlacı 62 bin Euro’luk ödülün sahibi olurken ikinci Steen Groenbech 31 bin Euro ödül kazandı. 

Su altında tavla şöleni
Farklı kategorilerde mücadele edilen şampiyonanın en ilginç müsabakaları ise su altında yapılan oyunlar oldu. Dalış kıyafetleriyle havuza giren oyuncular ilginç görüntüler verdi. Şampiyonanın kadınlar kategorisinde ise birinciliği Marmaris’ten katılan Türk sporcu Ayla Karmen Aydın aldı. Turnuvanın son günü olan 10 Kasım akşamı tavla severler, Merit Park Hotel’de kendileri için düzenlenen “Veda Partisi”nde 80’ler ve 90’ların müzikleriyle eğlenerek ödüllerini aldılar. 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474