banner564

Merit Lefkoşa’da Çin Esintileri

15 Çinli misafir, unutulmaz bir gece yaşadı, kendilerini ülkelerinde hissetti

Merit Lefkoşa’da Çin Esintileri
banner598
Merit lefkoşa Hotel, geçtiğimiz akşam 15 Çinli misafirine unutulmaz saatler yaşattı. Full Moon (Ay Festivali) organizasyonu ile Çin rüzgarları esti, davetliler bir süreliğine de olsa kendilerini Çin’de hissetti. 


‘Ay’da Yaşayan Kadın’ Efsanesi
Ay Festivali ile ilgili efsaneler oldukça fazla. O efsanelerden biri de ‘ayda yaşayan kadın’ Chang’e ile ilgili. Chang’e, eski Çin mitolojisine göre bir kahraman. Rivayete göre günlerden birinde gökyüzünde 10 adet güneş belirir. Çin imparatorunun emri 9 güneşin okla vurularak yok edilmesidir. Kahraman Chang’e gökyüzündeki dokuz güneşi vurduktan sonra Ay’a uçar ve hayatını orada devam ettirir. Çinliler de o günden bu yana her ‘Ay Festivali’nde onu ayda dans ederken görürler. Efsaneyle ortaya çıkan Ay Festivali Çin takviminin 3.önemli bayramı.


‘Full Moon’ Festivali beğeni topladı
Merit Lefkoşa Hotel, tarafından düzenlenen ‘Ay Festivali’ organizasyonu da  Çin’de yapılanları aratmadı. Çin ezgilerinin eksik olmadığı konsepte uygun olarak süslendi. Misafirlere hem Çin hem de Türk mutfağından lezzetler sunuldu. Özellikle suşi büyük beğeni topladı. Salondan Çin ezgileri de eksik olmadı. Yemeğin ardından da çin çayı ve moon cake (ay çöreği) ikramı yapıldı. Organizasyon büyük beğeni topladı.

Güncelleme Tarihi: 11 Eylül 2014, 09:19
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473