banner564

Mideler bayram yaptı

İskele Festivali’nde gündüz Kıbrıs Mutfağından Lezzetler Yarışması yapıldı, gecede nohutlu pilav ve acuva tatlısı dağıtıldı

Mideler bayram yaptı
banner598
47. Geleneksel İskele Festivali kapsamında bu yıl 10. düzenlenen Kıbrıs mutfağından lezzetler yemek yarışması önceki gün yapıldı. 
Belediyeden verilen bilgiye göre, Osman Ağa Kültür Evi’nde yer alan yemek yarışmasına 13 yarışmacı, 18 yemekle katıldı. 
Üç kadın yarışmacının yemeklerin dereceye girdiği yarışmasında, bir kadın yarışmacı da jüri özel ödülüne layık görüldü. Yarışmada, Necla İsmail Açıkada 82 puanla birinci, 76 puanla Emine Kabasakal ikinci, 75 puanla Nehibe Aylanç üçüncü olurken, yine 75puanla Jale Seven de jüri özel ödülüne layık görüldü. 
İskele Belediye Başkanı Hasan Sadıkoğlu, Osman Ağa Kültür Evi’nde düzenlenen yarışmada yaptığı konuşmada, katılımcılara ve etkinliğin gerçekleşmesine katkı koyan herkese teşekkür etti. 
Sadıkoğlu ayrıca yarışmaya ev sahipliği yapan Osman Ağa Kültür Evi Sahibi Emine Sütçü’ye de teşekkür ederek, çiçek takdim etti. 


Nohutlu pilav ve acuva tatlısı dağıtıldı
Öte yandan İskele Festivali’nde önceki gün akşam İskeleli müzisyenlerin sahne aldığı Larnakalılar Gecesi’ndeki konseri izlemeye gelenlere nohutlu pilav, ayran ve İskele’ye özgü acuva tatlısı ikram edildi.

Rezvan Kurşiniler unutulmadı
Gecede, geçen yıl ölen İskeleli şarkıcı Rezvan Kurşiniler’in sesinden şarkı dinletilirken, Kurşiniler Grubu’nun kemancısı İbrahim Kurşuniler de müzik ziyafeti sundu
Larnakalılar Derneği Başkanı Göksel Saydam 2008 yılında kurulan Larnakalılar Derneği’nin amacının gelenek, görenek ve kültürlerini yaşatmak olduğunu ifade etti.
İskele Belediye Başkanı Hasan Sadıkoğlu da, 2016 İskele Festivali kapsamında Larnakalılar Gecesi’ni Makenzi Halk Plajı’nda yapacaklarının sözünü verdi. 

Güncelleme Tarihi: 08 Temmuz 2015, 09:17
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474