banner564

Girne’de işler yolunda

Güngördü, yerel seçimlerde halka verdiği sözlerin hemen hemen tümünü yerine getirmenin mutluluğu içinde olduğunu söyledi

Girne’de işler yolunda
banner598
Girne Belediye Başkanlığı görevinde bir yılı dolduran Nidai Güngördü, dün düzenlediği basın toplantısıyla bir yıllık icraatlarını değerlendirdi.
Nidai Güngördü konuşmasında, geçen yılki yerel seçimlerde halka şeffaf, katılımcı, demokratik bir belediye yaratma sözü verdiği ve bu sözlerin hemen hemen tümünü yerine getirmenin mutluluğu içinde olduğunu ifade ederek, göreve gelişinin ilk yılında gerçekleştirdiği, gerçekleştirmekte olduğu ve gerçekleşeceği icraatlarını anlattı. 
Kent yönetimine belediye meclis üyeleri, muhtarlar ve halkı da dahil ettiklerini belirten Güngördü, böylelikle şeffaf ve katılımcı uygulamaları hayata geçirmeye başladıklarını kaydetti.
Göngördü, göreve geldikten sonra belediyenin hayata geçirdiği, geçirmekte olduğu ve gerçekleştireceği projeleri ise şöyle sıraladı:

Yapılan ve yapılacak projeler…
“Şimdi Girne Kordonboyu ve tören alanında ışıklandırma, kaldırım ve peyzaj düzenlemelerine başladık. Akıllı su sayacı ödeme noktasının sayısını artırdık. Karaoğlanoğlu Antis bölgesi sahil düzenleme ve deniz panayırı alanı için çalışmalara başladık. Yıkılmak üzere olan ve tehlike arz eden binayı yıktık. Girne’deki mevcut trafik sorununu çözmek için trafik uzmanlarının önerileri doğrultusunda, Girne Trafik Master Planı’nı hazırlamaya başladık. Mevcut otobüs duraklarını elden geçirip, yenilerini ekledik. Oğuz Veli Ortaokulu’nun önüne, trafik akışını yavaşlatmak ve öğrencilerin karşıya geçmesini sağlamak amacıyla korunaklı yaya geçidi yaptık. 
Atık su arıtma tesisinin rehabilitasyonu için ülkemizdeki ve Türkiye’den gelen uzmanlar eşliğinde çalışma başlattık. Kanalizasyon ağımızı geliştirdik. Yağmur suyu master planı için kentin sorunlu bölgelerinde eğim haritalarını oluşturmak için hazırlıklara başladık.
Yıllardır bakımı yapılmadığından dolayı atıl duruma gelen park, bahçe ve oyun alanlarında çalışma başlattık. Engelli bireyleri de düşünerek, yaptığımız çalışmalar sonucu 6 parkı yeniden halkın hizmetine sunduk. 14 parkta ise bakım, onarım ve yeni oyun grubu yerleştirme çalışmaları devam edecek. 
Hayvanları sokaktan kurtarmak için barınak projesi hazırladıklarını da belirten Güngördü. projenin hayata geçmesi için ihtiyaç duyulan araziyle ilgili Çevre ve Doğal Kaynaklar Bakanlığı’yla protokol imzaladıklarını kaydetti.
Güngördü, imar planı konusunda ise plan olmadan kentte emirnamelerle 10 katlı bina yapılmasına karşı olduklarını söyledi.

Güncelleme Tarihi: 08 Temmuz 2015, 09:22
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474