banner564

Katkı bekliyoruz

Serdar Denktaş, 4 ana başlıkta toplanılan DP’nin yeni siyaset vizyonunu tanıttı, ilgili tüm kesimlere çağrıda bulundu:

Katkı bekliyoruz
banner598
Demokrat Parti-Ulusal Güçler (DP-UG), “Demokrasi Paketi”, “Ekonomik Paket”, “Kıbrıs Sorunu” ve “Türkiye ile İlişkiler” adıyla dört ana başlık altında geliştirilen yeni vizyonunu dün Lefkoşa Merit Otel’de kamuoyuna açıkladı.
Yeni siyaset vizyonunun taslak çalışmasını tüm paydaşlara sunmak, görüşlerini almak için düzenlenen bilgilendirme ve değerlendirme toplantısında ilgili kesimlerden katkı istendi. 
Demokratikleşme, ekonomik vizyon, Kıbrıs sorunu, çözüm, barış inşası ve AB Türkiye ile Mali Program ana başlıkları çerçevesinde ilişkilendirilen rapor, ülkede yeni bir özgürlükçü, liberal demokrat, insan haklarına saygılı siyaset geleneğinin ve paradigmasının oluşturulması hedefini taşıyor. 
Toplantının açılış konuşmasını yapan DP-UG Genel Başkanı Serdar Denktaş, toplumdan gelen değişim taleplerini ve çağrıları dikkate alarak, gerek ülke siyasetinin, gerekse partinin vizyon yenilemesi yönünde profesyonel bir ekiple bir çalışma başlattıklarını anlattı. 
Konu hakkında Sosyolog Kudret Akay’ı görevlendirdiğini ifade eden Denktaş, başlatılan çalışmanın kamuoyu ile paylaşım aşamasına geldiğini belirtti. 
Denktaş, köklü toplumsal değişikliklere neden olacak öneriler içeren yeni vizyonun toplumun tüm kesimlerini ilgilendirdiğini ifade ederek, yeni vizyonun “Demokrasi Paketi”, “Ekonomik Paket”, “Kıbrıs Sorunu” ve “Türkiye ile İlişkiler” adıyla dört ana başlık altında geliştirildiğini vurguladı. 
Raporun son halinin üzerinden önceki gün akşam geçildiğini belirterek, rapor hakkında bazı görüş ve eleştiriler aldıklarını aktardı. 

“Eleştirilerde katkı olacak…”
“Değişmek ve değiştirmek için sizin katkılarınızı, görüşlerinizi dinlemek, not etmek ve değerlendirmek istiyoruz” diyen Denktaş, rapor için herkesten, halkın her kademesinden katkı beklediklerini kaydetti. 
Raporda önemli reform önerileri bulunduğuna dikkat çeken Serdar Denktaş, özellikle vergi reformu konusundaki önerilerin ayrıca önemli olduğunu, en ağır eleştirilerin bile kendilerine katkı sağlayacağını vurguladı. 
Denktaş’tan sonra söz alan Sosyolog Kudret Akay da, raporun hazırlanması konusunda kendisinin görevlendirilmiş olmasına rağmen, Serdar Denktaş ve birçok kişinin katkıda bulunduğunu söyledi. 
Rapor için çeşitli kesimlerden, çok önemli görüşler alındığına işaret eden Akay, toplumun refahının ve adil paylaşımın önemine dikkat çekti. 
Akay daha sonra raporu sundu. 


Eide’den Denktaş’a ziyaret 
Öte yandan Kıbrıs sorununa çözüm bulmak için sürdürülen müzakerelerde taraflara yardımcı olan Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri’nin Kıbrıs Özel Danışmanı Espen Barth Eide, Demokrat Parti Ulusal Güçler (DP-UG) Genel Merkezi’ni ziyaret ederek Genel Başkan Serdar Denktaş ile görüştü.
Espen Barth Eide, görüşmenin başında basına yaptığı açıklamada, müzakerelerde ilgi çekici bir aşamaya girildiğini, hemen hemen tüm konuların birbirleriyle bağlantılı şekilde görüşülmeye başlandığını kaydetti.

Denktaş: Şüphelerimiz var
Serdar Denktaş ise, müzakere süreci hakkında “çok fazla bilgi sahibi olmadıklarını”, bunu Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı’ya da izah ettiklerini söyledi.
Denktaş, “Ne gelişmeler yaşanmakta olduğu konusunda siyasi partilerin bilgilendirilmesi gereklidir” dedi.
Serdar Denktaş, sürecin Kıbrıs sorununa çözüm getirecek bir antlaşma ile sonuçlanması konusunda ise “şüpheleri bulunduğunu” söyledi.

Müzakerelere destek vermek istediklerini ancak, desteklerini beyan etmeden önce gelişmeleri öğrenmeleri gerektiğini kaydeden Denktaş, “Kıbrıslı Türklerin beklentilerinin karşılanması durumunda, destek verenlerden olmak istiyoruz” dedi.

Güncelleme Tarihi: 08 Temmuz 2015, 09:22
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474