banner564

Ülkemizin ünlü sanatçıları ve mankenleri Başbakan Ersin Tatar’ın başarılı olacağına inanıyor ve destek bekliyor

En güzelini yapacak

Ülkemizin ünlü sanatçıları ve mankenleri Başbakan Ersin Tatar’ın başarılı olacağına inanıyor ve destek bekliyor
banner598

 Çiğdem AYDIN-Pelin YÜKSELAY

   Kuzey Kıbrıs’ın tanınmış sanatçıları ve ünlü mankenlerinin büyük bir çoğunluğu Ersin tatar’ın başkanlığındaki UBP-HP koalisyonunun başarılı olacağına inanıyor.  
   Diyalog’a konuşan sanatçılar “O tam bir Kıbrıs sevdalısıdır. Mutlaka başaracak ve en güzelini yapacak” derken, sanatçıların sorunlarına da el atmasını istiyor.

Günkut Ajans Direktörü Bülent Günkut: 
40 Yıldır bu ülkede hizmet veren bir ajans direktörü olarak şunu diyebilirim ki hiçbir hükümetten beklentimiz olmadı, şu an kurulan yeni hükümetten de beklentimiz olamaz. Ersin Tatar’a görevinde başarılar dilerim. Kendisi benim 40 yıllık yol arkadaşım, yakın dostumdur. Tam bir Kıbrıs sevdalısı, halk adamıdır. Başbakanlığından ötürü memnunuz. Umarım başarıları daim olur. 
H&V Ajans Direktörü Hayriye Vurdu: 
Yeni hükümetten beklentim, başta bir Kıbrıslı, sonrasında ise bir ajans sahibi olarak artık bir şeylerin değişmesi yönündedir. Bizim sektörümüze önem gösterilsin. Reklamlar, organizasyonlar Türkiye’de biliyorsunuz çok önemlidir. Burada asla gereken önem gösterilmiyor. H&V Ajans olarak biz her yıl yarışma düzenliyoruz ve bu yarışmaya 20 ülkeden 20 model getiriyoruz. Bu benim ülkemi 20 ülkede daha tanıtmam anlamına denk gelir. Ama bu süreçte devlet yetkililerinden biri ne yanımızda oluyor ne de bir teşekkür ediyor. Ben sektörümüze daha çok destek verilmesini ve gençlerin önünün açılmasını istiyorum. Başbakan Ersin Tatar’ı siyasetçi olarak çok beğenmekteyim. Kendisi tam bir halk adamıdır ve inanıyorum hak ettiği yerdedir. Başarılarının daim olmasını dilerim.
Ses Sanatçıcı Selen Selenada: 
Öncelikle yeni hükümetimiz hayırlı olsun. Tabi ki yerli sanatçılara öncelikle destek bekliyoruz önlerinin açılması değerlerinin bilinmesi ve tanıtılması konusunda. Ersin Tatar'ın başbakanımız olmasına ayrıca çok sevindiğimi belirtir halk için en güzelini yapacağına inanıyorum. Bunu söylemeden de geçemeyeceğim bir Mağusalı olarak Mağusa’ya bir öksüz çocuk gibi davranıldığını düşünüyorum. Mağusa bölgesdine bir bakanlık verilerek adil bir dağıtım yapılmadığını da düşünüyorum. Başkanımızın da bunu telafi edeceğine inanıyorum. 
Ses Sanatçısı Nigar Muradova: 
Sanata ve sanatçıya daha çok değer verilmesini istiyorum. Sanatçı mutlu olursa, huzurlu olursa daha verimli olur. Örneğin, en büyük problem eğitim. Gençler ses sanatçısı olmak istemiyor. Alanı bilmiyorlar, eğitimini almıyorlar, teşvik yok. Kazancı çok fazla değil. Bu nedenle eğitim politikalarında veya sanat okullarının geliştirilmesi gerekiyor. Yeni Başbakan Ersin Tatar’ı yakinen takip ediyoruz. Beğendiğim bir isimdir. Görevinde başarılar diliyorum. 
Ses sanatçısı Çilem Şahan: 
Ben bir tanımlama istiyorum ve tanınma. Bunu mesleki anlamda söylüyorum, kişi olarak değil. Bu ülkede ses sanatçısı diye bir meslek yoktur. Dolayısıyla ses sanatçısı olarak sigortanızı dahi yatıramazsınız. Sigortanız olsun istiyorsunuz, sanatçı dahi olsanız başka bir mesleğiniz daha olmalı. Bir kere yasa yapılıp ses sanatçısı, model, oryantal gibi meslekleri ülkemizde meslek olarak kabul edilmesi gerekiyor. Hem meslek olarak kabul etmiyorsun, hem sahneye çıkan sanatçıların arkasından koşup vergi istiyorsun. Burada bir tezatlık var. Sahneye çıkınca vergi veriyorsak, ses sanatçısı olarak da veya başka bir model, oryantal gibi meslekleri icra ediyorsak, sigortamız da olmalı. Yeni veya eski bir başbakanla ilgili bir şey söylemek istemiyorum. Gelen giden hükümetlerin sanat camiasına gereken değeri vermesini temenni ederim. 
Ses Sanatçısı Ayşegül Zaim: 
Yeni hükümetimiz hayırlı olsun. Bizim ülkemizin en büyük problemlerinden biri kendi camiamız için söylüyorum, sanata ve sanatçıya sadece özel günlerde ve resepsiyonlarda değer verilmesidir. Oysa sanat bir ülkenin devlet politikası olmalıdır. Sanatçı da bu değeri sanatına katarak çalışmalarını yapması lazım. Örneğin, oteller Türkiye’den sanatçı getiriyorlar, sırf isme 100 bin lira, 150 bin lira para ödeniyor. Tabii ki getirilecek. Ama bunu yaparken beklentim otellere veya benzeri yerlere eğer Türkiye’den bir sanatçı getirilecekse yerli sanatçının da sahneye çıkarılması zorunluluğu yasayla düzenlenmelidir. Çünkü başka türlü olmuyor. Benim için problem değil, benim zaten boş günüm yok. Ama bunun olması gerektiğini düşünüyorum. Örneğin, bir bütçe kalemi oluşturulabilir, yerli sanatçıları desteklemek için. Bir şarkının söz yazarı ve bestecisi siz kendiniz değilseniz iyi bir aranjöre ödemeniz gereken miktar bir şarkı için 10 bin TL’dir. Gel de şimdi albüm yap. Ersin beyi insan olarak da politikacı olarak da çok sever sayarım, içi dışı bir olan bir insan. Kendisine desteğimiz eşimin de benim de sonsuzdur. Başarılarının devamını dilerim. 
Model Günsel Angela (Gürtay): 
Bugüne kadar bu ülkede ne yazık ki modellere hiç değer verilmedi. Saygı gösterilmedi yaptığımız mesleğe sanki bir eskort kız veya fuhuş yapmaya müsait insanlarmışız gibi davranıldı. Bundan sonra önce baştakilerin modelliğin ne olduğunu, model olan insanların yaptıkları mesleğin saygınlığını kavramalarını beklerim. Daha sonra bu meslekle ilgili gerek eğitimde, gerekse toplum içerisinde ki sivil toplum örgütlerinin de bana göre rol üstlenmesi lazım, toplumun bilgi sahibi olmalarını istiyorum. Özellikle ajanslar modelleri çalıştırıyor, işletmelerden veya firmalardan büyük paralar alıyor modellere ise 300-500 TL gibi komik rakamlar ödüyorlar. Ben birkaç yıldır ajanslara bağlı çalışmıyorum sırf bu nedenle. Buna da bir kriter getirilmeli. Yani bir taban-tavan fiyatı olmalı. Hakkımızı arayabileceğimiz sosyal politikalar üretilmeli, gerekirse yasalar yapılmalı. Başbakan Ersin Tatar’ı şahsen tanımıyorum. Siyasi kişiliğini değerlendirmek için görevlerini ve bizim camiamız için ne yapacağını bakarak kendisini siyasetçi olarak beğenip beğenmeyeceğime karar vereceğim.
Model Ceren Koşar: 
Yeni hükümetten sanat ve magazin dünyasına destek bekliyorum. Katkı koymalarını ve dünyaya ya da Türkiye’ye açılmamızda öncü olmalarını, kolaylık sağlamalarını bekliyorum. Ersin Tatar, daha önceden tanıdığım bir siyasetçi. İyi bir insan”.

Güncelleme Tarihi: 26 Mayıs 2019, 11:11
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474