banner564

‘Kıbrıs Türk’ünün teminatı’

Mücahitler Derneği Başkanlığına yeniden seçilen Bora “Geleceğe bırakacağımız en değerli mirasımız KKTC’dir” dedi

‘Kıbrıs Türk’ünün teminatı’
banner598

 Kıbrıs TMT Mücahitler Derneği Genel Kurulu dün Gençlik Merkezi’nde gerçekleştirildi. Genel Başkanlığına yeniden Yılmaz Bora seçildi. Bora, Kıbrıs Türk halkının 135 yıldır sürdürdüğü özgürlük egemenlik istiklal ve varoluş mücadelesinin en önemli sonucunun KKTC olduğunu belirtti. Bora, “Geleceğe bırakacağımız en değerli mirasımız KKTC’dir” dedi.

Kıbrıs TMT Mücahitler Derneği Genel Kurulu toplantısı gerçekleştirildi.
Dernekten yapılan yazılı açıklamada, Divan Başkanlığında Mustafa Arıkan Başkan ve Sekreter olarak Muammer Güneş ve Mustafa Altun’un görev aldığı belirtildi.   
Genel Kurul’da yönetim kadrosu ise şöyle belirlendi:
“Genel Başkan Yılmaz Bora; YK Üyeleri ise: Celal Bayar; Çetin Serez; Erdoğan Balcılar; Yılmaz Hakverdi;  Ertan Alp; Reşat Sertuğ; Soner Çuvalcıoğlu;  Derviş Coşkuner; Erden Özada; Mehmet Odabaşı; Mehmet Aldemir; Hüdaverdi Durusoy; Taner Çuvalcıoğlu; Veli Koreli; Yaşar Tevfikler; Erdoğan Şekeroğlu; Hasan Bendaşan; Işılay Arkan; Ersegün Uysal
Onur Kurulu: Tuncay Apakgün, Ünal Bektaşi, Metin Aybars, Orhan Aydeniz, Soner Sönmez
Denetleme Kurulu: İsmet Evcil, Mustafa Balcıoğlu, Özel Kasapoğlu, Mehmet Güçlü,
Cemal Sezener”
Genel Kurulda Faaliyet Raporu ve Mali Raporu okunup aklandıktan sonra,  Yeni Yönetim tanıtıldı ve yeni yönetim Genel Kurul tarafından onaylandı.
Genel Kurulda bir karar tasarısı da okundu ve onaylandı.

Adaylar bizi temsil edemez
Genel Kurul’da alınan karar tasarısında, Kıbrıs’ta Federal Çözümün gerçekçi kalıcı ve yaşayabilir bir çözüm planı olmadığının net olarak anlaşıldığı kaydedilerek, AKEL adayı Kızılyürek ve diğer Yasemin Hareketi adı altında AB seçimlerine katılan adayların hiçbir zaman Kıbrıs Türklerini temsil edemeyeceği belirtildi. 
Genel Başkan Yılmaz Bora konuşmasında, 50 yıllık mücadele esnasında çok zor ve tehlikeli süreçler yaşandığını dile getirerek, BM barış gücü ile Avrupa Birliği’nin ne olduklarını da yaşayarak öğrendiklerini ifade etti.
Kıbrıs Türk halkının 135 yıldır sürdürdüğü özgürlük egemenlik istiklal ve varoluş mücadelesinin en önemli sonucunun KKTC olduğunu belirten Bora, sözlerine şöyle devam etti:
“KKTC çocuklarımıza torunlarımıza kısacası geleceğe bırakacağımız en değerli mirasımızdır. KKTC var olmazsa Kıbrıs Türk halkı da var olamaz.”

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474