banner564

‘Kazalar azalır’

Vatandaş, Atatürk Spor Salonu Kavşağına ‘Trafik ışıkları ihlal tespit kamerası’ takılmasından memnun

‘Kazalar azalır’
banner598

 Çiğdem AYDIN

Ülkenin ilk “Trafik ışıkları ihlal tespit kamerası” Lefkoşa’da Atatürk Spor Salonu kavşağına takıldı.
Devreye giren kameralar, kırmızı ışık, hız limiti, üçüncü şerit yaratma gibi kavşak içi şerit ihlalleri ve benzeri suçları tespit edip, fotoğraflıyor. 
Kural ihlallerini önlemek için takılan kameralar vatandaşları memnun etti. Diyalog’a konuşan vatandaşlar, küçücük ülkede onlarca kaza olduğunu, bu tür önlemlerle kural ihlallerinin azaltılacağını söyledi. 
Vatandaşlar, ülkenin birçok yerinde de aynı uygulamanın hayata geçirilmesi gerektiğini ifade etti.
Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Tolga Atakan da uygulamanın başarılı olması halinde 8 farklı noktaya daha kamera takılacağını belirtti.

Atakan: Deneme aşamasında
Bakan Atakan, ilk kameranın pilot uygulama niteliğinde olduğunu ifade ederek, “Herhangi bir maliyeti yoktur eğer işe yararsa o zaman ihaleye çıkılacak taban, tavan fiyatı belirlenecek ve 8 noktaya daha konulacak. Şu anda deneme zamanındayız” dedi.
Uygulama hakkında da bilgiler veren Bakan Atakan, tespit edilen trafik ihlallerinin fotoğraflarının Trafik Dairesi ve Polis Genel Müdürlüğü Trafik Şubesi’ne düşeceğini ifade etti. Atakan, uygulamanın sadece trafik ihlallerini değil aynı zamanda araç plakaları ile uyumlu olacağını ve arabadan çevreye atılacak herhangi bir çöp veya çevre kirliliği yaratan bir obje olursa yine ceza uygulanacağını açıkladı.
Atakan, kavşağı kullanacak sürücülerin azami 50 kilometre hız sınırına ve trafik ışıklarına uymaları gerektiği vurguladı.

Vatandaşlar ne dedi…

Zehra Zeliş: 
Kamera ve mobesse cihazıdır sanırım. Hızlı gidenleri ve kırmızı ışıkta geçenleri çekiyor. Kural ihlali olmasın diye takmışlar. Bence güzel bir uygulama. Birçok yere takılması daha da iyi olur. Böylelikle kazalar da azalır.
 
Hasan Cemal:
Kamera sitemi gerekli oldukça önemli ve güzel bir proje olarak görüyorum. Bu yolda 65 kilometre gidemezsin ama herkes bir şekilde ihlal ediyor. İşaret vermiyorlar yayalara yer vermiyorlar kırmızı ışıkta geçiyorlar bence bu uygulama çok iyi oldu. Ülkenin birçok yerine takılması gerekiyor.

Ramazan Şahin:
Bu uygulamayı biliyorum. Mesela kırmızı ışıkta geçenleri çekiyor, hızlı gidenleri de çekiyor. Ülkede çok insan trafik kurallarına uymuyor bence çok iyi oldu. Aslında daha da yaygınlaşması lazım… Küçücük ülkemizde onlarca kaza oluyor. Belki kazaların azalmasına neden olur. 

Aynur Karaoğlu:
Dünyanın başka yerlerinde bu uygulama vardır. Kırmızı ışıkta geçenleri fotoğraflıyor, hız limitini aşanları, şerit ihlali yapanları çekiyor iyi bir uygulama. Fakat toplum olarak sorumluluklarımızı bilsek kuralsız yaşamayı değil de disiplinli yaşamayı becersek hiç bunlara ihtiyaç olmayacak. Ancak sürücüler maalesef kuralları ihlal ediyor. Kazalar meydana geliyor. Bana göre ülkenin birçok noktasına yerleştirilmesi lazımdır.

Erkin Gulanov: 
Ne işe yaradığını biliyorum. Bu yolda kırmızıda çok araba geçiyor çok ihlal vardır burada. Şeritler karışıyor kimse kimseye saygılı değil. Bunu taktıkları çok iyi oldu artık trafikte saygıyı zorla öğreneceğiz yapacak bir şey yok. İyi oldu. 

Havva Akmeşe: 
Bu kameranın ne olduğunu bilmiyordum. Ama şimdi öğrendim. Trafik içinmiş sürücülerin daha dikkatli olması gerektiğini düşünüyorum kuralsız araç kullanılıyor bu da önleyecekse ne mutlu bize. Kazaların önlenmesi için çok iyi oldu bence.  

Güncelleme Tarihi: 26 Mayıs 2019, 11:18
YORUM EKLE
YORUMLAR
Naim kerim
Naim kerim - 5 yıl Önce

Yollar yapılsın kaza yüzde 20 azalir

SIRADAKİ HABER

banner608

banner473