banner564

Usta’lar Kıbrıs’ta

30 ülkeden yaklaşık 350 oyuncunun katıldığı tavla turnuvası Merit Park Hotel’de başladı

Usta’lar Kıbrıs’ta
banner598
Mustafa ŞENAL
   World Backgammon Federation (Dünya Tavla Federasyonu) işbirliği ile gerçekleştirilen ikinci Merit Uluslararası Tavla Şampiyonası, Merit Park Otel’in ev sahipliğinde 29 Ekim’de başladı.
Dünyaca ünlü tavla oyuncularının katıldığı turnuva yarın sona erecek.
   30 ülkeden yaklaşık 350 oyuncunun katıldığı turnuvada 130 bin Euro’nun üzerinde para ödülü dağıtılacak.
   İlki geçtiğimiz yıl 30 Ekim – 3 Kasım tarihleri arasında gerçekleştirilen ve dünya devlerinden Japon, Michiteo Keageyama’yı  19.4’lük sokorla yenen Rus Sergey Erokhin’nin birinciliğiyle sonuçlanan turnuva bu yıl da ünlü isimleri ağırlıyor. 
   Dünyanın sayılı turnuvaları arasında yer almayı hedefleyen Merit Uluslararası Açık Tavla Şampiyonasına bu yıl  2014 Dünya Şampiyonu Akiko Yazawa (Japonya), 2009 Dünya Şampiyonu Masayuki  Mochizuki  (Japon), Michel Serrero (Fransa), Steen Groenbech (Danimarka) Giorgos Kleitesas (Yunanistan), Douglas Mayfield (ABD),  John Broomfield (İngiltere), Sabri Büyüksoy (Türkiye), Petko Kostadinov (ABD) ve Jurgen Orlowski (Almanya) gibi birçok ünlü oyuncu katılıyor. 

Turay: Kuzey Kıbrıs’ın tanıtımı için bir fırsat
    Woldwide Bazkgammon  Federation (Dünya Tavla Federasyonu) Merit Park Otel işbirliği ile gerçekleştirilen turnuvada 10 farklı katagoride 130 bin Ero’nun üzerinde para ödülü dağıtılacak. 
   Düzenlenen bu tür etkinlikler ile Kuzey Kıbrıs’ta yeni bir Turizm kanalı açtıklarını ve Turnuva Turizmi ile faklı alanlarda ünlü isimleri ağırladıklarını belirten Merit Park Otel Genel Koordinatörü Aydoğan Turay “Merit Park Hotel olarak Avrupa’da hatta dünyada tavla turnuvaları merkezi olmayı amaçlıyoruz” dedi.
   Turay şunhları kaydetti:
   “Kıbrıs’ın bitmeyen güneşi ve sunduğumuz imkanlar yabancı oyuncuların büyük ilgisini çekiyor. Söz konusu oyuncuların büyük bölümü bu turnuvalar sayesinde adaya ilk kez geliyor. Ülkelerine buradan güzel anılarla döndüklerinde daha sonra tatil amaçlı geldiklerinde şahit oluyoruz. Bu turnuvaya katılım için 4 ay öncesinden müracaat eden oyuncular var. Bu durum Kuzey Kıbrıs’ın tanıtımı açısından da başarılı bir girişim oluyor.” 

Güncelleme Tarihi: 01 Kasım 2014, 09:47
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473