banner564

Bartın’da Kıbrıs sevgisi

İsmail Bey Gaspıralı Çalıştayı'nda, Cumhurbaşkanı Eroğlu ve YDÜ’ye ödül verilecek

Bartın’da Kıbrıs sevgisi
banner598
Remzi SAMAR
Bartın Ünivetsitesi'nde düzenlenen İsmail Bey Gaspıralı Çalıştayı'nda KKTC Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu ve Yakın Doğu Ünivertistesi'ne (YDÜ) bugün ödül verilecek. Eroğlu, İsmail Gaspıralı İnsan Hakları Özel Onuru Ödülüne layık görülürken, YDÜ'de, 90 farklı ülkeden gelen öğrencisine Türkçe Eğitimi vermesi nedeniyle Juri Özel Ödülü alacak. 
Bartın'da dün başlayan ve yarın sona erecek olan çalıştayda, pekçok ülkeden katılımcı yer alıyor. Prof. Dr. Ata Atun'un üstlendiği orutumda, Kıbrıs Gazetesi Yazarı Akay Cemal, Star Kıbrıs Gazetesi editörü Yurdagül Atun, YDÜ Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Şevket Öznur da katılımcı olarak yer aldı. 


Cemal: BM adada suskun kalıyor
Kıbrıs Türk basının deneyimli isimlerinden Akay Cemal oturumda yaptığı konuşmada, Kıbrıs'ta yaşanan katliamların şimdi başka ülkelerde süregeldiğini ifade etti. Birleşmiş Milletler'in adadaki haksızlığa sessiz kaldığını dile getiren Cemal, "1964 yılında Birleşmiş Milletler Barış Gücü'nün adaya gelmesine rağmen katliamlar durmadı. İlk toplu mezarı 1964 yılında genç bir gazeteci olarak BM korumasında gidip bizzat gidip görüntüledik. Ne yazık ki BM Barış Gücü not tutmakla yetindi. Bugüne kadar da Kıbrıs'ta Türk Silahlı Kuvvetleri dışında bir güç yoktur. En ufak bir fırsat bulunmuş olsa ikinci bir Girit faciasının Kıbrıs'ta yaşanmaması için bir neden yoktu" şeklinde konuştu.   


Atun: Medyaya büyük iş düşüyor
Ata Atun da yaptığı konuşmada medyanın önemine değindi. Türk dünyasında yaşanan gelişmelerin yansıtılacağı bir çatıya ihtiyaç olduğuna işaret eden Atun, bu çerçevede medyaya büyük iş düştüğünü bildirdi. Türk Dili Konuşan Ülkeler Forumu'nun bu sene KKTC'de yapılağı bilgisini veren Atun, "Amacımız bir web sitesi oluşturmak, haber portalı oluşturmak. Bugün Doğu Türkistan'da Kuzey Irak'ta yaşanan olayları, orada yaşayan din kardeşlerimizin ağzından alarak Türk medyasına ulaştırmak olduğunu belirtti. 
Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu'nun bugün kendisine verilecek olan ödülü almaya gelemeyeceğini ifade eden Atun, Eroğlu'nu temsilen göndermiş olduğu mesajı çalıştaya katılanlarla paylaştı. 

Güncelleme Tarihi: 01 Kasım 2014, 09:52
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473