banner564

Yücel Köseoğlu’na ithaf edildi

Lefkoşa Belediye Tiyatrosu, “Halktan Biri” isimli politik güldürü niteliğindeki oyunu sahneledi

Yücel Köseoğlu’na ithaf edildi
banner598
Lefkoşa Belediye Tiyatrosu (LBT) “Halktan Biri” isimli politik güldürü niteliğindeki oyunu önceki gün gece sahneledi.
LBT’den yapılan açıklamaya göre, oyun, Kıbrıs Türk Tiyatrosu’na uzun yıllar hizmet eden ve yaklaşık 4 yıl önce hayata veda eden Yücel Köseoğlu’na ithaf edildi.
Lefkoşa Belediye Tiyatrosu’nda 20.00’de başlayan oyunu Lefkoşa Türk Belediyesi (LTB) Başkanı Mehmet Harmancı, Köseoğlu’nun ailesi, Satirigo Tiyatrosu Genel Sekreteri Kostas Kafgaridis,  çok sayıda sanatsever ve basın mensubu izledi.
LTB Başkanı Mehmet Harmancı gecede yaptığı konuşmada  Yücel Köseoğlu ile  aynı çatı altında barış ve demokrasi mücadelesi vermekten büyük onur duyduğunu kaydetti. Harmancı, Köseoğlu’nun demokrasi kültürünün gelişmesi, iki toplumun yakınlaşması ve barış kültürünün oluşması için, uzun yıllar özverili bir şekilde hizmet veren bir yurtsever olduğunu  da belirtti.
Harmancı daha sonra Yücel Köseoğlu’nun eşi Tülin Köseoğlu’na anı plaketi ve çiçek takdim etti.

Ersoy: 35 yıllık mücadele…
LTB Kültür Sanat Koordinatörü Yaşar Ersoy da konuşmasında Lefkoşa Belediye Tiyatrosu’nun  35 yıldır sanatıyla demokrasi ve barış mücadelesiyle var olduğunu kaydetti. Sanatın barış ve demokrasi olduğunu söyleyen Ersoy  bu düşüncelerden  hareketle 35 yıldır bu savaşımı LBT olarak sürdürdüklerini ve bu mücadelede yalnız olmadıklarını vurguladı.

Hamzaoğulları: LBT’de olmaktan çok mutluyuz
Yücel Köseoğlu’nun çocuğu Şehbal Hamzaoğulları da konuşmasında babasının bulunmaktan çok mutlu olduğu yerde olduklarını ve babasını sonsuz yolculuğuna bu sahnede uğurladıklarını dile getirdi.
Hamzaoğulları, Yücel Köseoğlu’nun adı ile yeniden LBT’de olmaktan çok mutlu olduklarını da söyledi.
 “Halktan Biri” isimli politik güldürü oyunu  Cuma ve Cumartesi günleri sahnelenmeye devam edecek.
Ayrıntılı bilgi ve rezervasyon için 22 78782 numaralı telefon aranabilir.

Güncelleme Tarihi: 16 Mart 2015, 08:55
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473