banner564

Zekai Yeşiladalı’nın Merit Royal Hotel’deki resim sergisinin açılışını Cumhurbaşkanı Akıncı yaptı

Geliri eğitime bağışlanacak

Zekai Yeşiladalı’nın Merit Royal Hotel’deki resim sergisinin açılışını Cumhurbaşkanı Akıncı yaptı
banner598

Merit International, 30. kuruluş yılına özel 2019 Sanat Günleri ile sosyal sorumluluk projelerine devam ediyor. Geçtiğimiz yıllarda moda ile sosyal sorumluluk projelerini birleştirdiği pek çok projeyi hayata geçiren Merit International, ikinci resim sergisi ile Kuzey Kıbrıs’a destek olmayı sürdürüyor.
Tüm geliri eğitime bağışlanacak olan Kıbrıslı sanatçı Zekai Yeşiladalı’nın resim sergisi, Merit Royal Hotel’ de kalabalık bir davetli topluğunun katıldığı tören ile açıldı.
 Serginin açılış töreninde bir konuşma yapan Merit Otelleri Yönetim Kurulu Başkanı Hanzade Özbaş, sanatın bir ülkenin gülen yüzü olduğunu belirterek, “Merit International olarak 2019 yılının 2. Merit Sanat Projesinin onurunu yaşıyoruz.  Yaptığımız her sosyal sorumluluk projesi bize ayrı bir mutluluk veriyor” dedi.

Akıncı: Arkadaşımın sergisini açmak gurur verici
Merit Royal Otel’de yer alan etkinliğe eşi Meral Akıncı ile birlikte katılan Cumhurbaşkanı Akıncı, Zekai Yeşiladalı’nın ilkokuldan arkadaşı olduğunu belirterek, “Zekai diş hekimi oldu, ben mimar oldum. O, diş hekimliğinin yanı sıra ressam oldu, ben de mimarlığın yanı sıra politikacı oldum. Yollarımız yıllar sonra bu akşam yeniden kesişti. Onun güzel eserlerinden oluşan sergiyi açmak benin için gurur verici” diye konuştu.
Etkinliğin sosyal amacı olduğuna işaret eden Cumhurbaşkanı Akıncı, sergiden elde edilen gelirle bir okula katkı yapılacağını ifade ederek, bundan da ayrıca mutlu olduğunu söyledi.  Açılışa Kolordu Komutanı Tümgeneral Yılmaz Yıldırım’da katıldı.

Ataser: Merit ailesine teşekkür ederim
Alsancak Belediye Başkanı Fırat Ataser de serginin açılış konuşmasında, “Merit Otelleri Yönetim Kurulu Başkanı Hanzade Özbaş ve çalışma arkadaşlarına teşekkür ederim. Alsancak bölgesi hızla büyüyen bir beldemiz. Merit Ailesinin değerli katkıları ile okulumuza sağlanacak bağışlarla çocuklarımız yeşil alana ve oyun alanına kavuşacaklar’ dedi.
 
Yeşiladalı: Sanat paylaşmakla yücelir
Kuzey Kıbrıs’ın en büyük turizm yatırımcısı olan Merit International’ın ana sponsorluğunda sergisini açan Kıbrıslı Sanatçı Zekai Yeşiladalı ise, hayatım boyunca sanatın içinde uğraştım bu yolda devam edeceğim. Böyle bir proje ve bu değerli kitle beni çok heyecanlandırdı. Sanat paylaşmakla yücelir’ dedi.
Merit Royal Otel’de yer alan sergi, Kıbrıs’ın doğa ve insan karakteristiğini yansıtıyor. Sergi 31 Mart’a kadar izlenebilecek. 

Güncelleme Tarihi: 16 Mart 2019, 12:57
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473