banner564

Irkçılar kan kustu

Yeni Zelanda’da iki camiye yapılan vahşi saldırıda 49 kişi can verdi, olayla ilgili 3'ü erkek 4 kişi gözaltına alındı

Irkçılar kan kustu
banner598

 Yeni Zelanda'da iki camiye yapılan saldırıda kan donduran bir gelişme yaşandı. Saldırganlardan birinin olay anını sosyal medyadan canlı olarak yayınladığı görüntüler ortaya çıktı. Yeni Zelanda’da iki camiye yapılan vahşi saldırıda 49 kişi can verdi. Saldırıyla ilgili 3'ü erkek 4 kişi gözaltına alınırken, saldırıyı iki yıldır planladığını duyuran, saldırganlardan Brenton Tarrant’ın olay anını sosyal medyadan canlı olarak yayınladığı görüntüler de ortaya çıktı.

Üç Türk vatandaşının da yaralandığını saldırıda kullanılan silahların üzerindeki yazılar da dikkat çekti.  Saldırganın kapatılan twitter hesabında paylaştığı fotoğraflarda; silah ve mühimmatların üzerine ‘Müslümanlara özellikle de Osmanlı’ya karşı savaşan' kişilerin isimlerini yazdığı görüldü.
Brenton Tarrant’ın kullandığı şarjörlerin birisinin üzerinde Kiril alfabesiyle Miloş Obiliç ifadesi dikkat çekti.
1389’da Osmanlılarla Sırplar arasında yaşanan 1. Kosova savaşında Osmanlı Padişahı Sultan I. Murad’ı sırtından hançerleyerek şehit eden Obiliç, ülkesi Sırbistan’da Osmanlı/Türk nefretinin simgesi olarak biliniyor.

Türklerin hayati tehlikesi yok
Yeni Zelanda basınındaki haberlere göre Christchurch kentindeki Al Noor ve Linwood camilerine cuma namazı sırasında düzenlenen saldırılarda en az 49 kişinin hayatını kaybettiği, 48 kişinin de yaralandığı belirtiliyor.
Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ise yaptığı açıklamada saldırıda iki Türk vatandaşının yaralandığını duyurdu. Çavuşoğlu, “İki vatandaşımızın yaralandığını öğrendik. Mustafa Boztaş ve Zekeriya Tuya. Hayati tehlikeleri yok” dedi. Cumhurbaşkanı Erdoğan ise saldırıdan yaralı olarak kurtulan Türklerin sayısının 3 olduğunu söyledi.

Ardern: Ülkemizin en karanlık günü
Başbakan Jacinda Ardern da düzenlediği basın toplantısında ‘Bugün ülkemizin en karanlık günlerinden biri' derken, “Bu olayın nasıl olduğunu anlayamayanlar için şunu söylemek istiyorum, biz nefretin kucak açtığı bir yer değiliz. Bu saldırının burada yapılma nedeni, bizim ırkçılık ve nefretle ilgimizin olmaması. Biz her zaman çeşitlilik, dostluk, iyilik ve ortak değerlerimizi paylaşmamızla kucak açan bir ülkeyiz. Değerlerimiz bu saldırıyla kesinlikle sarsılmayacak. Bu saldırıyı gerçekleştirenlerin ideolojisinin en sert şekilde lanetleneceğinden emin olabilirsiniz” ifadelerini kullandı. 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474