banner564

Vahşi bir katliam 

 Yeni Zelanda’da iki camiye düzenlenen saldırıya KKTC’den de lanet yağdı

Vahşi bir katliam 
banner598

 Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, Yeni Zelanda’da iki camide yaşanan katliamı lanetlediğini belirtti.

Akıncı, 49 kişinin öldüğü saldırıyla ilgili açıklamasında şunları kaydetti:
“Yeni Zelanda’da  iki camide yaşanan vahşi katliamı lanetliyorum. 49 masum insanın canını alan terör eylemine karşı tüm insanlık olarak karşı durmalıyız. Hayatını kaybedenlere rahmet dilerken yakınlarının ve Yeni Zelanda’nın acısını paylaşırım.”

Başbakanlık saldırıyı kınadı
 Başbakanlık, Yeni Zelanda’da Christchurch'deki iki camiye yönelik terörist saldırıyı kınadı.
Çok sayıda insanın hayatını kaybettiği ve yaralandığı saldırıyla ilgili Başbakanlık’tan yapılan açıklamada, saldırıda yaşamını yitirenlere Allah’tan rahmet, yaralılara acil şifalar dilendi.

Özersay’dan taziye mesajı
Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Kudret Özersay, Yeni Zelanda’nın Güney Adası’ndaki Christchurch şehrinde dün meydana gelen terör saldırısına ilişkin Yeni Zelanda Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı’na bir taziye mesajı gönderdi. 
Bakan Özersay mesajında, Yeni Zelanda'nın Christchurch şehrinde iki camiye gerçekleştirilen, çok sayıda kişinin yaşamını yitirdiği ve yaralandığı terör saldırısına ilişkin olarak derin üzüntüsünü dile getirerek, “Bakanlığımız ve KKTC Hükümeti adına yaşamını yitirenlere rahmet, yaralılara acil şifalar, Yeni Zelanda halkına da başsağlığı diliyoruz” ifadelerini kullandı.

Atalay: İnsanlıklarını kaybettiler 
Din İşleri Başkanı Talip Atalay da, Yeni Zelanda’da ibadet etmek için camide bulundukları sırada terör saldırısına uğrayan Müslümanlara karşı yapılan saldırıyı kınadı.
Atalay yaptığı yazılı açıklamada, “Saldırı anını sosyal medyadan canlı olarak yayınlayan insanlığını kaybetmiş teröristleri, terör olayıyla doğrudan veya dolaylı bağlantısı olan kişi, grup ve zihniyeti şiddetle reddediyor, tel’in ediyorum.” ifadelerini kullandı.
Atalay, saldırının, dünyanın temel insan hakları, güvenlik ve refah gibi unsurlar bakımından en önde olduğu Norveç, Yeni Zelanda gibi ülkelerde bile bir kısım insanların nefret ve şiddet sarmalından kurtulamayıp, gözünü kırpmadan masumları katledebilecek katillere dönüşebildiğini gösterdiğini kaydetti. 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474