banner564

ABD ordusu İŞİD'e karşı 4 yeni hava saldırısı düzenledi

ABD ordusu, Amerikan savaş uçakları ve insansız hava araçlarının Irak Şam İslam Devleti (IŞİD) militanlarına yönelik 4 yeni hava saldırısı düzenlediğini bildirdi.

ABD ordusu İŞİD'e karşı 4 yeni hava saldırısı düzenledi
banner598

Washington, 10 Ağustos 14 (T.A.K): ABD ordusu, Amerikan savaş uçakları ve insansız hava araçlarının Irak Şam İslam Devleti (IŞİD) militanlarına yönelik 4 yeni hava saldırısı düzenlediğini bildirdi.

      
ABD Merkez Kuvvetler Komutanlığı'ndan (CENTCOM) yapılan açıklamada, Sincar yakınlarında Yezidi sivillere rastgele ateş açan IŞİD militanlarına karşı düzenlenen saldırılarda IŞİD'e ait zırhlı personel taşıyıcıları ve bir kamyonun vurulduğu belirtildi.
      
Saldırıların üçünün Washington yerel saatiyle bugün (Cumartesi) öğleden önce, dördüncü saldırının da öğleden sonra 15.00'te düzenlendiği kaydedildi.

CENTCOM, tüm göstergelerin saldırıların hedeflerini başarıyla gerçekleştirdiği yönünde olduğunu bildirdi. Operasyonda görev alan uçakların tümünün daha sonra alandan güvenli biçimde ayrıldığı belirtildi.

Bu son saldırılar, ABD Başkanı Barack Obama'nın yetkilendirmesinin ardından ABD ordusu tarafından IŞİD militanlarına karşı düzenlenen üçüncü saldırı dalgası oldu.

Güncelleme Tarihi: 10 Ağustos 2014, 11:01
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473