banner564

Yelkenler fora

İlk kez düzenlenen Windsurf yarışı, Gazimağusa Silver Beach Plajı’nda yapıldı

Yelkenler  fora
banner598
Yelken - Motor ve Kürek Federasyonun düzenlediği 1. Windsurf yarışı önceki gün Gazimağusa Silver Beach plajında  Güçver Su Sporları ev sahipliğinde, yapıldı. Yarışlar 18-25 Knot arası esen rüzgar altında, sörfçülerinde keyif alabileceği şekilde gerçekleştirildi. Üç seri yarış şeklinde yapılan, müsabakalarda 3 yarış ortalamasında  en düşük ceza puanı alan yarışçılar sisteme göre derecelendirildiler.   
Motor - Kürek Federasyonda yapılan açıklamalarda yelkenciliğin ve Sörfçülüğün zor ve meşakkatli bir spor olduğu tüm kulüplerin ve bu spora gönül veren herkesin bu tür etkinliklere katkı koyarak rüzgar sörfü ve yelken sporunu daha ileri noktalara taşımak için gönül birliği yapmaları gerektiği vurgulandı.  Önümüzdeki günlerde ikincisi ve üçüncüsü tamamlanacak windsurf yarışları neticesinde dereceye girenler federasyon tarafından KKTC'yi temsilen Türki'ye deki windsurf yarışlarına (Alaçatı) gönderilecekleri  ve sporcularımızın orada madalya peşinde koşacakları açıklandı.
Sporcular ve  kulüp yetkilileri,  devlet yetkililerinden bu spora daha itina ile bakmalarını ve bu sporu adamızda geliştirmenin yolunun onların da  biraz daha ilgi ve destek göstermelerinden geçtiğini,  sörf ve yelken okullarının tesisleşme konusunda sorunlarının bir an evel giderilmesi için, belediyelerin, kaymakamlıkların ve sporla ilgili devlet kuruluşlarının ve plajlardaki devlet otoriterinin yardımcı olması gerektiğini belirtiyorlar.

Müsabakalarda dereceye girenler:
1. Görkem Güçver
2. Denis Ehru
3. Tacım Aksu   

Güncelleme Tarihi: 05 Ağustos 2014, 08:32
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473