banner564

Mısır’ın yeni "Süveyş kanalı projesi"

Mısır Cumhurbaşkanı Abdulfettah es-Sisi, yeni Süveyş Kanalı Projesi'nin uluslararası ticaret ve deniz ulaşımını zenginleştireceğini belirtti.

Mısır’ın yeni
banner598
Mısır cumhurbaşkanı sisi: "Bu proje, Mısır’ın dünyaya hediyesidir. Hayata geçtiğinde uluslararası ticaret ve deniz ulaşımını zenginleştirecek"

Kahire, 9 Ağustos 14 (T.A.K): Mısır Cumhurbaşkanı Abdulfettah es-Sisi, yeni Süveyş Kanalı Projesi'nin uluslararası ticaret ve deniz ulaşımını zenginleştireceğini belirtti.

Mısır Cumhurbaşkanlığı'ndan yapılan yazılı açıklamaya göre, Cumhurbaşkanı Sisi, Süveyş Kanalı Projesi'nin inşaat alanını gezdi. İnşaat alanında işçilerle görüşen Sisi, 5 saatlik ziyaretinde projenin gidişatı hakkında bilgi aldı.

Kanala ilişkin Sisi, "Bu proje, Mısır'ın dünyaya hediyesidir. Hayata geçtiğinde, uluslararası ticaret ve deniz ulaşımını zenginleştirecek, gençlere iş imkanı ve Mısır'ın kalkınmasına katkı sağlayacak. Bunun da ekonomiye olumlu yansımaları olacak" ifadelerini kullandı.

Sisi, "Süveyş Kanalı Projesi'nin büyük önceliği var. Proje, Mısır halkına vefa olarak, gecikmeden önceden planlanan tarihte başlatıldı. Halka karşı verdiğimiz söze bağlılık, Mısır'da tüm milli projelerin hayata geçirilmesi noktasında kriterimiz olacaktır" ifadelerine yer verdi.

"YENİ PROJE"

Proje kapsamında, Süveyş Kanalı'nın Kızıldeniz ve Akdeniz tarafındaki bölümlerinin genişletilmesinin yanı sıra orta kesimlerde 35 kilometrelik mesafe için de paralel bir kanal açılması planlanıyor.

Genişletme çalışmasının ardından daha önce bazı noktalarda geçiş için bekleyen gemiler, çift yönlü gidiş-geliş imkanına sahip olacak.

Toplam 4 milyar dolarlık proje çerçevesinde 6 yeni tünel yapılırken bunlardan birinden demiryolu geçişi sağlanacak.

Bu projeyle Süveyş Kanalı'ndan geçecek olan gemi sayısının artacağı belirtilirken, 2023 yılında Mısır'ın kanaldan elde ettiği gelirin yüzde 200'den fazla artacağı ifade ediliyor.

Salı günü yeni "Süveyş Kanalı Projesi'nin temelini atan Sisi, 3 yıl olarak planlanan projenin 1 yılda biteceğini söylemişti.

Güncelleme Tarihi: 09 Ağustos 2014, 11:46
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474