banner564

Altyapıya destek

LAÜ Voleybol Okulu, iki yıldan beridir ülke sporuna yeni sporcular yetiştirmeye çalışıyor

 Altyapıya destek
banner598
Lefke Avrupa Üniversitesi (LAÜ) bünyesinde 2012 yılında kurulan LAÜ Voleybol Okulu’nda, Güzelyurt ve Lefke bölgesindeki ilgili gençlere voleybol ile ilgili teorik eğitimin yanında uygulamalı kurs da veriliyor. LAÜ’nün katkılarıyla gerekli imkânları sağlanan voleybol okulu, haftada iki gün öğrencilerine kurs olanağı sağlıyor.
Türkiye ve ülkemizde birçok takımda sporcu ve antrenör  olarak görev yapan Milli voleybolcu Ruhsar Bener tarafından eğitim alan minikler ve gençler, çalışmalara büyük bir ilgi gösteriyorlar. LAÜ Voleybol Okulu’nda tecrübeli hocaları eşliğinde küçükler ve büyükler olarak iki kategoride kurs alan sporcular, sportif temel bilgilerin ardından, denge, kuvvet, koordinasyon, bireysel beceriler, çabukluk sıçrama, takım bilinci, özgüven, saygı ve disiplin gibi sporun teknik temelleri konusunda eğitim alma imkânı buluyor.

“Amacımız voleybolu ilgili kişilere sevdirmek”
LAÜ Voleybol Okulu’nun temel amacı, gelecek yıllarda hem ülke sporuna hem de üniversiteye yeni başarılı sporcular yetiştirerek hizmet vermek olduğunu söyleyen Antrenör Ruhsar Bener, voleybol okulunun çalışmaları hakkında da bilgi verdi. Bener, burada yapılan çalışmaların genel amacının ülkemiz ve üniversitemize yeni başarılı sporcular kazandırmanın yanında bu sporu ilgili kişilere sevdirmek olduğunu belirterek   üniversitenin gerekli imkânları doğrultusunda, bu sporu sadece Güzelyurt ve Lefke’de değil, ülkenin farklı bölgelerine de taşımak istediklerini sözlerine ekledi.

Güncelleme Tarihi: 19 Ağustos 2014, 08:53
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473