banner564

Başarının formülü

Şampiyonluğunu ilan eden Yenicami’nin teknik patronu Devecioğlu, takım olarak doğrularından, bildiklerinden ve mücadelelerinden asla vazgeçmediklerini söyledi

Başarının formülü
banner598

 Beyzade ÜNALMIŞ

Ligin yedinci haftasında liderin 7 puan gerisinde olduklarını belirten Yenicami Teknik Direktörü Sedat Devecioğlu, yaptıkları bir takım değişiklikler sonrası ilk yarıyı lider bitirdiklerini söyledi. Ciddi bir seri ile birlikte yenilmezlik noktasına ulaştıklarını da belirten Sedat Devecioğlu, hem lig hem kupa sonrası ciddi bir düşüş yaşadıklarını aktardı. Geçtiğimiz sezon elde ettikleri şampiyonluğun unutulmadığını hatırlatan Devecioğlu, bu yılkinin kendisi adına son derece özel olduğunu belirtti.

“Alnımızın akıyla, bileğimizin hakkıyla”
Geride kalan 28 haftaya bakıldığında ortaya birçok iddia atıldığını söyleyen Yenicami Teknik Direktörü Sedat Devecioğlu, takım olarak doğrularından, bildiklerinden ve mücadelelerinden asla vazgeçmediklerini söyleyen genç teknik adam, günün sonunda elde ettikleri şampiyonluğun ana sütü gibi helal olduğunu vurguladı. Sezonun kendileri adına çok zorlu geçtiğini söyleyen Sedat Devecioğlu, özellikle son bir aylık dönemde takım olarak ciddi düşüş yaşadıklarını belirtti. Kupadan elendikten sonra mental anlamda lige daha iyi hazırlanabileceklerini düşünseler de ligin de zor bir hal geldiğini belirten Devecioğlu, bu nedenle her yönüyle bu yılki şampiyonluğun daha özel olduğunu ifade etti. Hem oyun hem de mevki değişiklikleri ile ligde mağlup olmadıklarını kupada bir mağlubiyetleri olduğunu söyleyen Yenicami Teknik Direktörü Sedat Devecioğlu, bu sürece ise devre arası gidenler ve gelenler olmasına rağmen iyi uyum sağladıklarını vurguladı.

Kötü dönem lehimize oldu
Doğan Türk Birliği’nin kupadan elenmesi sonrası şampiyonluk yolunda rakipleri olacağını en başından beri düşündüğünü söyleyen Sedat Devecioğlu, ilerleyen dönemde DTB’nin aldığı sonuçlar neticesinde kendileri kötü sürece girse de yine kendilerinin bir şey kaybetmediğini hatırlattı. Çemberin artık iyice daralması ile birlikte baskı ve sıkıntının da kendileri ile olduğunu söyleyen Devecioğlu, hafta sonu gelen şampiyonlukla ilgili olarak DTB’nin Baf Ülkü Yurdu’na takılmasını beklemediğini belirtti. Kalan iki maçı şampiyon bir takıma yakışır gibi oynayacaklarını söyleyen Devecioğlu, şampiyonluğun zamanlama olarak çok iyi dönemde geldiğini belirtirken, hem sakatlık hem de formsuz adamların sayısının fazla oluşu kalan kısa süreyi sıkıntılı bir duruma getirebilme olasılığından dolayın GG maçında gelen şampiyonluğun zamanlama olarak iyi olduğunu aktardı.

YAK önemli bir kulüptür
Geçen sezona göre bu sezonun yaş ortalamasının çok düştüğünü söyleyen Sedat Devecioğlu, takımda tecrübesiz birçok oyuncunun olduğunu söyledi. Farklı mevkilerde farklı isimler kullandıklarının altını çizen Sedat Devecioğlu, orta sahada Mehmet Altın, stoperde Emin Atabek isimlerinin ise bunların en basit örneği olduğunu söyledi. Forvet mevkiine aldıkları Okoli’nin sağ önde oynadığını da söyleyen Devecioğlu, takımı hemen hemen yeniden harmanlayıp yeni bir görüntü ortaya çıkardıklarını belirtti.  Sezon başı birçok kesimin şampiyonluk yarışında kendilerine şans vermediğini de hatırlatan Sedat Devecioğlu, Yenicami takımından geçen yıl önemli isimler ayrılmış olsa bile kulübün sisteme dayalı çalıştığını, bunu idmanlarda ve maçlarda daha iyi ortaya koyduklarını söyledi. 


Zaman önemli
Gelecek dönemle ilgili olarak yönetimin çizeceği yolu şu an için bilmediğini belirten Yenicami Teknik Direktörü Sedat Devecioğlu, olası bir durumda önceliğinin yine Yenicami olduğunu belirten Devecioğlu, mevcut başkan ve yönetimin devam etmemesi durumunda ise yeni bir yol çizeceğini hatırlattı. Kendisinin Yenicami’nin bir parçası olduğunu hatırlatan Devecioğlu, mevcut isimlerle çalışmaya hazır olduğunu sözlerine ekledi. 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474