banner564

“Et ve tırnak gibiyiz” 

Uluçay ve beraberindeki heyetle görüşen Erdoğan ile Kahraman, Türkiye ile KKTC arasındaki ilişkilerin önemine vurgu yaptı

“Et ve tırnak gibiyiz” 
banner598

 Cumhuriyet Meclisi Başkanı Teberrüken Uluçay, Ankara temasları çerçevesinde Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı İsmail Kahraman ile görüştü.

Yapılan açıklamaya göre, Cumhurbaşkanlığı külliyesinde gerçekleşen ve yaklaşık 40 dakika süren Erdoğan ile Uluçay görüşmesine, TBMM Başkanı İsmail Kahraman da katıldı.
Cumhuriyet Meclisi Başkan Yardımcısı Zorlu Töre de kabulde hazır bulundu.
Uluçay’ın Kahraman ile görüşmesi ise TBMM Başkanlık Divanı salonunda gerçekleşti.
Teberrüken Uluçay burada yaptığı konuşmada, Cumhuriyet Meclisi ile TBMM arasında yıllardır süren işbirliği ve yakın çalışmayı bundan sonraki dönemde de devam ettirmeyi arzuladıklarını söyledi.
Uluçay, iki ülke meclisleri arasındaki yakın diyaloğun daha da geliştirilerek daha kurumsal bir yapı ile sürdürülmesini istediklerini söyleyerek,“Bugüne kadar gerek Cumhuriyet Meclisimiz gerekse ülkemize gösterdiğiniz yakın ilgi ve alaka nedeniyle teşekkürlerimi sunarım” dedi.

Kahraman: Et ve tırnak gibiyiz
TBMM Başkanı İsmail Kahraman da yaptığı konuşmada , "Türkiye ve KKTC et ve tırnak gibi, birbirimizden ayrılamayız. Meselelerimiz de sevinçlerimiz de ortak. İnşallah güzel günlere doğru gideceğiz." dedi.
Kahraman, heyeti ağırlamaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdiği konuşmasında iki ülkenin kardeş olduğunu belirterek, "Türkiye ve KKTC et ve tırnak gibi, birbirimizden ayrılamayız. Meselelerimiz de sevinçlerimiz de ortak. İnşallah güzel günlere doğru gideceğiz." dedi.
Görüşme sonrasında TBMM Başkanı İsmail Kahraman tarafından 15 Temmuz 2016’daki darbe girişimi sırasında Meclisin hasar gören yerleri hakkında  KKTC heyetine bilgi verildi.

Anıtkabir ziyaret edildi
Öte yandan Cumhuriyet Meclisi Başkanı Teberrüken Uluçay başkanlığındaki Divan Heyeti Ankara temaslarını çerçevesinde Anıtkabir’i ziyaret etti.
Yapılan açıklamaya göre Aslanlı Yol’dan yürüyerek Atatürk’ün mozolesine çelenk koyup saygı duruşunda bulunan heyet, daha sonra Misak-ı Milli Kulesi’ne geçti.
Uluçay, burada Özel Defteri imzaladı. 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473