banner564

Basketbolda ortam gerildi

Basketbolda ortam gerildi
banner598
Basketbol Federasyonu Ceza Kurulu tarafından verilen kararlar tartışılmaya devam ediliyor.
Girne Amerikan Üniversitesi Basketbol Şube Sorumlusu Kenan Güvensoy Basketbol Federasyonu yönetimine bir yazı yazarak verilen cezaların emsal olarak kabul edilebileceğini ve bu durumda ortaya çıkacak sorunlara dikkat çekerek sorular yöneltti.

Kenan Güvensoy’un basın ile de paylaştığı yazı şöyle: 

KKTC Basketbol Federasyonu Yönetim Kuruluna,
GAÜ Spor Kulübü Yönetim Kurulu olarak, Yakın Doğu Üniversitesi ile Koop Spor arasında 23 Kasım 2017 tarihinde oynanan Cumhuriyet Kupası final müsabakasında çıkan olaylar sonrasında hakem ve gözlemci raporları ışığında alınan ceza kurulu kararlarıyla ilgili görüş ve sorularımız aşağıdaki gibidir.

MADDE 4: Teknolojik belgelerin oyun kurallarıyla uyuşmazlığından dolayı, toplu ve topsuz alanda hakem ve gözlemci görmezse her türlü kasti-sakatlayıcı hareket cezasız kalacaktır.
MADDE 5: Yine teknolojik belgelerin oyun kurallarıyla uyuşmazlığından dolayı, hakem ve gözlemcinin göremediği durumlarda rakip taraftara her türlü hareket, rakip oyuncuyu tahrik cezasızdır. 
MADDE 6: Artık her takım kısa süreliğine de olsa maç sırasında soyunma odasına gidebilir.(hakem maçı devam ettirirse !!) Bunun karşılığında ilgili takımın sadece antrenörü uyarı cezası alacaktır. 
Soru 1: Federasyon’ a bağlı Merkez Hakem Kurulunun, görevi müsabaka sırasındaki resmi kuralları uygulamak ve oyun düzenini korumak olan hakemlere, ilgili müsabakada göremedikleri ve/veya kaçırdıkları pozisyonların sebep olduğu olaylarla ilgili olarak herhangi bir cezai yaptırımı olacak mıdır? 
Soru 2: Altıncı maddede belirtilen ‘oyuncuların kısa süreliğine de olsa soyunma odasına gittikleri ancak hakemlerin oyunu devam ettirdiği’ ifadesinden hareketle,
A- Kısa sürenin tam olarak ne kadar olduğu? 
B- Kısa sürenin ne kadar olduğu belliyse orta ve uzun sürenin ne kadar olduğu?
C- Bu süreler belliyse cezai karşılıklarının ne olduğu? (ör: 1 dk. kalırsak uyarı, 10 dk. kalırsak puan silme gibi) 
D- Kısa süreliğine de olsa bir takımın sahadan çekilmesine ragmen hakemlerin maçı neden durdurmadığıyla ilgili,
Görüş ve sorularımızı, değerlendirilmesi ricasıyla görüş ve düşüncelerinize sunarım. 

Güncelleme Tarihi: 08 Aralık 2017, 13:10
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474