banner564

Kaptan: Sürecin takipçisi olacağız

KTAMS, Murat Gezici’nin TAK çalışanları hakkındaki açıklamalarını protesto etti

Kaptan: Sürecin  takipçisi olacağız
banner598
Doğuş Özokutan ÇİFTÇİOĞLU  
Kıbrıs Türk Amme Memurları Sendikası (KTAMS) Başkanı Ahmet Kaptan, Murat Gezici’nin açıklamalarını kınayarak, yetkilileri göreve çağırdı. 
KTAMS, Türk Ajansı-Kıbrıs’ta (TAK) yetkili sendika olarak, Murat Gezici’nin tehditleriyle ilgili dün ajans önünde basın açıklaması yaptı.
Basın açıklamasında konuşan KTAMS Başkanı Ahmet Kaptan “Maalesef ülkemizde bizi koruyan, bizi kollayan ve bize yapılan hakaretleri sorgulayan bir mekanizma yok.” dedi. 
Siyasi partileri, Murat Gezici’ye ne kadar para verildiğini açıklamaya çağıran Kaptan, “Kim ne kadar paralar verdi, bu Vergi Dairesi’ne sunuldu mu ve bu, ülkenin kayıtlı bir kurumu mudur, kazancından ne vergi vermiştir?” sorularını sordu. 
Hükümeti ve polis örgütünü göreve çağıran Kaptan, TAK Müdürü Doç. Dr. Neriman Saygılı’ya da yaptığı şikayetten ötürü ve çalışanlarını sahiplendiği için teşekkür etti. 
“TAK Yönetim Kurulu’nun konunun takipçisi olacağına inancımız tamdır.” diyen Kaptan, kendilerinin de sürecin takipçisi olacağını ifade etti. 
Kaptan kendilerine destek veren Basın Emekçileri Sendikası, Devrimci İşçi Sendikaları Federasyonu ve Kıbrıs Türk Orta Eğitim Öğretmenler Sendikası’na da teşekkür etti.

Öte yandan; Hak-Sen Genel Başkanı İzzet Türkmen, Basın Emekçileri Sendikası (BASIN-SEN) Başkanı Ali Kişmir, Toplumcu Kurtuluş Partisi (TKP) Yeni Güçler Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Davulcu, Dış Basın Birliği (DBB) Başkanı Olcay Tahir Kıraç da konuyla ilgili birer açıklama yaparak Gezici’yi kınadı.

Güncelleme Tarihi: 09 Aralık 2017, 11:30
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474