banner564

Makam otosu olmayacak

“Her eve bir maaş girecek, KTHY yeniden uçacak, Geçitkale açılacak” diyen Çakıcı halka söz verdi:

Makam otosu olmayacak
banner598

Teoman TURAN

Toplumcu Kurtuluş Partisi/Yeni Güçler (TKP/YG) Genel Başkanı Mehmet Çakıcı, iktidara gelmeleri halinde her eve bir maaşın gireceğini, ayrıca her gence 50 bin TL tutarında iş kurma hibesi sağlanacağını söyledi. Çakıcı “Bu hibe illa ki nakit para olmayabilir. Ama bu miktarda avantajlar sağlanacak” dedi.
KTHY’nin yeniden uçmaya başlayacağını belirten Çakıcı, Geçitkale Havaalanı’nın da açılacağını öne sürdü. Çakıcı, makam aracı kullanmayacağına dair söz verdi.
Diyalog Medya Genel Yayın Yönetmeni Reşat Akar ve Diyalog TV Haber Müdürü Aytuğ Türkkan’ın yönetiminde gerçekleşen ‘Seçim 2018-İlk 100 Gün’ programına konuk olan Çakıcı’ya,  seçime katılacak partilerin temsilcileri de sorular yöneltti.

“Bu seçim Kıbrıs Türk halkının kaderidir”
TKP/YG Genel Başkanı Mehmet Çakıcı’nın açıklamalarından öne çıkan detaylar şöyle:
 Bu seçim Kıbrıs Türk Halkı’nın kaderidir. Bizden çok yüksek oy alan partiler oldu ancak bu ülkede neyi düzeltti. Onlar kazansın ama ülkeye iyi hizmetleri de olsun. Mesela sağlık sisteminde 10 yılda bir düzelme oldu mu?. Genel Sağlık sistemi yok. Eğitimde alt yapı sorunları sürüyor. Dökülen devlet okulları bunun bir örneğidir. Üniversite sektörü var ama bir üniversite müsteşarlığı yok. Tarımda ağalık sistemi var. Küçük hayvancı, küçük çiftçi batıyor ama büyük birkaç tanesi bu ülkenin hâkimi olmuş durumda. Son on yılda bu ağalar hep büyüdüler. Bu ülkenin büyük zenginleri bu ülkeye hâkim oldular.

Sadece zenginler mutlu olmayacak
Radikal bir manifesto hazırladık: 3-5 zengin mutlu olmayacak. Orta direk büyüyecek. 
Düzen gelecek. Devletimiz fakir, paraya ihtiyacımız var. Ülkedeki dev şirketler zengin ama devlet fakir. Kendi ayaklarımızın üzerinde durabilmek için para lazım. Birinci iş vergi reformu yapacağız. Vergi muafiyeti olan büyük zenginler var. Eğitim ve turizm 1,5 milyar getirisi olan iki ana sektördür. Yüzde 20 kurumlar vergisi 300 milyon TL yapar. 150 milyon TL ile maaşları Türkiye’den yardım almadan ödeyebiliriz. Para kaynağı Türkiye’ye yalvarmak değil. Yeter ki burada parayı toplayın. UBP-DP-CTP neden toplamadı onlara bir sorun.

Zenginlik sınırı konulması lazım
Tarımı ele alacak olursak hayvan başına ya da dönüm başına yardımlar verilmektedir.
Böyle şey olamaz. Avrupa Birliği (AB)  ve Türkiye’de bile zenginlik sınırı vardır. Mesela arpa yardımı verilmez zengine. Biz yönetime gelirsek zengine yardım keseceğiz. Böylelikle 50 milyon TL tutarında bir tasarruf elde edeceğiz. Bu tasarruftan elde edilenler de küçük ölçekli çiftçiye dağıtılacak. Tümüne tarım teşviki verilecek.  

Bazı bankalar tefecilik yapıyor
Bu ülkede bazı bankalara tefeci haline geldi. Bunlara biz düzenleme getirilmesi şarttır.
Faiz yasasını geçiremedik hala. UBP ve CTP de faiz yasasını koruyor.Biz faiz yasasını getireceğiz.

Ücretsiz sağlık ve eğitim sistemi
Kaynağınız varsa sağlık sistemini düzeltirsiniz.  Genel Sağlık Sigortasının kaynağı bellidir o da vergi reformudur. Sağlık ücretsiz olacak. 10 tane doktorun maaşını arttırmaktan aciz bir devlet yapısı olamaz.  Kaç tane üniversite var ? Ben bilmiyorum sayısını. Başarılı gençlerimizin tümüne ücretsiz üniversite hakkı vereceğiz.

Herkes 8 saat çalışacak
Tüm esnafa sıfır faizle kredi imkânı sağlanacak. Bütün çalışanların İhtiyat Sandığı ve Sigorta yatırımları denetlenecek.  Herkes 8 saat çalışacak. Bunun üzerinde çalışanlara ek mesai verilecek.  Sendikalaşma hakkı daha da ileri götürülecek. Fakir bir ailenin 300 TL’lik elektrik borcu nedeniyle elektriği kesilecek ama bir otelin 9 trilyonluk borcu olmasına rağmen bu işlem ona uygulanmayacak. Bu dünyanın hiçbir yerinde olamaz. 

Her eve bir maaş girecek.
Manifestoma yazdım. Her eve bir maaş girecek. Hiçbir ev maaşsız kalmayacak. Müteahhitlerle konuştum; hiç sosyal konut yapılmayacak mı diye sordum. Bir hesap ettik 80-100 metrekare bir daire 80 bin TL, 20 yıllık olursa 120 bin TL’ye kadar olabiliyor. Her gence  her kadına Türkiye’de olduğu gibi 50 bin TL iş kurma desteği neden verilmesin?.  Bizde niye telefon ücretleri, elektrik ücretleri yüksektir. 

Profesyonel askerliğe geçilecek
Ülkemizde hala askerlikle ilgili tartışmalar sürüyor. Askerlik sorunu olanlar İngiltere’den gelerek Güney Kıbrıs’ta tatil yapıyor.  Zorunlu askerliğe son vereceğiz, profesyonel askerliğe geçeceğiz. Bu ülkede gençlerin işsizlik oranı yüzde 35’dir. İş adamına yatırım yapılacak. Bir Ticaret Dairesi yapamadık. Bürokratik işlemleri çözemedik. Kimi buldularsa vatandaş yaptılar fakat 30 yıldır bu ülkede olanlar vatandaş olamadı. İnsanların adalet duyguları yok oluyor. 

Hayatım pahasına uyuşturucu mafyasının peşine düşeceğim
Uyuşturucu eğitim programını ellerine verdik. Önce kabul edildi. Başka bakan geldi uygulasın mı uygulamasın mı?. Mafyanın üzerine gidebildik mi? .Bu ülkede kaç tane uyuşturucu mafya babası fink atıyor. Uyuşturucu mafyasının üzerine gidilmeli. Narkotik şube güçlendirmelidir. Tedavi ve rehabilitasyon merkezleri kurulmalı. Bir tane genç ölse kimsenin vicdanı sızlamayacak mı bu ülkede?. Polise işkence var bu ülkede. Bununla ilgili rapor var. Hala daha arıyorlar işkenceciyi. Hayatım pahasına olsun uyuşturucu mafyasının peşine düşeceğim. Bedel ne olursa olsun bunun üstüne yürünecektir.

Türkiye ile ilişkilerimiz iyi olacak
Bizim Türkiye politikamız net. Türkiye ile iyi ilişkilerimiz olacak. Dünyaya açılan tek penceremiz Türkiye. Kendi ülkemizi idare etmek için demokratik kuralları işletmek görevimizdir. Kendi ayakları üzerinde ekonomi yaratamazsam istifa ederim.Kendi ekonomimizi kendimiz idare etmemiz lazım. 30 hukuk fakültesi var bir ceza yasasını değiştiremedik. Devletten devlete iyi ilişkiler içinde olmamız lazım. Kavgacı üslubumuz asla olmaz. Kendi ülkemizi yöneteceğiz. Ekonomik paketi ben hazırlamazsam suçlu benim. 
Mehmet Çakıcı söz verdi mi tutar. Halk 5 yıllığına bir yetki versin bize, kendi ayakları üzerinde bir ekonomi yaratmazsam, siyasetten ayrılacağım. 

Uçak biletlerine teşvik verilmeli
Uçak fiyatları çok pahalı… Teşvik yapabileceğimiz önemli şey uçak biletlerine teşvik vermemiz lazım. Fiyatları denetlememiz lazım. Kıbrıs Türk Hava Yolları bu yüzden battı. İki özel şirketi büyütsünler diye batırdık hava yollarını ve şimdi de ağlıyoruz. Ayrıca rekabet çok önemli bir şeydir. Ercan Havaalanı tekel olamaz. Geçitkale Havaalanı çalıştırılmalıdır. Rekabet edilmelidir. Rekabet ne kadar çoksa o kadar iyidir. Rekabet Kurulu bile çalışmıyor, uyuyor. 
Rumların kontrolünde olalım demiyoruz
Asla ve asla Rumlar bizi idare etsin, onların kontrolünde olalım demiyoruz.  Çözüm istiyoruz ama adil bir çözüm. İki bölgeli, iki toplumlu federal bir çözüm istiyoruz. Rumlar çözüm istemezse yapacak bir şey yok. Anlaşma olmazsa kendi ülkemizdeki sorunları çözmemiz lazım. 

Biz kesinlikle kilit partiyiz
Ben siyasette neler gördüm neler. Biz kesinlikle kilit partiyiz. Seçimden sonra yüzde 3’leri yüzde 15 görülebilir. Hükümete biz karar vereceğiz. Hangi parti ile bu dediklerimizi yapabilirsek onlarla hükümeti kuracağız. Ufukta koalisyonlar görülüyor.  Biz siyaseti para için yapmıyoruz. Bizim manifestolarımız yarışmalı.

Makam aracı değil kendi aracımı kullanacağım

İktidar olduğumda kendi arabamı kullanacağım. Biz düzgün davranmalıyız ki ülke düzelsin. 
Trafik kazaları sadece kameralarla önlenemez. Hukuk tedbiri gerekir trafikte. Daha çok trafik polisi gerekir. Trafikte eğitimi uzun vadeli birinci işimiz olacak.

Güncelleme Tarihi: 09 Aralık 2017, 11:27
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473