banner564

Bol gollü bir hafta olsun

K.Pet Süper Lig’de artık ilk yarının ortalarına geliyoruz.

Bol gollü bir hafta olsun
banner598
Abdullah ZAİFOĞLU
 Geride kalan 5 maçta tüm maçlarını kazanan takım yok. Buna karşın T.Ocağı ve G.Birliği henüz galibiyetle tanışamayan takımlarımız. Haftanın en önemli olaylarından biri de görevden ayrılan teknik adamlara bir yenisinin daha eklenmiş olmasıdır. Böylece takımlarımızda sezonun açılması ile birlikte teknik adamlarda değişikliğe giden takımlarımızın sayısı da 7 oldu. Bazıları lig başlamadan, bazıları ise alınana kötü sonuçlardan sonra değişikliklere gittiler. 
İlk 5 hafta tamamlanırken GAÜ Çetinkaya liderlik koltuğunda 4 hafta otururken, M.Türk Gücü de bu koltukta 1 hafta kaldı. Binatlı son haftalardaki çıkışı ile dikkat ekerken, M.Menekşe takımındaki düşüş de gözlerden kaçmadı. 
Hafta sonu yine birbirinden zorlu karşılaşmalar oynanacak. Mağlup olmayan takımların sayısı da azalabilir, liderlik koltuğu da değişebilir.
M.Türk Gücü-M.Menekşe, D.Türk Birliği-Binatlı, Lefke-Değirmenlik ve Y.Boğaziçi-GAÜ Çetinkaya maçları Cumartesi günü oynanacak. Yenicami-G.Birliği, Cihangir-T.Ocağı ve B.Bağcıl-K.Kaymaklı maçları ise pazar günü oynanacak. Tüm maçlar saat 14.00’da başlayacak.

İkisi de ağır yaralı (M.Türk Gücü-M.Menekşe) 
İki takım da haftayı beklemedikleri farklı mağlubiyetlerle tamamladılar. M.Türk Gücü deplasmanda kaybederken liderliğini de kaybetti. M.Menekşe ise son 4 maçtır kazanamıyor. Kendi evinde oynayacak olan M.Türk Gücü kadrosu ve ev sahibi olması nedeniyle galibiyete daha yakın. Kendi evinde kaybetmeyen bir takım. Üst sıralardan kopmamak için kazanması gerekir. M.Menekşe yine bir deplasman maçına çıkacak. Golcüsü David’in olmadığı mata gol atmak bir yana pozisyona da giremiyorlar. Onun dönmesiyle daha etkili olabilirler. Ancak rakipleri karşısında işleri çok çok zor. Magosa Canbulat Stadı’nda oynanacak maçın hakemi Mehmet Malek.
 Girne’de özel bir maç (D.Türk Birliği-Binatlı)
  D.Türk Birliği haftayı kendisinin de inanamadığı bir mağlubiyetle tamamladı. İyi bir kadrosu olmasına rağmen taraftarlarının istediği gibi değiller. Buna karşın yenilgisiz 2 takımdan biri olan Binatlı, belki de kendilerinin de beklemediği bir başarıyı yakaladılar. D.Türk Birliği kendi seyircisi önündeki mata puan kaybetmek istemiyor. Kaybederlerse bundan sonraki haftalar onlar adına daha sorunlu geçebilir. Binatlı kendilerinin ne yapabileceğini bilerek oynuyorlar. Kazandıkça oyuncularda da büyük bir özgüven oluşmaya başladı. Golcüleri ortaya çıktığı zaman puansız ayrılmayacaklarını biliyorlar. Fakat bu maç en zor maçlarından biri olacak. En azından yenilmemek için oynayabilecekleri maçlardan birine çıkacaklar. Girne  20 Temmuz Stadı’ndaki maçta Fehim Dayı düdük çalacak.

Karadağ’dan çıkmak kolay değil (Lefke-Değirmenlik) 
Lefke lige mağlubiyetle başlamasına rağmen sonrasında puanları toplayarak üst sıralarda yerini aldı. n Değirmenlik ise lige kötü bir başlangıç yapmıştı. Arka arkaya 2 mağlubiyet alırken kendi sahasında etkili olarak 6 puana ulaştı. Ev sahibi takım kendi evindeki maçları kazanmasını biliyor. Son hafta alınan deplasman galibiyeti ile moralleri de yerinde. Rakiplerinin forvetteki  2 yabancı oyuncusuna gerekli önlemi almak zorunda.   Kazandıkları zaman daha yukarılara çıkma şanslar da var. Değirmenlik deplasmanda kazanamamanın sıkıntısını bu maçta aşmak isteyecek. Son D.Türk Birliği maçında 2 farklı mağlubiyetten kurtulup 3 puan almaları onları bu maç için daha da umutlandırdı. Fakat zor bir deplasman olan Lefke karşısında alabilecekleri 1 puan dahi onlara puandan fazla moral olarak büyük katkı koyacak. Golcü oyuncuları bulabilecekleri fırsatları değerlendirebilirse istediğini alabilecek. Lefke 16 Ağustos Stadı’ndaki maçın orta hakemi Timur Ercan Bodi. 

Ev sahibinin işi çok zor (Y.Boğaziçi-GAÜ Çetinkaya)
Y.Boğaziçi kendi evinde oynadığı maçlarda henüz galibiyetle tanışamadı. Dar bir kadrosu olan ve maçlarda beklenmedik goller yiyen Y.Boğaziçi’nin güçlü rakibi karısında işi beklediğinden de zor olacak. Tecrübeli ve etkili oyunculara sahip rakibinin isminden korkmadan oynayıp alabilecekleri tek puan bile onlar için altın değerinde olacak. GAÜ Çetinkaya lider durumda ve artık kaybetmek istemiyor. Onu takip eden rakipleri ile puan puana ve kazanmaları halinde hafta sonu alınabilecek sonuçlara göre puan farkını da artırabilirler. Y.Boğaziçi’nin durumuna aldanıp nasıl olsa kazanırız derlerse geçmiş haftalardaki kayıpları yine yaşayabilirler. Güç farkının fazla olduğu maçın favorisi olsalar da maçların oynanmadan kazanılmadığını bilmeleri gerekir. Y.Boğaziçi Osman Ergün Mehemet Stadı’nda oynanacak maçın hakemi Osman Özpaşa.

Galibiyetten fazlası olan bir maç (Yenicami-G.Birliği)
Haftayı mağlubiyetle tamamlayan iki takımımız. Yenicami zorlu T.Ocağı deplasmanında son dakika golü ile beraberliği yakalarken 2 oyuncusu da kırmızı kart görerek cezalı duruma düştüler. Gol yükünü sadece H.Turan’a bağlamış gibi görünüyorlar. Rakiplerinin sıralamada bulunduğu yer onları yanıltmasın. Daha tecrübeli oyuncuları olmasına rağmen şiddetle puana ihtiyacı olan rakipler karşısında işler her zaman daha zor olur. En önemlisi oyunlarını geliştirmeleri gerekir. G.Birliği kötü bir sezon geçiriyor. Hafta sonu alınan mağlubiyetten sonra da teknik adamla yollar ayrıldı. Henüz galibiyetle tanışamadığı gibi en büyük sorunları olan gol atabilme konusunda 3 golle en az gol atan takım durumundadırlar. Başkente mutlak puan için gelecekler. Moral olarak iyi durumda olmasalar da rakiplerinin eksiklerinden yararlanabilirler. Fakat işleri hiç de kolay olmayacak. Lefkoşa Atatürk Stadı’nda oynanacak maçta Serkan Durmaz düdük çalacak.

Kaybedenin yarası ağır olacak (Cihangir-T.Ocağı) 
Sadece ligin ilk maçını kazanan, ancak sonrasında kötü sonuçlar alan Cihangir için belki de kırılma maçı olacak. Artık kazanmak zorunda olduklarını kendileri de biliyorlar. Kazanamazlarsa maç sonunda farlı konularla karşılaşabilirler. Maç kazanamamanın verdiği stresi alacakları galibiyetle üzerlerinden atabilirler. T.Ocağı da galibiyetle tanışamayan bir takım. Onlar da teknik adam değişikliğine gittiler. Kendi evlerindeki Yenicami maçında alabilecekleri ilk galibiyetlerini yine kendi hatalarından kaybettiler. Deplasman maçlarında puan alamadılar. Rakiplerinin olduğu gibi kendilerinin de şiddetle puan ihtiyacı var. Yenicami maçındaki gibi bireysel oynarlarsa bu maçtan da puan almaları zor olacak. Cihangir Stadı’nda oynanacak maçı Mehmet Sezener yönetecek.

Her türlü sonuç çıkabilir (B.Bağcıl-K.Kaymaklı)
Ligin ilk maçında Lefke karşısında aldığı galibiyetten sonra kendi sahasında oynadığı 2 maçı da beraberlikle tamamladı. Elindeki kadrosu ile yapabileceklerinin en iyisini yaptılar. En büyük artıları  maçlardan kolay kopmamaları. Güçlerini bilerek biraz da fazla defans yapsalar bile puan almayı biliyorlar. İlk haftalara oranla daha derli toplu olan rakipleri karşısında ısrarla galibiyet düşünmeden temkinli oynarlarsa puan veya puanlarla ayrılabilirler. K.Kaymaklı yaptığı teknik adam değişikliğinden sonra farlı galip gelerek moral buldu. Cezalılarının da dönmesiyle daha etkili olmaya başladılar. Rakiplerine göre sonuca gidebilen oyuncuları çok fazla. Fakat her şey yeşil çimlerin üzerinde ortaya çıkar. Takımda genç oyuncular fazla olsa da her geçen hafta biraz daha iyi oluyorlar. Kazanıp daha yukarılara çıkmak isteyecekler. Ancak o sahadan birçok takımın çıkamadığı da unutulmamalıdır. Bostancı Yakup Özorun Stadı’ndaki maçın orta hakemi Serhan Şimşek.  

Güncelleme Tarihi: 31 Ekim 2015, 09:42
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473