banner564

İzdüşüm-A Sergisi Ankara'da

Yakın Doğu Üniversitesi (YDÜ), Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi'nin 2015-2016 Akademik yılı için planladığı ‘Beş Başkent Beş Sergi’ projesi kapsamındaki sergilerinin ilki İzdüşüm-A, Ankara, Galeri Çankaya'da açıldı.

İzdüşüm-A Sergisi Ankara'da
banner598
YDÜ’den yapılan açıklamaya göre sergide; resim, heykel, seramik, grafik (kısa film, fotografik, illüstrasyon, stencil grafitti, baskıresim) teknikleri ile yapılmış 57 adet çalışmanın yanı sıra stopmotion tekniği ile yapılmış 13 kısa film de yer aldı.  İzdüşüm sergiler dizisinden ikincisi İzdüşüm-B'nin, 24 Kasım'da Azerbaycan'ın başkenti Bakü'de açılacağı belirtildi.
YDÜ, GSTF Dekan Vekili Prof.Dr. Uğurcan Akyüz sergi açılışında yaptığı konuşmada şunları söyledi: “Sonuncusunu fakültemizin kuruluşunun onuncu yılında Lefkoşa'da gerçekleştireceğimiz Beş Başkent Beş Sergi dizimizin ilkini Türkiye Cumhuriyeti'nin başkenti Ankara'da açıyor olmaktan onur duyuyoruz. Böyle bir uluslararası projenin gerçekleşmesi ancak YDÜ gibi büyük bir üniversitede mümkün olabilirdi.  Şanslıyız ve mutluyuz, daha önce gerçekleştirdiğimiz projeler gibi bu projemiz de YDÜ'nün çatısı altında gerçekleşiyor.”

Güncelleme Tarihi: 31 Ekim 2015, 09:56
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474