banner564

Sadıklar: Futbolumuzu kurtaracağız

Futbolcular Derneği başkanı Hüseyin Sadıklar yaptığı açıklamalarda Kıbrıs Türk Halkı’nın son kalelerinden olan futbolu kurtarma adına harekete geçtiklerini ifade etti.

Sadıklar: Futbolumuzu kurtaracağız
banner598
Hamit SAKALLI

Hüseyin Sadıklar açıklamalarında sosyal medyada ses getiren eylemlerinin amacının kendilerine verilen sözler için harekete geçişmesini sağlamak olduğunu belirtti. Yaklaşık 4 ay önce kendilerine futbolcuların sözleşme hakkı için bir komite kurulacağının sözünün verildiğini ancak henüz bu konuda bir adım göremediklerini belirten Sadıklar, bu komitenin kurulup Federasyonun, kulüpler birliğinin ve futbolcuların bir an önce toplanıp sözleşmeler konusunu görüşmesini istediklerini söyledi. Tüm kesimlerin nasıl davranacağını bilmesi adına devre arası bir karar alınmasını talep ettiklerini ve önümüzdeki yıl futbolcu sözleşmelerinin hayata geçmesini beklediklerini belirten Hüseyin Sadıklar, futbolumuzun iyi bir noktaya gelmesi ve kurtulması adına bu sözleşmelerin şart olduğunu vurguladı.

Saha zeminleri sıkıntılı
Hüseyin Sadıklar tek sıkıntılarının sözleşme olmadığını, saha zeminlerinin de futbolumuzun kanayan bir yarası olduğunu ifade etti. Sahaların zeminlerinin oldukça kötü durumda olduğunu ve bu durumunda kaliteli futbol ortamını etkilemenin yanı sıra sporcu sağlığını da olumsuz etkilediğini söyleyen Sadıklar, seyircinin de iyi futbol görememesinden dolayı maçlara gelmediğini vurguladı. Cihangir’in saha zemini konusunda örnek bir başarı sergilediğini ve onları kutladığını ifade eden Sadıklar, diğer kulüpleri ve Spor Dairesi’ni de bu konuda çalışmalar yapmaya çağıran Hüseyin Sadıklar, iyi futbolun iyi zeminlerde oynandığını sözlerine ekledi.

Sahalarda sağlık tamamen şansa bağlı
Hüseyin Sadıklar, sahalarımızda yaşanan sağlık sıkıntılarına da değinerek karşılaşmalardaki ambulans ve sağlık ekibi eksikliğine dikkat çekti. Herhangi ciddi bir sakatlık yaşanması durumunda futbolcuların sağlığının tamamen şansa sahada bulunabilecek olan bir doktor veya hemşireye bağlı olduğunu ifade eden Sadıklar, bu sorununda çözüme kavuşturulmasını istediklerini vurguladı.

Soyunma odaları rezalet
Hüseyin Sadıklar soyunma odalarının en az 20 kişiyi alacak kapasitede ve modern yerler olması gerekirken, 11 kişinin tıkış tıkış oturduğu ve zar zor sığdığı küçük odalar olduğunu ve bunun da düzeltilmesi gereken ayrı bir sorun teşkil ettiğini belirtti.
Hüseyin Sadıklar en kısa zamanda bu sorunlarına çözüm bulacaklarına inandığını söyledi ve futbolumuzun daha da iyiye gideceği günleri görmek istediklerini belirterek sözlerini noktaladı.

Güncelleme Tarihi: 31 Ekim 2015, 09:46
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473