banner564

Çetinkaya kupa ile başladı 3-1

Her yıl düzenlenen Kıbrıs Türk Spor Yazarları Derneği Kupası’nın 33. sahibi belli oldu

Çetinkaya kupa ile başladı 3-1
banner598

Yer: Lefkoşa Atatürk Stadı
Hakemler: Utku Hamamcıoğlu, Sabriye Atikoğlu, Emine Yarkın
Çetinkaya: Ozan, Tunç(Burak dk. 77), Ümitcan, Serkan, Yusuf(Samuel dk.27), Hakan, Batuhan, Ali(Cemal dk. 56), Felix, Allen Toykan
Merit Alsancak Yeşilova: İrfan, Mustafa, Mejdi(Yasin dk. 63), S. Say, Vakkas, Esosa(Memduh dk. 77), Mbah(Hamis dk.58) Emin, Qnincy, Burak, B.Mehmet
GOLLER: Dk. 66 Toykan, dk. 69 Felix(pen), dk. 90+1 Samuel (Çetinkaya), Dk. 17 Mbah(Merit Alsancak Yeşilova)   

Abdullah ZAİFOĞLU
Kıbrıs Türk Spor Yazarları Derneği tarafından organize edilen “33. KTSYD Kupası”nın sahibi Çetinkaya oldu.
   Lefkoşa Atatürk Stadı’nda  karşı karşıya gelen iki ekip futbolseverlere keyifli bir mücadele izletti. KKTC Telsim’in destek verdiği mücadeleyi Meclis Başkanı Teberrüken Uluçay, Başbakan Ersin Tatar, Spor Dairesi Müdürü Mehmet Özbilgehan, Spor Dairesi Genel Yönetim Kurulu Başkanı Kemal Deniz Dana ve KTFF Başkanı Hasan Sertoğlu da takip etti.
  17. dakikadaki Merit Alsancak Yeşilova atağında Mbah ceza alanına girdi, rakibini şık bir çalımla geçtikten sonra düzgün bir vuruşla topu filelere göndererek takımını 1-0 öne geçirdi.
  22. dakikada Mbah’ın pasında Emin topla birlikte kaleci ile karşı karşıya kalmasına rağmen kötü bir vuruşla topu dışarı atarak Merit Alsancak Yeşilova adına mutlak bir golü harcamış oldu.
  45+2’nci dakikada gelişen Merit Alsancak Yeşilova atağında Esosa’nın pasında Mbah ceza alanına tek başına girmesine rağmen çok kötü vurdu ve topu farklı şekilde dışarı attı.
  54. dakikadaki Çetinkaya atağında Toykan’ın ceza alanı dışından vuruşunda kaleci İrfan direğin altından topu tokatlayarak kornere attı.
  66. dakikada skora denge geldi. Samuel’in pasında Toykan ceza alanı dışından mükemmel vurdu ve topu filelere göndererek skoru 1-1 yaptı.
  69. dakikadaki Çetinkaya atağında Cemal arkadaşı Tunç’u rakip ceza alanı içinde topla buluşturduğu anda rakip oyuncu Esosa tarafından düşürülünce hakem penaltı noktasını gösterdi. Atışı kullanan Felix Çetinkaya’yı 2-1 öne geçirdi.
  90+1’inci dakikada fark 2’ye çıktı. Gelişen atakta Samuel topla rakip ceza alanına girdikten sonra düzgün bir vuruşla filelere gönderince skor da Çetinkaya adına 3-1 oldu.
  Maç da bu skorla sona erdi ve Çetinkaya Kıbrıs Türk Spor Yazarları Derneği Kupası’nın 33. sahibi oldu. 

Uyuşturucu Komisyonu’ndan destek
   Uyuşturucu ile Mücadele Komisyonu ile KTSYD’nin işbirliği çerçevesinde Lefkoşa’nın çeşitli bölgelerinden çocuklar da maçı izleme imkanı buldu. Otobüsleri dolduran çocuklar, Merit Alsancak Yeşilova ile Çetinkaya arasında oynanan  kupa mücadelesini yerinde takip etti.

Maçın Adamı Toykan Hacet
   Bu yıl KTSYD Yönetim Kurulu tarafından merhum spor yazarı Raif Özgüren’in adına verilmesi kararlaştırılan “Maçın Adamı” ödülünün sahibi Çetinkaya futbolcusu Toykan Hacet’e ödülünü KTSYD Başkanı Burhan Gürkan verdi.

Ödül Töreni
   Mücadele sonrasında günün anısına maçın hakemlerine Spor Dairesi Müdürü Mehmet Özbilhan tarafından anı plaket verildi. İkinci Merit Alsancak Yeşilova ve şampiyon Çetinkaya’ya madalya, plaket ve kupasını Meclis Başkanı Teberrüken Uluçay ve Başbakan Ersin Tatar takdim etti.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473