banner564

Dönüş yok

Futbol Federasyonu Başkanı Hasan Sertoğlu Politis Gazetesi’ne verdiği demeçte KOP ile anlaşmanın masada olduğunu ve kesinlikle hayata geçirileceğini söyledi

Dönüş yok
banner598
Kıbrıs Türk Futbol Federasyonu Başkanı (KTFF) Hasan Sertoğlu, Politis Gazetesi’ne verdiği söyleşide, son günlerde KKTC’de spor alanında yaşanan gelişmelerin yanı sıra Güney’deki “Kıbrıs Futbol Federasyonu” (KOP) ile geçen yıl varılan anlaşma konusundaki düşüncelerini aktardı. Politis Gazetesi, KTFF Başkanı Hasan Sertoğlu’nun söyleşisini “Hasan Sertoğlu, Futbolun Birleşmesine İlişkin Anlaşma İleriye Götürülecek- Kilise de KOP’a Baskı Yapıyor” başlıklarıyla aktardı.

Kesinlikle hayata geçirilecek
Habere göre KTFF Başkanı Hasan Sertoğlu söyleşisinde, KOP ile varılan anlaşmaya ilişkin olarak Kuzey’deki tepkiler, Türk Futbol Federasyonu’nun “müdahaleleri” ve iki taraftaki kamu oyununun oynayabileceği rolden de bahsetti.
KOP ile ilişkilerin sorulması üzerine Sertoğlu, KOP ile varılan anlaşmanın hala masada olduğunu ve “kesinlikle hayata geçirileceğini” ifade etti.

Geri kaçmak mümkün değil
Sertoğlu, sözlerinin devamında, hiç kimsenin,  ne kendisinin ne de KOP Başkanı Kutsokumnis’in anlaşmaya varılanlardan kaçmasının mümkün olmadığını, bu konuda geri adım atmayacaklarını zira bu anlaşmayı istediklerini söyledi. Sertoğlu, Güney Kıbrıs’taki şikeli maçla ilişkin skandal nedeniyle KOP ile uzun zamandan beridir bir araya gelemediklerine de dikkati çekti.

“KOP’a baskı yapılıyor”
KOP’a baskı yapılıyor derken neyi kastettiğinin sorulması üzerine Sertoğlu, Kıbrıs Rum toplumundan en az on kaynağından, Kilise’nin, Kutsokumnis’e doğrudan baskı yapmaya çalıştığını duyduğunu söyledi.

Denktaş ve TFF’ye sormak lazım
KTFF’nin izni olmadan TFF’nin temsilcilik açmasının mümkün olmayacağının bilinmesine karşın TFF’nin neden böyle bir talepte bulunduğu sorusu üzerine Sertoğlu, bu sorununun Başbakan Yardımcısı Serdar Denktaş ve TFF’ye sorulması gerektiğini belirterek “Bu, bizim arkamızdan yapıldı ve nedenini de bilmiyoruz” ifadesini kullandı.

Eroğlu beni etkilemeye çalıştı
Sertoğlu, Cumhurbaşkanı Eroğlu’nun, spora ilişkin olarak faaliyet gösterdiği yönteme müdahale etmesine olanak tanımasının söz konusu olmadığını belirterek Eroğlu’nun anlaşmayı iptal etmesi konusunda kendisini ikna etmeye çalıştığını ancak kendisini etkilemesine izin vermediğini söyledi.

Güncelleme Tarihi: 24 Mart 2015, 08:54
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473