banner564

Eliz bunu hep yapıyor

Eliz Maloney, Belçika’da katıldığı 14 yaş gençler şampiyonasında çiftlerde şampiyon oldu

Eliz bunu hep yapıyor
banner598
Ülkemizin başarılı tenisçisi Eliz Maloney Yorgancı Belçika’da Uluslararası Tenis Federasyonu’nun organize ettiği  14 yaş “Young Champions Cup” turnuvasında çiftler kategorisinde şampiyon, tekler kategorisinde ise final oynama başarısını gösterdi.
4 ve 9 Ağustos  tarihleri arasında Belçika’nın Hasselt şehrinde, Uluslararası Tenis Federasyonunun organize ettiği ve  Avrupa’nın enyüksek seviyeli turnuvalarından olan “Young Champions Cup”  da büyük başarı elde etti. İspanya, İtalya, Fransa, Belçika, Almanya gibi teniste başarılı ülkelerin yanında, Rusya, Çin, Yeni Zelanda, Brezilya, Arjantin ve 30’a yakın daha bir çok ülkenin katıldığı bu turnuvada Eliz çok büyük başarı yakaladı. Bugün dünya tenisine ismini yazdıran Juan del Potro, Kei Nishikori gibi isimlerde bu turnuvada yarışarak başarı yakaladı.

Finalde kıl payı kaybetti
Yarı finalde turnuvanın çok iyi oyuncularından Latviya’lı D. Vismane’yi 7-5 ve 6-1’lik setlerle yenen Eliz finale ismini yazdıran taraf oldu. Final sabahı hasta kalkan Eliz, ısınmaya bile gücü olmadığı halde, korta çıkmakta ısrar etti. Bütün bir hafta yıldız gibi parlayan Eliz istediği oyunu sergileyemesede Çinli oyuncu Zhuoma Ni Ma’ya karşı iyi bir savaş verdi ve final maçını 7-5 ve 7-6 setlerle kıl payı kaybetti.  

Çiftlerde şampiyon
Ayni turnuvada çiftler kategorisinde İngiliz partneri Maria Budin ile yarışan Eliz, Belçika, Almanya, İtalya, Kore, Makadonya, Venezuela ve Paraguay gibi ülkelerden katılan rakipleri yenerek turnuvanın şampiyonu oldu.
İki hafta boyunca Avrupa ve Dünya’nın en iyi gençleri ile yüksek tempolu toplam 19 maç yapan ve 18 tanesini kazanan Eliz bir kez daha tenisteki yeteneğini ispatlamış oldu. 
Eliz kendisine bu başarıları sağlama imkanı veren Arden Gıda Ltd, Atakom Ticaret Ltd, Gıda Şirketi Ltd, Metgin Ltd ve Oero Trading Ltd direktörlerine teşekür etti.  

Güncelleme Tarihi: 12 Ağustos 2014, 08:39
YORUM EKLE
YORUMLAR
Turkish power
Turkish power - 3 yıl Önce

Bir yanda işadamı bürokrat siyasetçi üçgeni (dürüst olan vergisini veren işadamını devletini soydurmayan çalışan bürokrat ve siyasileri tenzih ediyoruz ama 50 yıldır bu kadar yardıma rağmen doğru düzgün icraat olmaması yol gölet enerji yatırımı hastane vs ilginc) bir yanda yıkıcı balyoz tarzı herşeye karşı akelci kafa yeni düzenci ve sendikalar Allah-u Teala yardımcınız olsun

SIRADAKİ HABER

banner608

banner474