banner564

“Futbola aşığım”

Kariyeri başarılarla dolu Jean Makoun Merit Alsancak Yeşilova hikayesini ve düşüncelerini aktardı

“Futbola aşığım”
banner598

 Beyzade ÜNALMIŞ

Kariyeri önemli başarılarla dolu biri isim Jean Makoun, Diyalog Spor Servisi ile sıcak sohbetinde hayatına dair her şeyi masaya yatırdı. 29 Mayıs 1983 doğumlu Jean Makoun’un Merit Alsancak Yeşilova’ya gelişinde takımın bir başka yıldız ismi Augistin Gilles Binya’nın katkısı olduğunu belirtirken, Kulüp Başkanı Redif Nurel’in ise kulübüne ve futbola olan aşkı ve tutkusunun kendisini inanılmaz etkilediğini söyledi. Kısa süre olmasına rağmen takımın inanılmaz potansiyele sahip olduğunu söyleyen Jean Makoun, kaleci Hasan Piro, Mustafa Yaşınses’in üst düzey oyuncular olduğunu söylerken, Cihangir maçında Yasin Doğan’ın performansına ve isteğine hayran kaldığını söyledi.

Binya ve Redif başkana teşekkürler
Sohbete Cihangir karşılaşması ile başlayan Jean Makoun, iki günlük idmanla Cihangir karşılaşmasına çıktığını ancak onun öncesinde burada olmasında katkısı olan Augustin Gilles Binya ve Başkan Redif Nurel’e sonsuz teşekkür ettiğini söyledi. Merit Alsancak Yeşilova’ya gelmesi için hem Binya’nın hem de Başkan Redif Nurel’in ellerinden gelenin fazlasını yaptıklarını aktaran Makoun, burada olduğu için son derece mutlu olduğunu söyledi. İki günlük idmanla çıktığı Cihangir maçında 2 gol kaydetmesinin kendisine ayrı bir mutluluk ve huzur verdiğini aktaran Makoun, günün sonunda ise takımın galibiyetle günü kapamasının en önemlisi olduğunu belirtti. Jean Makou’un Cihangir maçı ile ilgili olarak şunları söyledi; “Takımın ilk hafta aldığı farklı yenilgiyi daha ilk idmanda oyuncuların üzerinde olan baskı ve moralsizlik ile gözlemlemiştim. Cihangir maçının başlamasına kısa süre kala ise ortaya çıkan tablo ve inanç o kötü tabloyu ortadan kaldırmakla beraber, soyunma odasında maçın son çıkış anı herkesin gözlerindeki istek ve arzuyu gözlemleyebiliyordum. Sonrasında maçın başlaması ile birlikte geriye düşmemize rağmen ortaya konan futbol ve anlayış, sonucu beraberinde getirdi. Gelen galibiyet de 2 golde imzamın olması ise, önce takım sonrasında ise benim adıma son derece önemliydi” dedi.

 Hazırlık dönemi geçirmedim
Takımla hazırlık dönemi geçirmediğini hatırlatan Jean Makoun, kendisinin takıma, takımın ise kendisine uyum sağlamasının zaman alabileceğine dikkat çekerken, ilk maçın sonunda ise ortaya çıkan tablonun zamanla alakalı olmadığını vurguladı. Eksikleri olmasına rağmen Cihangir karşısında kendisine görev verildiğini belirten Makou’un günün sonunda ise alınan galibiyet de katkısının olması kendisini son derece mutlu eden etken olduğunu söyledi. Alınan 1-4’lük Cihangir galibiyetinde takımın performansının bu olmadığını, daha üstünü yapabilecek kaliteye, bireysel yeteneğe ve tecrübeye sahip olduğunu söyleyen Jean Makoun bunu sezon boyunca daha iyi göstereceklerine olan inancını belirtti. Takım olarak doğru sayısını fazla yaptıkları bir Cihangir maçını geride bıraktıklarını söyleyen Jean Makoun sözlerine şöyle devam etti. “Takım olarak oynadığımız bir maçtı. Bunun da böyle olması son derece önemli ve etkileyici. Atak oynayan 3-4 futbolcumuz olmasına rağmen daha isimlerini bile bilemememe rağmen, çağırma konusunda birçok pozisyonda ilk maç olmasına rağmen zorluk yaşadım. Takım olarak oynamaya devam edersek oynadığın maçta kötü performansı olan birileri olsa bile ki olacak, illaki ön plana çıkan birkaç isim olacak ve o gün yenilmemiz zor olacak” dedi.

Futbola aşığım
Antalyaspor, Lille, Olympigue Lyon, Aston Villa, Olympiakos, Rennes gibi takımlardan sonra burada yer almasına değinen Jean Makoun “İşinizi doğru ve sistemli yaptığınız sürece futbol her yerde vardır ve hep olacaktır. Hem Binya’nın hem de benim kariyerlerle dolu yıllarımız olmasına rağmen bunu burada asla ön plana çıkarmadık ve doğru yaptığımızı düşünüyorum. Futbolu sevdiğim ve aşık olduğumu için burada olduğuma göre Antalyaspor, Lille, Olympigue Lyon, Aston Villa ve Rennes’e verdiğim katkıyı burada da takımla birlikte vermek zorundayım. Merit Alsancak Yeşilova’ya gelirken Augustin Binya’nın referansı kadar Başkan Redif Nurel’in projeleri beni inanılmaz etkiledi. Ve bu saatten sonra önce takım sonrasında ise ülke futboluna katacaklarım için çalışacağım” dedi.

Yasin pozitif dolu
Takıma ile geldiği gün tanıdığı ismin Yasin Doğan olduğunu söyleyen Jean Makoun sözlerine şöyle devam etti. “Mağusa Türk Gücü mağlubiyeti sonrası takıma kötü bir dönemde dahil oldum. Bu nedenle neler yaşayıp hissettiklerini çok iyi tahmin edebiliyordum. Gerekli bilgi ve sistem konularını Binya’da gelir gelmez almıştım. Takımla bir araya gelmeden önce ilk tanıdığım isim Yasin Doğan oldu. O anki pozitif enerjisi ise beni inanılmaz etkiledi. Yasin Doğanda ki enerjiyi gördükten sonra kendi kendime “umarım bu enerjin sahada da olur diye söylesem de Cihangir maçındaki performansı tam dediğim gibi çıktı.” Binya, ve ben burada uzun yıllar kalmak istiyoruz ve Binya’nın takıma neler verdiğini çok iyi biliyorum. Cihangir maçında ise Gabira diye adlandırdıkları Mustafa Yaşınses, yaptığı iki ortada Yasin Doğan kaleci Hasan Piro ilk etkilendiğim ve hayran kaldığım isimler oldu. Bunun devam etmesi durumunda ise inanılmaz iyi işler yapacağımızı rahatlıkla söyleyebilirim dedi.”

Herkes işini yapmalı
Takımın yedek kulübesinin alternatifli, zengin ve etkili olduğunu belirten Jean Makoun, gerek 11’de oynayan gerekse yedekte oturan isimlere takımın ihtiyacı olduğunu söyledi. Sahaya çıkan 11’in hocanın takdiri olduğunu belirten Makoun yedekte oturan oyuncunun da, destek verecek durumda ve her daim hazır olması gerektiğini söyledi. Kendisine ait gol sevincinin olduğunun sorulması üzerine ise Jean Makoun şunları söyledi; “Kamerun’da bana asker diye hitap ederler ve bu yüzden gol sonrası asker selamı veriyordum. Burada ise Cihangir karşısında iki gol atmama rağmen sevincimi takımla kutladım. Ancak şunu söylemek isterim ki takımda Binya’nın gol atması durumunda ilginç bir gol sevincinin sizleri beklediğini söyleyebilirim. Baskıyı kaldırmamız, futbol oynama isteğimiz üst seviyede olduğu sürece takımın istediği sonucu alacağı bir ortamla birlikteyim. Ve sözlerimi tamamlarken, herkesi takıma  destek vermeye davet ediyorum. Oyuncu, taraftar, yönetim, teknik heyet birlikte hareket etmesi durumunda iyi günlerin hep yanımızda olacağını söylemek isterim” dedi.
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473