banner564

Üretici memnun

Cypfruvex, 2015-2016 ürününe yönelik kazanç payı dağıttı

Üretici memnun
banner598

 Kuzey Kıbrıs Narenciye Üreticiler Birliği (KKNÜB), Kıbrıs Meyve Sebze İşletmeleri’ne (Cypfruvex), 2015-2016 ürününe yönelik kazanç payı ödemesinden dolayı teşekkür etti.

Dernek Başkanı Turgut Akçın yaptığı yazılı açıklamada, 2016’da verilen Valensiya ürününe kilo başı 25 kuruş, işletmenin kar yapması halinde de ek olarak kilo başına 5 kuruş ödenmesi üzerinden Cypfruvex’le anlaşma yapıldığını; işletme söz konusu  konu dönemde kar yapmasına rağmen, geçmiş hükümet tarafından atanan yönetim kurulunun kilo başına 5 kuruşluk ek ödemeyi yapmadığını anlattı.
Açıklamada, “Geç kalınmış olunmasına karşın üreticinin en ihtiyaçlı olduğu bir dönemde ödenmesi hususunda karar alan yeni hükümetin ilgili bakanlarına ve yeni Cypfruvex Yönetim Kurulu’na teşekkür etmeyi bir borç biliriz” denildi.

Üreticilere çağrı
Akçın, üreticilere ürünlerini aracılar vasıtası ile elden çıkarma konusunda  acele etmemeleri  çağrısında bulunarak, hükümet ve Cypfruvex’in fiyat konusunda üreticilerin yanında olmasını beklediklerini kaydetti.

Narenciye Çalıştayı düzenleniyor
Öte yandan Tarım ve Doğal Kaynaklar Bakanlığı tarafından Narenciye Çalıştayı düzenleniyor. 
Tarım Bakanlığı’ndan verilen bilgiye göre, bugün ve yarın yer alacak çalıştayın açılışında, Tarım ve Doğal Kaynaklar Bakanı Erkut Şahali ile Ekonomi ve Enerji Bakanı Özdil Nami hazır bulunacak.
Çalıştayın açılışı,yarın 09.30’da Güzelyurt- Kalkanlı yolu üzerinde bulunan Diamond Hall Wedding Garden’da yapılacak.  

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473