banner564

Kültürel Miras Fotoğraf Yarışması sergi açılışı ve ödül töreni yapıldı

5 Ekim’e kadar gezilebilecek

Kültürel Miras Fotoğraf Yarışması sergi açılışı ve ödül töreni yapıldı
banner598

 Özlem Güran AKKORLU   

Başbakanlık tarafından bu yıl ilk kez düzenlenen “Kültürel Miras Fotoğraf Yarışması Sergisi” açılışı ve ödül töreni önceki akşam gerçekleştirildi.
2018 Avrupa Kültür Miras Yılı kapsamında düzenlenen etkinlik Başbakan Tufan Erhürman,  Turizm ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu, KTBK Komutanı Tümgeneral Yılmaz Yıldırım, Güvenlik Kuvvetleri Komutanı Tuğgeneral Tevfik Algan ve Güvenlik Kuvvetleri Komutan Yardımcısı Tuğgeneral Cemal Volkan’ın  katılımıyla Lefkoşa Atatürk Kültür Merkezi’nde gerçekleştirildi. Ödül töreninde yer almayan İçişleri Bakanı Ayşegül Baybars, sergi açılışına katıldı.
Daha fazla insanın ve özellikle gençlerin ülkenin kültürel mirasını keşfetmesine, bu konudaki bilgilerini artırmasına ve yaşadıkları topraklara aidiyet duygularının pekişmesine teşviki amaçlayan yarışma “Bizim Mirasımız: Geçmişin Gelecekle Buluşması” sloganı çerçevesinde düzenlendi.
Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan ödül töreni ve sergi açılışı yarışma hakkında kısa bilgi verilmesiyle devam etti.  


Kimler ödül adlı?
Ödül alan ve sergilenmeye layık görülen eserler 5 Ekim Cuma gününe kadar Lefkoşa Atatürk Kültür Merkezi’nde sergilenecek.
12-18 yaş kategorisinde Derman Bulunç, “Cumbalı Evler Surlariçi”  isimli fotoğrafıyla birinci, Can Erdeğer “Girne Sahil Şeridi” isimli fotoğrafıyla ikinci, Buğçe Hoca “Saklı Manastır” isimli fotoğrafıyla üçüncü gelirken; Sevim Kendir “Yasemin” isimli eseriyle Başbakanlık Özel Ödülüne, Caner Zaim Necatgil de “Sesta” isimli fotoğrafıyla Jüri özel ödülüne layık görüldü.
19-30 yaş kategorisinde ödüle layık görülen katılımcılar ise şöyle:
“1. Bircan Akçagil, “El Emeği Sele”, 2. Saydam Soy “CyprioticMilkyway”, 3. Biray Canateş “Mağusa’nın Tarihi Manastırı”, Başbakanlık Özel Ödülü Si,nan Özer “İskemleci”, Jüri Özel Ödülü, Saydam Soy, “Aziz Efphemanios Kilisesi”. 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474