banner564

Uyku haram oldu

Karaoğlanoğlu sakinleri, Zeyko bölgesinde gece geç saatlere kadar süren gürültüden dolayı rahatsızlıklarını seslendirdi

Uyku haram oldu
banner598

 Girne’ye bağlı Karaoğlanoğlu sakinleri, Zeyko bölgesinde gece geç saatlere kadar süren gürültüden dolayı uyuyamadıkları gerekçesiyle Başbakanlık önünde basın açıklaması yaptı.

Eyleme; Girne İnisiyatifi ile Mahmut Paşa Bölgesi İnisiyatifi de destek verirken, “Uykuma ve Huzuruma Dokunma”, “Çevre Bakanı İstifa”, “Gürültü Hak Değil Haksızlıktır”, “DSÖ’yü Dinle, Sağlıklı Uyku İçin Maksimum 45 Desibel” pankart ve dövizleri taşındı.
Girne İnisiyatifi Aktivisti Mustafa Berktuğ bölge sakinleri adına yaptığı açıklamada, “kıyılara denizlere ve toprağa çöreklenen ve tek gözettiği kendi çıkarı ve rantı olan zihniyetin, şimdi de en doğal insan hakkı olan uykuya göz diktiğini” ifade etti.
Karaoğlanoğlu ve Girne bölgesinde bütün yaz en az 3 gece uykusuzluğa mahkûm edildiklerini söyleyen Berktuğ, Çevre Bakanı’nın çıkardığı tüzükle saat 04.00’e kadar açık havada müziğe izin verdiğini 2018 Ağustos’unda yasallaşan bu tüzükle Karaoğlanoğlu/Zeyko bölgesinin keyfi olarak “Hassasiyet seviyesi 3” olan bölge olarak belirlenip, Kaya Palazzo Sky Bar’a haftanın 3 gecesi saat 04.00’e kadar açık havada müzik izni verildiğini savundu.

Mahmutpaşa Mahallesi de huzursuz
Öte yandan Mahmutpaşa Mahallesi İnisiyatifi, son yıllarda Lefkoşa'nın Surlariçi'nin farklı farklı bölgelerinde açılan işletmelerin, izinli veya izinsiz gece geç saatlere kadar ses yükseltici kullanarak müzik yapabildiğini, tarihi dokuya bakılmadan bölge sakinleri, emekçiler, yaşlılar ve çocuklar dikkate alınmadan mahalle sakinlerinin evlerinde rahat bir gece geçirmesini engellediğini kaydetti.
İnisiyatif adına yazılı bir açıklama yapan Mine Balman, herkesin birebir karşılaştığı ekonomik problemlerin yanına çevre sorunları eklenince hem fiziksel hem de ruhsal anlamda sağlıklı bir günlük hayat geçirmenin zor olduğunu belirtti. 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473