banner564

Gözler küme düşme hattında

Süper Lig’de artık son 10 maça girilirken tüm gözler artık küme düşmeme mücadelesi veren takımların maçlarına çevrildi.

Gözler küme düşme hattında
banner598
Abdullah ZAİFOĞLU
Bugün ve pazartesi akşamı oynanacak maçlar saat 18.30’da diğer maçlar saat 15.00’te başlayacak.
Kupadan elendikten sonra tek hedefi olan ve onun için de zirvede tek başına kalan Yenicami için artık şampiyonluğunu ilan etmeye birkaç hafta kaldı diyebiliriz.
En yakın rakibinden tam 15 puan önde ve bu farkın önümüzdeki haftalarda açılabileceğini de söyleyebiliriz.
Alt sıralarda işler gittikçe kızışıyor. G.Gücü arka arkaya aldığı galibiyetlerle bir anda düşme potasından azda olsa uzaklaştı. Binatlı beklenmedik şekilde arka arkaya 3 maç kaybedince bir anda kendini tehlikenin içinde buldu. M.Menekşe 2 maç kazanarak ümitlerini artırdı. Değirmenlik de puanını 16 yapınca onlar da ümitlendi. Dumlupınar ikinci devrenin kötü takımlarından ve onun da puanı 16. Bu hafta ve önümüzdeki birkaç haftada oynanacak maçlar bu takımlarımızın kaderini belirleyecek.

Gençlik Gücü-Mağusa Türk Gücü (6 puanlık maç)
Haftanın en önemli bir başka maçı diyebiliriz. Çünkü iki takım da kümede kalma mücadelesi veriyor. G.Gücü son iki maçta 6 puan alırken toplam 8 gol atarak büyük bir moral motivasyon kazandı. Kendi evindeki maçı kazanırsa büyük bir avantaj sağlayacak.
M.Türk Gücü de tıpkı rakibi gibi kazanarak az da olsa rahatlamak istiyor. Son şampiyon bu sezon kötü bir performans sergiliyor. Bu nedenle rakipleri karşısında kazanabilecekleri gibi kaybetme şansları da fazladır. Kazanamazlarsa zor günler onları da bekliyor.

Yalova-K.Kaymaklı (Ligden fazla kupayı düşünen iki takım)
Yalova yine cezası nedeniyle tarafsız sahada oynayacak. Ligde iyi giden Yalova için ben artık ligi düşünmek istemiyorum demek için kazanması gereken maçlardan birini oynayacak. Fakat karşılarında şu anda ligin en istikrarlı takımlarından biri olduğu unutulmamalı.
K.Kaymaklı ligdeki iyi gidişini devam ettirmek istiyor. Onlar için zor olan bu deplasmanı tarafsız sahada oynamaları bir avantaj. Kupa yolunda emin adımlarla giderlerken ligi de daha yukarılarda bitirmek istemektedirler. Bunun için maç sonunda hanelerine 3 puan yazdırmaları gerekir.

Değirmenlik-Dumlupınar (Lige bedel maçlardan biri)
Kendileri kadar alt sıralarda yer almak istemeyen takımları da çok yakından ilgilendiren bir maç.
İki takımda 16 puana sahip. Kazanan, hafta adına rakibine 3 puan fark atarken büyük bir moral da kazanmış olacak. Ya ikisi de 2’şer puan kaybedip rakiplerine çalışmış olacaklar, ya da biri kazanıp diğerini daha zor durumlara düşürecek. Hakemle oynamayan, fırsatları değerlendirenin kazanacağı bir maç olacak.

Yenicami-G.Birliği (Haftanın güzel maçlarından biri) 
Yenicami artık önündeki 3-4 maçı da kazanıp turunu atmak isteyecek. Bu nedenle rakibine puan kaptırmak istemiyor. Rakibinin aklının daha çok kupada olması onlar için avantaj. Futbol oynamak isteyen ve mücadele eden rakibi ile haftanın güzel maçlarından birini oynayacaklar.
G.Birliği lig ile birlikte kupayı da götürmeye çalışıyor. Şu anda bulundukları yeri en azından korumak veya daha yukarılara çıkmak istiyor. Fakat kupa onlar için daha önemli. Güçlü rakipleri karşısında kupa yolunda futbolcu adına kayıp yaşamamak için daha dikkatli de oynayabilirler.

Cihangir-GAÜ Çetinkaya (Üst sıraları hedefleyen takımların maçı)
Cihangir ligi pek dikkate almaz gibi görünse de çok önem verdiğini aldığı sonuçlarla gösteriyor. Kupada kendileri gibi kupayı isteyen K.Kaymaklı karşısına kayıp yaşamadan çıkmak isteyecekler. Fakat üst sıralarda kalmak için de kazanmak adına her şeyi yapacaklarına inanıyoruz.
GAÜ Çetinkaya alınan kötü sonuçlardan sonra teknik adam değişikliğine gitti. Ligi düşünür gibi olsalar da kupa onların asıl hedefi. Ligde rahat durumda ve rakipleri karşısında yaşanabilecek puan kaybı onları fazla rahatsız etmeyebilir. Yine de yeni teknik adamlarına hoş geldin demek isteyecekler.

Mormenekşe-D.Türk Birliği (Ev sahibi kendi kaderini belirleyecek)
Son 2 maçını kazanarak ümitlerini biraz daha artıran M.Menekşe evinde oynayacağı maçta kayıp yaşamak istemiyor. Yaşanabilecek kayıp onların ümitlerini ortadan kaldırabilir. Rakibinin ne lig ne de kupada olmaması onları rahatlatmasın. Çünkü böyle takımlardan puan almak çok daha zordur.
D.Türk Birliği bu ve bundan sonraki maçlarına çok rahat çıkacak. Bu da onlara galibiyeti getirebilecek etkenlerden biri. Rakipleri karşısında alacakları puan veya puanlar rakibi kadar birçok takımı da çok yakından ilgilendiriyor. 

Baf Ülkü Yurdu-Lefke (Her sonuca açık bir maç)
Baf Ülkü Yurdu henüz rahatlamış durumda değil. Daha alması gereken çok puanlar var. Kendi evinde kazanmasını biliyor. Ligde çok formsuz olan rakibi karşısında galibiyete daha yakın görünmüş olsalar da böyle maçların çok zor oynandığını ve daha çok stres yaşandığını bilmelidirler.
Lefke ikinci yarının kötü takımlarından biri. Moral olarak çok gerilerdedirler. Arka arkaya kaybedilen maçlar onları her maç öncesi psikolojik olarak da zora sokmakta. Sıkıntıları olmamasına rağmen en az bir puan alıp bundan sonra ligde sorunsuz mücadele etmek isteyecekler.

Güncelleme Tarihi: 04 Mart 2017, 11:40
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473