banner564

YDÜ kupa için parkede

Yakın Doğu Üniversitesi Kadın Basketbol Takımı bugün Abdullah Gül Üniversitesi ile karşılaşacak

YDÜ kupa için parkede
banner598
Kadınlar Türkiye Kupası’nda önce Galatasaray’ı ardından da Beşiktaş’ı eleyerek adını finale yazdıran Yakın Doğu Üniversitesi Kadın Basketbol Takımı, final maçında kupa için Bellona AGÜ ile karşılaşıyor.
Yakın Doğu Üniversitesi Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü’nden yapılan açıklamaya göre, iki takımın da kupayı evine götürmek için mücadele edeceği maç, bugün saat 15.30’da, İzmir Bornova Atatürk Spor Salonu’nda oynanacak. 
Yakın Doğu Üniversitesi, final maçını kazanması durumunda Türkiye Kupası’nın sahibi olacak ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti takımı olarak ilk kez adını kupaya yazdıracak.

TRT SPOR ve BRT 2’den canlı yayın
Kupa mücadelesinin verileceği heyecanlı karşılaşma, TRT SPOR ve BRT 2’den naklen yayınlanacak. 

Zafer Kalaycıoğlu: Kazanılması en zor kupaya adımızı yazdırmak istiyoruz
Rakiplerini eleyerek final maçına kalmalarını değerlendiren Yakın Doğu Üniversitesi Baş Antrenörü Zafer Kalaycıoğlu yaptığı değerlendirmede, en iyi basketbol oynayan iki takımın finale kaldığını belirterek, takım olarak kupayı almak istediklerini söyledi. AGÜ’nün uzun yıllar yatırımlar yaparak yukarılara doğru hamleler yaptığını, EuroCup’ta da önemli başarılar elde ettiğini dile getiren Baş Antrenör Kalaycıoğlu, iki takım içinde kupanın bir ilk olacağını ifade etti. Kalaycıoğlu, “Yakın Doğu Üniversitesi’ne yapılan yatırımların karşılığı olarak kupayı almak istiyoruz. Kıbrıslı taraftarlarımıza güzel bir atmosferde keyifli bir maç izelettirmeyi de istiyoruz. Temel hedefimiz kupaydı, buraya kadar geldik tek eksiğimiz kupa kaldı. Aldığımız galibiyetler kupa ile anlam kazanacak. Sahada kimin en iyi mücadele ettiğini göreceğiz” dedi.

“Oyuncularıma güveniyorum...”
Galibiyetlerde en büyük payın oyuncularda olduğunu ifade eden ve kendi oyuncularının sahada ne yapması gerektiğini iyi bildiğini söyleyen Kalaycıoğlu, “Oyuncularımız birbirini iyi tanıyor ve herkes birbirini biliyor. WNBA şampiyonluğu kazanmış üç oyuncumuzun yaz boyunca birlikte oynaması bizim için iyi bir avantaj. Bu maç, oyuncular açısından kendilerini kontrol etme sınavı olacak. Hem hücum, hem savunma hem de atış süresine dikkat ederek oynamaları gerekiyor. Oyuncularıma güveniyorum. Hepsi rollerini kabul ederek oynayan oyuncular. Bütün oyuncuların yeteneklerini harmanlayarak başarıyı yakalamak istiyoruz” dedi.

Güncelleme Tarihi: 04 Mart 2017, 11:41
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473