banner564

Hasan Kasap, Dünya Şampiyonu

Master Atlet Hasan Kasap, Avustralya’da düzenlenen Dünya Masterler Atletizm Şampiyonası’nda dün üç adım atlama yarışında şampiyonluğu kazandı.

Hasan Kasap, Dünya Şampiyonu
banner598
Şampiyonada Türkiye adına yarışan master atletimiz, birincilik kürsüsüne çıkarken İstiklal Marşı’nı da dinlettirdi. 
Avustralya’nın Perth şehrinde devam eden Dünya Masterler Şampiyonası’nda 11.04 atlayan Hasan Kasap, 60-64 yaş grubunda birinci olurken Almanyalı atlet ikinci, Finlandiyalı atlet üçüncü geldi.
Bu dereceyle yeni Türkiye rekorunun da sahibi olan Hasan Kasap Diyalog’a yaptığı açıklamada, “Bu başarım sporu seven herkese armağan olsun. Ülkemde başarının farkında olunup yaş gözetmeden destek verilip sahip çıkılmasını spor yetkililerinden rica ederim” dedi.
Hasan Kasap, 2 Kasım 2016 Çarşamba günü 100 metre engelli koşu, 5 Kasım 2016 Cumartesi 100 metre engelli koşu finali ve yüksek atlama dallarında başarılı olmak için yarışacak.
Hasan Kasap bugüne kadar katıldığı yarışlarda kapalı salon 60 metre engelli koşuda dünya üçüncüsü olarak bronz madalya kazanmış, üç adım atlamada iki kez dünya dördüncüsü, pentatlon ve dekatlon yarışlarında ise dünya dördüncüsü olmuştu.

Güncelleme Tarihi: 30 Ekim 2016, 10:03
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473