banner564

Garantörlükten vazgeçilemez

İstanbul’daki toplantıda konuşan Bakan Dürüst, Kıbrıs sorununa ilişkin çözümde Kıbrıs Türkünün kırmızı çizgisini yineledi

Garantörlükten vazgeçilemez
banner598
Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Kemal Dürüst, Türkiye Kıbrıs İşbirliği Cemiyeti’nin İstanbul Topkapı Fatih Belediyesi Sosyal Tesislerinde düzenlendiği toplantıdaki konuşmasında, KKTC'nin dünya coğrafyasında anavatan Türkiye Cumhuriyeti Devleti olmaksızın yaşamayacağını çok iyi bildiğini söyledi. 
Dürüst, dünyada var olabilmek, huzur ve güven içerisinde yaşayabilmek için bundan önce olduğu gibi her zaman Türkiye'ye ihtiyaçları olduğunu ifade etti.
Kendilerinin bu duygu ve düşüncelerle hareket ettiklerini dile getiren Dürüst, “Anavatan Türkiye Cumhuriyeti'nin her ay 25 milyon TL civarında cari bütçemize yapmış olduğu katkıyı da basın huzurunda söylemekten de ne bir rahatsızlığım ne de bir huzursuzluğum vardır” ifadelerini kullandı.
Dürüst, son 7 yıldır kabinede çeşitli bakanlıklar üstlendiğini aktararak, her zaman anavatanla iyi ilişkilerin ada üzerine olumlu yansıyan sonuçlarını çok iyi bildiğini belirtti.

“Garantörlük ve mülkiyet çözüm için esas unsur”
Geçen hafta Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan'ın KKTC'de bulunduğunu hatırlatan Dürüst, “400 milyon civarında bir yatırım anlaşmalarını birlikte yaptık. Bu, anavatanın Kuzey Kıbrıs'ı yalnız bırakmadığının en açık göstergesidir” dedi. 
Dürüst, Kıbrıs müzakerelerinin devam ettiğini ve kendilerinin anlaşma ve çözümün olmasını istediklerini aktararak, Güney Kıbrıs'ın “Garantör ülke olmasın” söylemlerini eleştirdi.
Dürüst, “Biz çözüm istiyoruz ama iki unsurdur esas olarak anlaşılması gereken. Bunlardan biri garantörlük, ikincisi ise mülkiyet meselesidir” dedi.
Dürüst, Türkiye sayesinde KKTC'nin artık bir eğitim ve turizm adası olduğunu vurgulayarak, “Dolayısıyla biz çözüm istiyoruz ama Rum yönetiminin duyguları tatmin oluncaya kadar, bir çözüm oluncaya kadar artık sabredecek gücümüz yoktur. Dolayısıyla kendi kendine yetebilen, dünyada daha saygın bir yaşam hakkını eline almış, özgür, egemen, özgün, özerk bir ciddi bir egemen yapıyla anavatanımızın vereceği destekle bağımsız bir çizgide yolumuza devam edeceğiz” diye konuştu. 

Güncelleme Tarihi: 31 Ekim 2016, 06:29
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474