banner564

Hedef aynı

K-Pet Liglerinde beşinci hafta maçlarında tüm takımlar galip gelmek istiyor

Hedef aynı
banner598
K-Pet Liglerinde beşinci hafta karşılaşmaları bugün ve yarın oynanacak. Süper Lig’de takımlar galip gelerek üst sıralara tırmanmak ve sıkıntı yaşamamak istiyor.
Haftanın en önemli maçında Türk Ocağı ile Yenicami karşı karşıya gelecek. Kötü günlerine dur demek isteyen Türk Ocağı ile çıkışını sürdürmek isteyen Yenicami Girne’de karşılaşacak. 



Sonuçlar yolcuları artırmasın

Abdullah ZAİFOĞLU
K-Pet Süper Ligi’nde ilk 4 hafta geride kalırken dikkat çeken en önemli konulardan biri de teknik adamların görevden ayrılmaları oldu. K.Kaymaklı ve T.Ocağı takımlarında yapılan teknik adam değişikliğinde kendileri mi ayrıldı, kulüp tarafından grevlerine son mu verildi bilmiyoruz. Önümüzdeki haftalarda bu sayıların çoğalabileceğini de söyleyebiliriz. Çünkü alınabilecek her türlü kötü sonuçlarda ilk kurban teknik adamlar oluyor. K.Kaymaklı yine attığı 1 golle en az gol atan takım durumunda. G.Birliği ve T.Ocağı galibiyetle tanışamadı. Artık her puanın daha da önem kazandığı haftalara giriyoruz. 
Hafta sonu yapılacak saat değişikliği nedeniyle tüm maçların başlama saati 14.00 olarak belirlendi. 5’inci hafta maçlarında bugün Değirmenlik-D.Türk Birliği, Y.Boğaziçi-B.Bağcıl, K.Kaymaklı-Cihangir ve T.Ocağı-Yenicami maçları oynanacak. Yarın ise Binatlı-M.Türk Ocağı, G.Birliği-Lefke ve GAÜ Çetinkaya-M.Menekşe maçları oynanacak.

Golcüler sonucu belirleyecek - Değirmenlik-Doğan Türk Birliği
Ev sahibi Değirmenlik son haftayı farklı bir mağlubiyetle kapatırken, Doğan Türk Birliği ise farklı galibiyetle kapattı. İki takım arasında kadro farkı olmasına rağmen takım galip gelir diyemeyeceğimiz bir maç. Çünkü sentetik zeminde oynanacak maçta rakip takımlar zemine alışana kadar sorunlar yaşayabilir. Değirmenlik kendi evindeki ilk maçta M.Menekşe gibi bir takım karşısında neler yaptığı unutulmamalı. Doğan Türk Birliği ise her geçen hafta birbirini daha iyi tanıyan ve daha iyi oynayan bir takım. Golcü bir takım olması onların bu maçtaki en büyük kozlarından biri. Ancak rakibinin golcülerini de göz ardı etmemeli.
Cihangir Sadık Cemil Stadı’nda oynanacak maçı Osman Özpaşa yönetecek. 

İlkleri yaşamak isteyen iki takım-(Yeniboğaziçi-B.Bağcıl)
Haftayı moralli kapatan iki takımın mücadelesi olacak. Yeniboğaziçi kendi evindeki ilk galibiyetini, B.Bağcıl da ilk deplasman galibiyetini almaya çalışacak. Yeniboğaziçi deplasmanda aldığı kritik galibiyetin taçlanması için kendi evindeki maçı kazanmak zorunda. Kazanırlarsa rakiplerinin üzerinde yer alarak büyük bir moral kazanacak. B.Bağcıl kendi sahasında oynadığı 2 maçtan da beraberlikle ayrıldı. Kadro sıkıntısını her 2 maçta da yaşadı. Yine de mücadeleden vazgeçmemeleri onların en iyi yönlerinden biri. Son GAÜ-Çetinkaya maçında son bölümde aldığı riskin karılığını alarak maçtan puansız ayrılmadı. Takımda yapılabilecek bazı değişikliklerle gol yollarında daha etkili olabilirler. Yeniboğaziçi Osman Ergün Mehmet Stadı’nda oynanacak maçın hakemi Mehmet Sezener.

İkisi de ağır yaralı-(K.Kaymaklı-Cihangir)
Her iki takımımızda da işler hiç de iyi gitmiyor. Haftayı mağlubiyetle kapattılar. Bu mağlubiyetler sonrasında da K.Kaymaklı’da teknik adam değişikliğine gidildi. Hafta sonu olası kötü bir sonuçtan sonra başka teknik adam değişikliğine de gidilebilir. K.Kaymaklı geride kalan 4 maçta sadece 1 gol atabildi. En büyük sorunu olan gol atmayı çözememeleri onları her maçta geriye götürüyor. Cihangir takımı da kendi evinde aldığı beklenmedik mağlubiyetle hem taraftarlarını üzdü, hem de morallerini tamamen bozdular. Onlar da kazanmak zorunda. Kaybeden takımda sorunlar daha da büyüyecek gibi. Şht. Hüseyin Ruso Stadı’ndaki maçta Mehmet Malek düdük çalacak. 

Ocak tütebilecek mi?(Türk Ocağı-Yenicami)
Bir tarafta aldığı kötü sonuçlarla 1 puana sahip ve hafta arası teknik adam değişikliğine giden Türk Ocağı. Diğer tarafta son 3 maçı kazanarak en fazla puana sahip 2 takımdan biri Yenicami. Türk Ocağı’nın kendi sahasındaki dönüm maçlarından biri olan bu maçı kazanmaktan başka şansı yok. Yeni teknik adamları ile başka hava yakalayıp maça başka bir hava ile çıkacaklar. Fakat kaybederlerse kaynamalar daha da artacak. Yenicami çok iyi bir hava yakalamış durumda. Moral olarak da üst seviyededirler. H.Turan formunun zirvesinde ve takımın gol yükünü eken oyuncu durumunda. Tecrübeli oyuncuları rakibine oranla daha fazla bunu maça yansıtabilirlerse kazanma şansları yüksek. Rakibinin durumundan faydalanabilirler. Girne 20 Temmuz Stadı’ndaki maçın orta hakemi Kerem Eran.  

İzlenecek maçlardan biri-(Binatlı-Mağusa Türk Gücü)
Ligin en formda iki takımın mücadelesi izlenmeye değer olacak. Her iki takım da hem moralli, hem de son haftalarda aldıkları başarılı sonuçlarla taraftarlarını da yanlarına aldılar. Binatlı 8, Mağusa Türk Gücü 9 puanda. Tecrübe olarak belki Mağusa Türk Gücü daha tecrübeli oyunculara sahip. Ancak Binatlı genç,  takım halinde ve gücünü bilerek oynayan bir takım. Genç golcüleri Evor John Bellove yaşlı kurt Kemal Uçaner formunun zirvesinde ve gollerini atan bir oyuncular. Ayni şekilde Mağusa Türk Gücü takımında da golcüler iş başında ve son 3 maçta attıkları 10 golle bunu ispatlamış durumda. Maça gidecek sporseverler iyi bir maç izleyecekler. Güzelyurt Zafer Stadı’ndaki maçın hakemi Serhan Şimşek. 

Ev sahibinin en kritik maçı-(Gençlerbirliği-Lefke)
Gençlerbirliği için çok ama çok önemli bir maç. Galibiyeti olmayan ve en az gol atan 2 takımdan biri durumunda. Belki önlerinde oynanacak daha ok maç var. Ancak kaybeder ve diğer rakipleri kazanırsa puanlardan fazla moral olarak çok geriye düşecekler. Gol atamama her zaman olduğu gibi en büyük sorunları. Belki de başka sorunlarla da karşı karşıya kalacaklar. Kazanmaktan başka bir sonuç onları memnun etmez. Lefke ilk hafta kaybettiği maçtan sonra üzerine koyarak gelen bir takım. Kendi sahasında şu ana kadar kaygı yok. Kazanıp üst sıralarda kalmak isteyecek. Rakibinin kazanmaktan başka düşüncesi olmaması onlar için kolay geçmeyecek bir maç olacağını gösteriyor. Kazanamazlarsa bile kaybetmemek onlar adına kötü bir sonuç değil. İskele Cumhuriyet Stadı’ndaki maçın orta hakemi Utku Hamamcıoğlu.

Mutlaka biri kazanacak-(GAÜ Çetinkaya-Mormenekşe)
Neredeyse yeni kurulan ve sezonu ok iyi başlayan GAÜ Çetinkaya biten sezonun flaş takımı ancak bu sıralarda hiç de iyi gitmeyen Mormenekşe’yi ağırlayacak. Son 2 maçta 2 beraberlik alarak ilk haftalardan uzakta kalan, tecrübeli ama maçın belli bölümlerinde oyundan düşen GAÜ Çetinkaya rakibine oranla maçın favorisi durumunda. Golcüleri gününde olursa kazanmamaları için bir neden yok. Mormenekşe sezona iyi başlamasına rağmen arkasını getiremedi. Bunda kendi sahalarında oynayamamanın da etkisinin olduğunu kabul etmek gerekir. Takım gol yükünü çeken 4 gollü oyuncusu David’in olmaması onları adına çok büyük bir kayıp. Değirmenlik maçında aldıkları farklı mağlubiyet morallerini bozmuş durumda. Puanla dönebilirlerse moral olarak daha iyi duruma gelecekler. Rakibinin golcülerine çok dikkat etmeli. Takım olarak iyi bir takım olmalarına rağmen sanki futbola doymuş oyuncular ve gereken mücadeleyi yapmıyorlar. Lefkoşa Atatürk Stadı’ndaki maçta hakem Fehim Dayı düdük çalacak.

Güncelleme Tarihi: 24 Ekim 2015, 09:04
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474