banner564

Türk basının kara günü

Çetin Altan'ın cenazesi, Milliyet gazetesi önünde düzenlenen tören ve Teşvikiye Camisi'nde kılınan namazın ardından Zincirlikuyu Mezarlığı'nda toprağa verildi

Türk basının kara günü
banner598
Tedavi gördüğü hastanede 88 yaşında hayatını kaybeden gazeteci-yazar Çetin Altan'ın cenazesi, İstanbul'da defnedildi.
Çetin Altan için Milliyet gazetesi önünde tören düzenlendi. Törene, Altan'ın oğulları Mehmet Altan ve Ahmet Altan, kızı Zeynep Bakan, torunu Sanem Altan'ın yanı sıra Milliyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Fikret Bila, çok sayıda gazeteci, yazar ve akademisyen katıldı. 
Törende konuşan Bila, Altan'a Allah'tan rahmet, sevenlerine başsağlığı diledi.  
Altan'ın cenazesi, burada helallik alındıktan sonra Teşvikiye Camisi'ne götürüldü. 
Cenazede konuşmakta güçlük çektiği görülen Altan'ın kızı Zeynep Bakan, "Sizlerle bir yere kapanıp aylarca konuşmam lazım. Sizin istediğiniz türden benim söyleyecek bir durumum yok şu anda. Duygularım çok karışık. Bir yandan inanamıyorum... Babamdı. Babasını kaybetmeyenler şu anda beni anlayamazlar" ifadelerini kullandı.
CHP Genel Sekreteri Gürsel Tekin de Altan ailesine başsağlığı dileyerek, "Yakın tarihimizin çok önemli bir şahsiyeti, iyi bir yazar, iyi bir edebiyatçı ve iyi bir siyasetçiydi. Aynı zamanda çok iyi bir babaydı. Demokrasi ve özgürlük konusundaki mücadelesi hiç unutulmayacak" diye konuştu.
Cenazeye, Kültür ve Turizm Bakanlığı Müsteşarı Prof. Dr. Haluk Dursun ile Kültür ve Turizm İl Müdürü Nedret Apaydın da katıldı.
Çetin Altan'ın cenazesi, kılınan namazın ardından Zincirlikuyu Mezarlığı'nda toprağa verildi.

Güncelleme Tarihi: 24 Ekim 2015, 09:07
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473