banner564

Protesto dalgası

Kiev, yeniden büyük protesto gösterilerine sahne oluyor

Protesto dalgası
banner598
Geçen yıl Batı yanlısı oluşumların ihtilal yaptığı Kiev, yeniden büyük protesto gösterilerine sahne oluyor. 
Ukrayna'da geçen yılki ihtilalde etkin rol alan, koalisyon hükümetine katılan fakat geçen ay koalisyondan ayrılan Radikal Parti taraftarları, Ukrayna Başbakanlık binasının önünde kamp kurarak, süresiz protesto eylemine başladı. 
Ukrayna'nın farklı kentlerinden gelen Radikal Parti üyeleri, başbakanlık binasının önünde çadırlar ve sobalar kurarak, protesto eylemine başladı. Başbakanlık binası önünde toplanan göstericilere konuşma yapan Radikal Parti Başkanı Oleg Lyaşko, Ukrayna'da geçen yılki ihtilalden sonra iktidarın değiştiğini, fakat soygun düzeninin değişmediğini, iktidara yeni soyguncuların geldiğini savundu. Şimdiki Cumhurbaşkanı Petro Poroşenko'nun ihtilalle devrilen önceki Cumhurbaşkanı Viktor Yanukoviç'ten daha tehlikeli olduğunu savunan Lyaşko, "Çünkü Yanukoviç aptalın tekiydi, Poroşenko ise çok daha kurnaz" diye konuştu. Ülkedeki büyük işadamlarının kurduğu düzenin Rus tehdidi kadar büyük bir tehdit olduğunu savunan Lyaşko, Ukrayna Parlamentosu elektrik, su ve doğalgaz fiyatlarına yapılan zamları iptal edinceye kadar eyleme devam edeceklerini söyledi. 
Diğer taraftan Ukraynalı siyaset bilimciler, ülkenin doğusundaki çatışmaların dinmeye başlamasıyla birlikte, önümüzdeki aylarda, iç sorunların ön plana çıkacağını ve protesto dalgalarının artacağını söylüyor.

Güncelleme Tarihi: 24 Ekim 2015, 09:05
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474