banner564

Hesaplar karışık

K. Pet Süper Ligi’nde son 9. haftaya giriliyor

Hesaplar karışık
banner598
Abdullah ZAİFOĞLU
K. Pet Süper Ligi’nin son 9 haftasına giriyoruz. Hem zirvede hem de alt sıralarda her hafta alınan ilginç sonuçlar sıralama değişiyor. Bu da bizlere geride kalan haftalarda daha zevkli maçlar izleyeceğimizi gösteriyor.
Özellikle ilk iki sırada yer alan takımların birbirleri ile oynarken, ayni şekilde onları takip eden takımlar da birbirleri ile oynuyor. 
Ayni şekilde, alt sıralardaki mücadele de dikkat çekiyor. Kümede kalabilme mücadelesi veren takımların puan kaybına tahammülleri yok. Kaybedenlerin işleri bundan sonra çok daha zor olacak. Sezon sonunda ikili averajların da dikkate alınacağını düşündüğümüzde maçlardaki skorlar fazlasıyla önem taşıyor. Bugün ve yarın oynanacak maçlarla 18. hafta tamamlanacak.  Bugün, Yenicami – Türk Ocağı, Doğan Türk Birliği – Değirmenlik, B. Bağcıl – Yeni Boğaziçi ve Mormenekşe – GAÜ Çetinkaya maçları oynanacak. Yarın ise, Mağusa Türk Gücü-Binatlı, Cihangir-K. Kaymaklı ve Lefke-Gençler Birliği maçları ile hafta tamamlanmış olacak. Maçların başlama saati 14.30

Hesapları farklı (Yenicami – Türk Ocağı) 
Her iki takımın da puan hesapları farklı. İkinci yarının flaş takımı Türk Ocağı çıkışını sürdürmek ve artık alt sıralarla ilgilenmemek için puan arayacak. Yenicami ise çok az olsa bile doğabilecek şansını kullanmak için sahaya çıkacak. Yenicami son üç maçta sadece iki puan alarak çok geride kaldı. Yukarılarda kalabilmesi için üzerindeki takımların maçlarından beraberlik çıkması, kendisinin de kazanması gerekir.
Türk Ocağı artık ligin ilk yarısındaki takım olmadığını, her takım için korkulu bir ekip olduğunu gösterdi. Aldıkları farklı galibiyetlerle dikkat çeken bir takım. Yine de Yenicami maçı kolay geçmeyecek. Rakibinin son şansı olması onlar adına ne kadar zor geçeceğini gösteriyor. Lefkoşa Atatürk Stadı’nda oynanacak maçın hakemi Ali Özer.

İkisi de kazanmak zorunda (Doğan Türk Birliği – Değirmenlik)
Ligin ilk yarısında deplasmanda aldıkları mağlubiyetle büyük bir kaybı yaşadılar. Ondan sonraki maçlarda bir türlü istedikleri sonuçları alamadılar. Bu nedenle hem rövanşı almak, hem de bundan sonraki maçlarda oynama arzularını artırmak isteyecekler. Kaybederlerse maçlara çıkmak bir yana, antrenmanlara çıkmak bile onlara eziyet olacak.
Değirmenlik son hafta kendi evinde aldığı mağlubiyeti telefi etmek isteyecek. Rakibinin hedefsiz kalması onlara avantaj olabilir. Kazanır altındaki rakipleri de kaybederse az da olsa rahatlayacaklar. Rakiplerinin birbiri ile oynayacak olması bu maçı daha da önemli kılıyor. Yoksa alttaki rakipleri ona çok yaklaşacak. Girne 20 Temmuz Stadı’ndaki maçı Emre Öztaşlı yönetecek.

Kazanan 6 puan alacak (B. Bağcıl – Y ni Boğaziçi) 
Alt sıraları doğrudan etkileyen bir maç. Kazanan puanlardan fazla moral olarak da daha yukarılara çıkacak. B. Bağcıl son maçta zirve mücadelesi veren GAÜ Çetinkaya karşısında galibiyeti son anda kaçırdı. Aldığı puanın morali ile maça çıkacak ve kazanıp rakibinden uzaklaşmak isteyecek. Kaybederlerse bundan sonra işleri beklediklerinden zor olacak. 
Kümede kalma mücadelesindeki rakibi ile oynayacağı maç kader maçlarından biri olabilir. Eğer bu maçtan puansız ayrılırlar ve üstündeki diğer rakipleri de kazanırsa onlar için geri dönüşü zor bir yola girecekler. Cihangir karşısında aldıkları galibiyet B. Bağcıl karşısındaki en büyük kozları olacak. Bostancı Yakup Özorun Stadı’ndaki maçın orta hakemi Mehmet Malek.

Beraberlik ikisine de yaramaz (Mormenekşe – GAÜ Çetinkaya) 
GAÜ Çetinkaya ligin ikinci yarısında arka arkaya aldığı galibiyetlerle şampiyonluk yolunda çok iddialı gelmişti. Ancak, son B. Bağcıl maçında 1puanı son anda alarak çok önemli iki puan kaybetti. Kazanmış olsalar büyük avanta yakalayacaklardı. Çünkü ilk iki sırada yer alan takımlar birbiri ile oynayacaklar. Bunun avantajını kullanabilirdi. Mormenekşe maçında kaybedilecek 1 puan bile onları gerilerde tutabilir.
Mormenekşe’nin puan kaybına tahammülü kalmadı. Kendi sahasında oynayacağı maçtan mutlaka puansız ayrılmamalı. Kazanırsa B. Bağcıl –Y. Boğaziçi maçından çıkacak her türlü skor onlara yarayacak. Ancak kaybederlerse sonrasını düşünmek bile istemeyecekler.
Mormenekşe Cemal Balses Stadı’ndaki maçı Mehmet Sezener.

Futbolun kalbi burada atacak (Mağusa Türk Gücü – Binatlı)
Haftanın en önemli maçında lider Binatlı takipçisine konuk olacak. Mağusa Türk Gücü kazanıp puanları eşitlemek isteyecek. Hatta lider olma şansını da yakalayabilir. Saha avantajı onların en büyük kozu. Ancak aşırı motivasyon onlara pahalıya da patlayabilir. Bunun acısını geçmiş haftalarda yaşadılar. Liderin de kozları olduğu unutulmamalı.
Binatlı kötü gidişe dur dedi ve zirvede kaldı. Rakibi karşısında zeminin de dezavantajı ile işleri çok zor olacak. Kaybetmemek onlar için kayıp değil. Rakipleri kadar kendi kozlarını iyi kullanırlarsa istedikleri sonucu alabilirler. Bu maçta ne kadar sakin olurlarsa o kadar şanslı olacaklar. Magusa Cambulat Stadı’da oynanacak maçın orta hakemi Fehim Dayı.

Ev sahibinin zor maçı (Cihangir-K. Kaymaklı) 
Ligde olmayan ama kupada yollarına devam eden 2 takımın mücadelesinden kazanan kupa yolunda daha rahat olacak. Ancak, Cihangir için bu maç puan almak adına çok önemli. Kaybederler ve altlarındakiler kazanırsa tedirginliği artacak. Kazanmaları halinde rahat bir duruma gelecekler.
K. Kaymaklı, Yenicami karşısında aldığı galibiyetle moral buldu. Zor bir maça çıkacaklar, ancak kazanırlarsa gerçek hedefleri olan kupada daha güçlü hareket edecekler. İyi bir kadroları olmasına rağmen bunun karşılığını sahaya yansıtamıyorlar. Deplasmandaki başarısızlığını bu maçta sona erdirebilirler. 
Cihangir Stadı’nda oynanacak maçı Utku Hamamcıoğlu yönetecek. 

Amaçları yukarıda kalabilmek (Lefke –Gençler Birliği)
Lig yarışında olmak yada olmamak adına her iki takım için de önemli bir maç. Liderle takipçisinin oynadığı haftada kazanan biraz daha umutlanacak. Lefke ikinci yarıdaki çıkışına Türk Ocağı maçında aldığı farklı mağlubiyetle gölge düşürdü. Bunu telafi etmek ve az da olsa zirve mücadelesinde olmak isteyecek. Kaybetmek onları devre dışı bırakacak.
Gençler Birliği rakibi ile olan puan farkını korumak hatta artırmak için mücadele edecek. Kazanırlarsa zirvedekilerin maçından çıkacak sonuca göre şampiyonluk potasının tamamen içinde olacaklar. İyi bir takımları var ve kazandıkları zaman nerelere geleceklerinin bilincinde bir takım. Ama rakiplerinin de kaybettikleri zaman çok şeyler kaybedeceğini bilmesi onlar adına çok zor bir maçın geçeceğini gösteriyor. Lefke 16 Ağustos Stadı’ndaki maçın orta hakemi Osman Özpaşa.

Güncelleme Tarihi: 05 Mart 2016, 09:06
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473