banner564

İyi durumdayız

KKTC ve AB üyesi Bulgaristan karşılaştırıldığı zaman tekerlekli sandalye basketbolunda öndeyiz

İyi durumdayız
banner598
Çelen OBEN
Tekerlekli sandalye basketbol konusunda Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC), Avrupa Birliği (AB) üyesi  Bulgaristan’a göre çok daha iyi durumda.
Avrupa Birliği değişim programı  çerçevesinde Bulgaristan’dan gelen gazeteciler ile birlikte Diyalog Gazetesi Spor Sorumlusu Çelen Oben’in KKTC’de ve Bulgaristan’da gerçekleştirdikleri araştırmalarda ilginç sonuçlar ortaya çıktı.

Bulgaristanda üç takım var federasyon yok
İki ülkede tekerlekli sandalye basketbolu üzerine yapılan araştırmalarda ortaya ilginç sonuçlar çıktı. KKTC’de tek tekerlekli sandalye basketbol takımı olmasına rağmen federasyonu da bulunurken Bulgaristanda üç takım olmasına rağmen henüz federasyon kurulmamış durumda. Bulgaristan yasalarında  ise federasyon kurulabilmesi için en az beş takım olması şartı var. 

Bir yıldır maç yapmıyorlar
Yapılan araştırmada bir diğer önemli nokta ise var olan üç tekerlekli sandalye basketbol takımının bir yılı aşkın bir süredir maç yapmamaları. Bulgaristan’ın başkenti Sofya’da bulunan takımın önemli elemanlarından Boris Tomov yaptığı açıklamada en son Eylül 2013 te hazırlık maçı yaptıklarını ve o tarihten beri maç yapmadıklarını söyledi.

Haftada bir antrenman yapıyorlar
Bulgaristanda üç takımın olması nedeniyle lig maçlarını da yapamadıklarını belirten …. Haftada bir antrenman yaptıklarını ve kondüsyonlarını korumaya çalıştıklarını vurguladı.

Ülkemizde bir takım bir federasyon
KKTC’de ise tek tekerlekli sandalye basketbol takımı olmasına rağmen federasyonun olması sporculara büyük avantaj sağlıyor. Bulgaristan’da ise federasyon olmadığı için devletten yardım alamayan sporcular rotary kulüpleri kanalıyla yardım alarak faaliyetlerini sürdürmeye çalışıyor.

Maaş ve ödenek almadan çalışıyorlar
Bulgaristan’da federasyon olmadığı ve profesyonel olarak tekerlekli basketbol oynanamadığı için sporcular maaş veyaödenek almazken KKTC’de bulunan tekerlekli sandalye basketbolcuları az da olsa ödenek alarak masraflarını karşılayabiliyor.

Güncelleme Tarihi: 05 Aralık 2014, 09:04
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474