banner564

‘Katkılar ödenecek’

Maliye Bakanı Olgun Amcaoğlu, spor federasyonlarının çeklerini haziran ayının başında vereceklerini söyledi  

‘Katkılar ödenecek’
banner598

Maliye Bakanı Olgun Amcaoğlu, katıldığı programda yaptığı açıklamalarla federasyonlara destek konusunda umut verdi.

Aile olarak sporu çok seviyoruz
Maliye Bakanı Olgun Amcaoğlu aile olarak sporu ne kadar çok sevdiklerini herkesin çok iyi bildiğini belirterek “Bugüne kadar spor camiasına ve sporumuza elimden gelenin en iyisini yapmaya ve eksiksiz yerine getirmeye çalıştım. Ama şunu söylemek isterim ki bu zamanda hiçbir şartı ve ön koşulu öne sürmeden spor hizmet etmenin tam da zamanıdır” dedi.

Bugünü hayal bile edemiyorduk
Amcaoğlu “32 tane federasyonunuz var hepsinin de ihtiyaçları vardır. Ama unutulmamalıdır ki yaklaşık bir buçuk ay önce yaşadığımız bu pandemi sürecinde hayatımızı idare etmenin koşullarını zorluyorduk. Belki de bugünleri bile hayal edemiyorduk. Şükürler olsun ki alınan tedbirler ve halkımızın kurallara uymasıyla bu dönemi atlattık ve şu an spor konuşuyoruz” dedi. 

Nakit olarak müsait olduğumuz gün ödemeler yapılacak
“Başta futbol olmak üzere tüm federasyonlara gerekli destek verilecektir. Sağlık spordan geçer. Fedakarlık yapılması gereken bir süreçten geçiyoruz” diyen Maliye Bakanı Olgun Amcaoğlu “Nakit anlamında müsait olduğumuz ilk gün bütün federasyonların çekleri Sayın Başbakanımızın da talimatı ile halledilecektir. Ama şunun bilinmesini isterim ki ilk önce normal yaşayabilmenin şartlarını yerine getirmek istiyoruz. Daha sonra ise özellikle bu konuda içerisinde çalışanın olduğu, orada mesai yapıp maaş alma hakkı elde eden federasyonlara yardımcı olmaya çalışacağız” dedi.

Katkılar devam edecek
“Tümüne yardım edeceğiz ama ekmeğini federasyonun çatısı altında kazananlar önceliğimiz olacak” diyen Olgun Amcaoğlu “Devamında ise Türkiye Cumhuriyeti ile yapılan Ekonomik ve Mali İşbirliği Protokolü neticesinde bize aktarılacak olan katkı payları ile ilgili desteğimiz sürecek" açıklaması yaptı. 

YORUM EKLE
YORUMLAR
MKKS
MKKS - 4 yıl Önce

Bizde de millî sporcular yetişti Olgun Bey kardeşim...Corona 19 salgını 11 marttan beri devam ediyor.. .Biz 59-60 yaşındayız...Gençlerimiz biraz uzaklarda...Eşim ve ben senelerce ülkemize insan gibi hizmet ettik;emekli maaşımızın %25 ini kesiyorsunuz...marketler,eczaneler,manavlar Corona öncesi fiyatların üstüne anormal zamlar yaptılar...Daha çok var ama yaptık;maaşlarımızdan her ay 4500 lira kadar kesiliyor...KKTC için topyekün ve adil olsa evet;ama hak-hukuk-adalet ne gezer...haftada dönüşümlü olarak işe giden Maliye Bakanlığı'nda çalışanlardan niçin- haftada üç günlük iş kaybı, ayda 8 veya 9 gün işe gelen personellere tam maaş ödediniz (?)- hiç kesinti yapılmadı...Ulusal Birlik olmanın misyonu bu mu?Bravo...????????????????????????

vatandas
vatandas - 4 yıl Önce

TURKIYE PARAYI YOLLADI YAGMA HASANIN BOREGI BAKANLAR NE KADAR RAHAT

SIRADAKİ HABER

banner471

banner474