banner564

Kırılma maçları

K. Pet Süper Lig’de son 4 hafta için takımlarımız maçlara çıkacaklar.

Kırılma maçları
banner598

Abdullah ZAİFOĞLU

Zirvede hafta sonu oynana maçlardan sonra yine kopma olmadı. 
GAÜ Çetinkaya’nın son dakikada yediği golle maçı berabere tamamlaması, zirve şansı kalmayacak takımları bir anda zirve şansını tekrar tanıdı. İlk 4 sırada yer alan GAÜ Çetinkaya, Binatlı, G. Birliği ve M. Türk Gücü takımlarının mücadelesi, sezon sonuna kadar taşınacak gibi. Hafta sonu oynanacak maçlardan sonra bu sayının azalma olasılığı da vardır.
Hafta arasında oynanan kupa maçından sonra finale kalan takımlar belli oldu. K. Kaymaklı ve Yenicami finalde karşılaşacaklar. Ligde iddiası olmayan iki takım da kupaya daha iyi hazırlanacaklar.
Kümede kalma mücadelesi de zirve gibi henüz netleşmemiştir. Özellikle bu hafta oynanacak Değirmenlik-Y. Boğzaiçi maçı bu bölgeyi biraz daha netleştirebilir. Kalan maçlarda Y. Boğaziçi ve M. Menekşe takımları kendi kaderlerini kendileri çizecek gibi.
Yapılan değişiklik sonrası Süper Lig’de tüm maçlar Pazar günü oynanacak. Binatlı-B. Bağcıl M. Menekşe-Cihangir, Değirmenlik-Y. Boğaziççi, M. Türk Gücü-Yenicami, D.Türk Birliği-Lefke, G.Birliği-K. Kaymaklı ve GAÜ Çetinkaya-T. Ocağı maçları oynanacak. Maçların başlama saati 15.30 

Kaybeden tamam diyebilir (Binatlı-B. Bağcıl) 
Son haftalarda aldığı kötü sonuçlara rağmen yine de zirve mücadelesinden kopmayan Binatlı, komşusunun durumuna bakmaksızın kazanmak zorunda. Kaybetmek onlara bu yolda ağır bir darbe olacak. 
B. Bağcıl maç kazanamamanın sıkıntısı yanında teknik adamın da görevden ayrılması ile daha da zora girdi. Rakibinin şampiyonluk mücadelesi vermesi işlerinin kolay olmayacağını gösteriyor. İki takımın kadrosuna baktığımızda B. Bağcıl’ın bu maçtaki şansının çok az olduğunu söyleyebiliriz.
Güzelyurt Zafer Stadı’ndaki maçın hakemi Osman Özpaşa.

Ev sahibinin mazareti yok (Mormenekşe-Cihangir) 
Mormenekşe hiçbir mazaretin geçerli olmayacağı bir maça çıkacak. Rakibinin hiçbir korkusu olmadığını da düşündüğümüzde kendi evinde kazanması gerekir. Yenicami’den alınan 1 puanın morali ile maça çıkacaklar. Ancak böyle maçların zor olduğu unutulmamalı.
Cihangir sadece oynanması gereken bir maça çıkacak. Belki önümüzdeki sezonun planlamasını yapacak bir dünce içinde de olabilirler. Yalnız bu takımlarımızın yapacakları maçların diğer takımları da yakından ilgilendirdiği bir gerçek.
Mormenekşe Cemal Balses Stadı’ndaki maçı Kerem Eran yönetecek.

Kırılma maçlarından biri (Değirmenlik-Yeniboğaziçi) 
Düşme potasında yer alan takımlar adına en önemli maçlardan biri. Değirmenlik geçen hafta olduğu gibi yine 6 puanlık maçlardan birine çıkacak. Kazanması halinde çok büyük bir avantajın da sahibi olacak. Kaybeder rakipleri kazanırsa işleri tekrar zora girebilir.
Y.Boğaziçi, G. Birliği galibiyetinin morali ile maça çıkacak. Farklı bir zeminde oynamanın yanında rakiplerinin kazandığı zaman neler kazanacağını, kendilerinin de kazandığı zaman neler kazanacağının bilinci ile oynayacak. Kaybetmemek de onlar için iyi bir skor.
Değirmenlik Sadık Cemil Stadı’ndaki maçın orta hakemi Fehim Dayı.


Kazanmak zorunda (Mağusa Türk Gücü-Yenicami)
M.Türk Gücü hedeflediği yola devam etmek isterse kazanmak zorunda. Kazanıp üstündeki rakipleri kaybederse iddiası daha da artabilir. Ancak kaybederse bu yıl adına ligi tamamlamış olacak. Sakın ola rakipleri kupada finalist oldu diye maçlara asılmayacak gibi bir değerlendirme yapmasınlar.
Yenicami bu yıl ligde istediğini yapamasa bile, kupada final oynamaya hak kazanmış bir takım. Tıpkı birçok takım gibi maçlarda alacakları skorların birçok takımı etkilediğini bilerek oynamaları gerekir. Bunu da geçmiş maçlarda o yaptılar. Bu maçta da yapacaklarına inancımız tamdır.
Mağusa Canbulat Stadı’nda oynanacak maçın hakemi Mehmet Sezener.

Dostça bitsin (Doğan Türk Birliği-Lefke) 
Her iki takım da çok rahat bir maça çıkacak. Kazanıp kaybetmek sadece sıralamadaki yerlerini değiştirebilir. Bu nedenle iki ekip de maçı izlemeye gelenlere iyi bir maç izlettirmelidirler. Belki birçok genç oyuncuya da önümüzdeki sezon adına yer verecekler. En büyük dileğimiz skor ne olursa olsun maçın dostluk içinde geçmesidir.
Girne 20 Temmuz Stadı’nda oynanacak maçta Hakan Muhtaroğlu düdük çalacak.

Böyle maçlar zordur (Gençlerbirliği-K.Kaymaklı)
G. Birliği son maçta Y. Boğaziçi’ne kaybederek zirveye konma şansını da kaybetti. Ancak rakiplerinin kaybetmesi ile zirvenin içinde kaldı. Yaşanan olaylara takılıp kalırlarsa beklemedikleri bir sonuçla karşılaşabilirler. Kazanırlarsa şanslarının çok olduğunu görecekler.
K. Kaymaklı finalist olmanın morali ile maça çıkacak. Belki de en rahat oynayabilecekleri bir maç olacak. Gençlere yer verebileceği maçta en iyi şekilde mücadele etmek zorunda. Çünkü alınacak sonuç sadece kendilerini değil birçok takımı da ilgilendiriyor.
  İskele Cumhuriyet Stadı’ndaki maçı Serkan Durmaz yönetecek. 

Kaybetme lüksü yok (GAÜ Çetinkaya-Türk Ocağı)
GAÜ Çetinkaya kupa mücadelesinde son dakikada yediği golle finale kalamadı. Bunun moral bozukluğunu kolay atlatmaları gerekir. Yoksa ligde de kayıp yaşayabilirler. Eksiklerin dönecek olması,  onlar adına büyük kazanç. Zor bir maç olacak ancak kazanma şansları daha fazla.
T.Ocağı ligin ikinci yarısındaki çıkışı ile büyük bir takdir topladı. Kazanma alışkanlığı onların maçlarda daha rahat oynamasını sağlıyor. Liderle oynayacaklarının bilinci ile maça çıkacaklar. Maça korkusuz ve stresten uzak çıkacaklar. Lefkoşa Atatürk Stadı’ndaki maçın hakemi Serhan Şimşek.

Güncelleme Tarihi: 09 Nisan 2016, 09:22
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473