banner564

Kimseye taviz yok

Üç yıllık icraatını açıklayan Anastasiadis, yolsuzlukla mücadelenin devam edeceğini söyledi

Kimseye taviz yok
banner598
 Hükümetin 3 yıllık icraatlarını değerlendiren Rum Yönetimi Başkanı Nikos Anastasiadis, özellikle yolsuzlukl iddialarına karşı başlattıkları yasal girişimlere devam edeceklerini söyledi.
   Simerini gazetesi “Memorandum Olmaksızın Kıbrıs Sorununun Çözümü” başlıklı haberinde Anastasiadis’in basın toplantısına geniş bir şekilde yer verdi.Habere göre Anastasiadis, Güney Kıbrıs’ın memorandumdan çıktığını, hatta Kıbrıs sorunun çözümüyle birlikte tekrardan memoranduma girmesinin söz konusu olmadığını ifade etti.
   Çözümün en kısa zamanda gelmesini de dileyen Anastasiadis, çözümün maliyetine ilişkin somut rakamlardan konuşmaktan kaçındı.
   Anastasiadis, herhangi bir maliyetin hesaplanmadığını, Dünya Bankası ve IMF’nin kendilerine vereceği raporların beklendiğini ifade etti.
   Alithia gazetesine göre Anastasiadis, konuşmasının giriş bölümünde, 2013 yılında hükümeti devraldıkları zaman ekonominin içinde bulunduğu durumuna değindi.
   Hükümeti devraldıkları zaman yeni hükümetin, emsali olmayan bir krizi, devletin ve bankacılık sektörünün yıkılması ya da düzensiz iflas tehlikesinin en aza indirgenmesi şeklindeki ikilemi ele almaya çağrıldığını anımsatan Anastasiadis, bu kapsamda alınan tedbirlerden geniş bir şekilde söz etti.
Hükümetin yolsuzluklarla mücadele etmeye devam edeceğini ifade eden Anastasiadis, herhangi bir skandalı örtbas etmeyeceklerini ve buna tahammül göstermeyeceklerini de söyledi.
   Anastasiadis ayrıca geçmişin ve ülkenin krize sürüklenmesine neden olan yanlışlardan kaçınılması için hükümetin kararlılıkla çalışmaya devam edeceğini ifade etti.
Yüksek işsizlik oranı, batık krediler gibi var olan sorunlar ve tehlikeler konusunda uyarıda da bulunan Anastasiadis, yatırım stratejisi ve prosedürlere ilişkin reformların ileriki günlerde açıklanacağını belirtti.

Göçmen rakamlarını açıkladı

   Göçmenlikle ile ilgili bir soru üzerine Anastasiadis, 2013 yılındaki göçmen sayısının 25 bin 227 olduğunu, bunlardan 3 bin 579’nun “Kıbrıs” vatandaşı, 8 bin 745’nin AB vatandaşı, 12 bin 903’nün ise üçüncü ülke vatandaşı olduğunu, 2014 yılında ise bu rakamın 24 bin 154’e (2 bin 106 Kıbrıs vatandaşı, 7 bin 101 Avrupa vatandaşı, 14 bin 947 üçüncü ülke vatandaşları) düştüğünü ifade etti.
   Anastasiadis, devletin, mali sektörün güvenilirliğinin sağlanması için alınan tedbirlerden ve Güney Kıbrıs’ın çıktığı ekonomik uyum programından da söz etti.
Anastasiadis ayrıca 14 Nisan Perşembe günü ise, verilen katkılar, enerji gibi iç konulara değineceği bir basın  toplantısı düzenleyeceğini açıkladı.
   Anastasiadis, basın toplantısı sırasında ekonomiye ilişkin rakamlardan da söz etti.

Teleferik olmadı

   Simerini gazetesine göre Anastasiadis basın toplantısı sırasında, Trodos’a teleferik konusundaki taahhüdünü yerine getiremediğini belirtti.
   Anastasiadis açıklamasında, yerine getirmeyeceği başka bir taahhüdünün olmayacağını da söyledi.

Güncelleme Tarihi: 09 Nisan 2016, 09:52
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473