banner564

Piskobulu: Büyük bir aileyiz

Doğan Türk Birliği Kulüp Başkanı, geride kalan dönemi ve yeni sezonu değerlendirdi

Piskobulu: Büyük bir aileyiz
banner598
Beyzade ÜNALMIŞ
Geride kalan sezonda K-Pet Süper Ligi 56 puanla ikinci sırada tamamlayan Doğan Türk Birliğinin Kulüp Başkanı Bayar Piskobulu sezon değerlendirmesini Diyalog Spor Servisi ile paylaştı. Çarpıcı açıklamaların yer aldığı değerlendirmede konuşan Piskobulu, bu yıl yapılan hakem hatalarının ligi erken kopardığını belirtti. Teknik Direktör Caner Oshan konusu ve transfer politikası ile birlikte, arazi konusunun da değerlendirmesini yapan Doğan Türk Birliği Kulüp Başkanı Bayar Piskobulu, 5 yıl sonra Doğan Türk Birliğinin kendi ayakları üzerinde duracağını aktardı.

Caner hoca bizim en büyük şansımız
Yeni sezonda Caner Oshan’ın takımın başında olup olmayacağı ile ilgili olarak konuşan Doğan Türk Birliği Kulüp Başkanı Bayar Piskobulu, Caner hocanın Doğan Türk Birliği takımı adına büyük şans olduğunu, bu nedenle Caner hocayı görmemezlikten gelmelerinin imkansız olduğunu söyledi. Piskobulu konu ile ilgili olarak şunları söyledi; ‘her kulüp böyle bir teknik adamla çalışma ister. Caner hocanın en son yerli transfer konusunda isteği 2012-2013 yılında olmuştur. Her teknik adam takımında başarı ve kariyer ister, yada ses getirmek ancak bizde böyle bir sorun yoktur, çünkü Caner hoca Doğan Türk Birliğinin menfaatlerini düşünen birisidir. Caner Hoca yoruldu doğrudur, kendisiyle sohbet amaçlı konuştuk daha çok elele vererek daha fazla yardımcı olarak bu konuları aşacağız’ diyen Piskobulu ilerleyen süreçte daha detaylı olarak ne yapıp yapamayacaklarına karara vereceklerinin ve masaya yatıracaklarının altını çizdi. Doğan Türk Birliğinin menfaatine ne gerekirse yapacaklarını aktaran Bayar Piskoblu Doğan Türk Birliği camiasının büyük bir camia olduğunu ve bunun unutulmaması gerektiğini belirtti. Ülkede çok ciddi paralara sahip olan bir çok takımın ya da büyük camianın sıkıntılı noktalara gelebileceğini ve örnekleri olduğunu da hatırlatan Başkan Bayar Piskobulu, Doğan Türk Birliğini sıkıntılı veya kötü duruma düşürmemek için çalıştıklarını, bu doğrultuda ise sponsorlarla birlikte koydukları hedefe çok yakın olduklarını söyledi. Doğan Türk Birliğinin bu plan doğrultusunda 5 sene sonra kendi ayakları üzerinde duracağını da belirten Piskobulu, çok iyi noktaya geleceklerine inancının tam olduğunu vurguladı.

Bu yılın bütçesi hazırdır
İyi ve başarılı bir sezonu geride bıraktıklarını anlatan Doğan Türk Birliği Başkanı Bayar Piskobulu geçen sezonun 25.000 TL altında bir bütçe ile yeni sezona gireceklerini söyledi. Yeni sezondaki bütçenin hazır olduğunu da söyleyen Piskobulu bu miktarın ise 1.300.000 TL olduğunu söyledi. Doğan Türk Birliği olarak hayali hedeflere koşmadıklarının altını çizen Bayar Piskobulu, eksik her anlamda eksik olan noktalar için çalışmalar yaptıklarına dikkat çekti. Yapısal olarak Doğan Türk Birliğinin çok iyi noktada olduğunu ve artık sistemin oturduğunu söyleyen Piskobulu, Doğan Türk Birliği Başkan ve yönetiminin doğru işler yaptığına herkesin inancının tam olduğunu aktardı. Yıllık belirlenen bütçe neyse ona göre hareket etmeyi prensip hale getirdiklerinin önemli olduğunu aktaran Başkan Bayar Piskobulu, şu anki durumlarının ise birçok takımda olmadığını söylemenin oldukça rahat olduğunu belirtti. Alt yapıyı ‘ORDU’ benzetmesi ile belirten Doğan Türk Birliği kulüp Başkanı Bayar Piskobulu, alt yapıda doğru işlerin yapıldığını, bununda örneğinin her yıl takıma kazandırılan isimlerle ortada olduğunu söyledi.


Travmanın sebebi benim
Geçen yıl yaşanan transfer politikası ile birlikte bu sezon takıma veda eden Salih Güvensoy konusunu da anlatan Piskobulu geçen yıl yaşanan travmanın tek sebebinin kendisi olduğunu aktarırken şunları söyledi; ‘Serhan ve Serkan Önet transferlerinin yanına iyi yabancı almak zorundaydık. Bu nedenle yola çıktık, neden şampiyonluk olmasın diye çıktığımız yolda ise travmayı yaşadık. Ancak bu süreçte özellikle Caner Hoca ve ekibinin bize desteği çok oldu. Bunların ise hiçbirini takıma yansıtmadık. Bu sebepledir ki yaşadığımız o süreçten dolayı aha ciddi adımlar atmak istiyoruz. O nedenle de bu yıl ciddi anlamda transfer bütçesi ayırdık’ diyen Piskobulu 2 veya 3 yerli transfer için yeni sezon öncesi girişim başlattıklarının söyledi. Bu yıl 80. Yılı kutlayacak olmanın sevinci içerisinde olduklarını belirten Doğan Türk Birliği Kulüp Başkanı Bayar Piskobulu, bu nedenle iyi ve etkili bir takım olmak istediklerini söyledi. Ne var ki yine ciddi ve yüksek transfer piyasası ile karşılaştıklarını söyleyen Piskobulu,bu süreçte biraz geri adım atmak zorunda kaldıklarını, bunun da tek sebebinin yüksek miktarda başlayan transfer politikası ile bütçe konusundaki durdukları prensibin sebep olduğunu söyledi. Kulübü ileride sıkıntıya düşürecek yada batağa götürecek bir duruma sokmak istemedikleri için şu an transfer sürecinde olmadıklarını belirten Doğan Türk Birliği Kulüp Başkanı Bayar Piskobulu, adı yüksek miktarda geçen ve transferi başka takımlarla gerçekleşen oyunculardan 3 tanesi ile yeni sezon öncesi kendisinin Doğan Türk Birliği menfaatleri ve şartları doğrultusunda görüştüğünün altını çizdi. Kendisinin görüşme yaptığı süreçte şartların oldukça bütçeye uygun olduğunu da yineleyen Piskobulu, sonrasında ise ortaya çıkan korkunç rakamların kendilerine geri adım attırmak zorunda olduğunun altını çizdi. Salih Güvensoy’un buna örnek olduğunu ve küpten alacağı paranın çok üzerinde bir teklifle yanlarına geldiğini belirten Bayar Piskobulu Salih’e yapılan teklif sonrasında ise Doğan Türk Birliğinde Salihi’i tutmanın imkansız olduğunu belirterek, her ne olursa olsun her şart da Salih’e kapılarının açık olduğunu vurguladı.

Çal kapı! Al futbolcu olamaz
Başkanlığı da dahil olmak üzere uzun yıllar Doğan Türk Birliği camiasının içinde yer aldığını söyleyen Bayar Piskobulu, bu noktaya gelene dek çok sıkıntılı süreçleri geride bıraktıklarını söyledi. Transfer sürecinde şu ana dek sadece oyuncuları adına söylemler olduğunu kapılarının çalınmadığını, ancak transfer sürecinde kapılarının çalınması durumunda gelecek olanların ciddi anlamda terleyeceğine dikkat çekerek çal kapı al futbolcu mantığının kendilerinde olmadığını vurguladı. Kolej takımı ile sergiledikleri performansın ortada olduğunu bunun en önemli sebebinin alt yapı olduğunu belirten Doğan Türk Birliği Kulüp Başkanı Bayar Piskobulu, 48 tane genç takım oyuncusunun alt yapıda var olduğunu bunların birçoğunun ise Tatlısu, Girne Halk Evi ve Karşıyaka takımlarında yer aldığını söyledi. Ordu benzetmesini her zaman için alt yapıya kullandğını da belirten Piskobulu, bu orduyu ise en iyi şekilde değerlendirmek istediklerini belirtti. Bayar Piskobulu sponsorları olan HITITBET, MAGIC TOUCH ve ÖZYALÇIN ile daha güçlü hale geldiklerini ancak beklentilerin de daha fazla olduğunu söyledi. Bu beklentiler doğrultusunda üst sıralarda yer alarak cevap vermek için çalıştıklarını hatırlatan Bayar Piskobulu, bu sezon transfere biraz daha fazla kaynak ayırdıklarını yeni sezonda ise ne noktada olacaklarını başlayacak olan süreçle göreceklerini söyledi.

Yabancı konusunda beceriksizik
Yabancı oyuncu konusunda uzun yıllardır sıkıntı çektiklerinin farkında olduklarını kabul ettiğini söyleyen Doğan Türk Birliği Kulüp Başkanı Bayar Piskobulu, yabancı oyuncu konusunda beceriksiz olduklarını söyledi. Fakat geride bıraktıkları sezon Quıncy ve Rahem’de mayanın tuttuğunu aktaran Piskobulu, Fofana konusunda ise, Fofana’nın takımın kampta olduğu süre adaya geldiğini denenmek üzere izinli gittiği Dumlupınar takımı ile ise yola devam ettiğini söyledi. Rahem ve Quıncy’nin artık içlerinden biri olduğunu sezonun bitmesine rağmen halen daha iki oyuncu ile görüşme yaptığını ve şartların uygun olması halinde ise yeni sezonda iki oyuncu ile devam etmek istediklerini söyledi. Doğan Türk Birliği kulübünün hiçbir yabancıya bugüne kadar vefasızlık yapmadığını da hatırlatan Bayar Piskobulu hedefsiz kalsalar bile her yabancıyı sezon sonuna kadar takımda tuttuklarını söylerken, yeni sezonda çok kaliteli ve etkili bir yabancının en büyük hedefleri olduğuna vurgu yaptı.

Hakem hataları ligi kopardı
Yenicami – Doğan Türk Birliği, Binatlı – Yenicami ve Mağusa Türk Gücü – Doğan Türk Birliği maçlarında yapılan ciddi ve etkili hakem hataları sonrası yaşanan puan kayıplarına değinmeden geçemeyeceğini aktaran Bayar Piskobulu, bu maçlarda yapılan hakem hatalarının ise ligin ilk devresini ciddi şekilde etkilediğini söyledi. Ligin bitmesine rağmen bunları söylemekte geç kalmış olsam da bu maçlardaki hakem hatalarının ligin gidişine ve hatta bitişine etkisinin fazla olduğunu söyleyen Bayar Piskobulu, bu yıl federasyon anlamında Doğan Türk Birliği Başkanı olarak sıkıntısının hakem hataları ve tahkim kurulu olduğunu söyledi. Özellikle tahkim kurulunun bu yıl yeterince iş yaptığını düşünmediğini belirten Piskobulu buna gözlemcilerin de dahil olduğunu söyledi. Bıçağın herkesi ayni kesmesi gerektiğini belirten Başkan Piskobulu, ayni kesmese bile ayniye yakın kesmenin şart olduğuna dikkat çekti. Tüm bunları söylerken Yenicami’nin bu yıl ligi domine ettiğini ve şampiyonluklarının ana sütü kadar helal olduğunu söyleyen Bayar Piskobulu, tüm bunlara rağmen ligin bu yıl bu kadar erken kopmaması gerektiğini bununda sebebinin belli olduğunu vurguladı. Lige yeni bir format ve statünün artık şart ve kaçınılmaz olduğunu da söyleyen Piskobulu, Doğan Türk Birliği olarak başarılı sezonu geride bıraktıklarını, planladıkları Antalya tatilinin 18-24 Haziran tarihlerinde olacağını söyledi.

Yapılan işe saygı maalesef yoktur
Sporun içerisinde yapılan bir çok işe BAKKAL İŞİ benzetmesini yapan Doğan Türk Birliği Kulüp Başkanı Bayar Piskobulu, ülke sporuna hizmet eden herkesin saygınlığının olması gerektiğini söyledi. Özellikle Kulüpler Birliği olarak sıkıntıların kişisel olarak değil, genel olarak tartışıp masaya yatırmak gerektiğine dikkat çekti. Türkiye’den kişi veya kişiler kurum yada kuruluşlarla birlikte başka takımların burada arazi taleplerinin olmasını asla kabullenir bir durum olmadığını belirten Bayar Piskobulu, benim ülkemde bu tür işlerin ülkem tarafından yapılıp ülkemdeki gençlerime olanak sağlanması yönünde uygulama yapılması gerekir diye söyledi. Son dönemde kulüplere verilen arazilere de yer veren Bayar Piskobulu, MTG’ye 40 dönüm, Çetinkaya’ya 40 dönüm, Yenicami’ye ise 33 dönüm verilirken, başta Doğan Türk Birliği ve Türk Ocağı ile birlikte Girne takımlarının ise unutulmasının ise tartışılması gerektiğini söyledi. Kendilerine de yer gösterildiğini bunun doğru olduğunu aktaran Piskobulu, bir dağın tepesinde en az bir milyon dolara adam olacak bir yer olduğunu ancak bunu geçtiklerini ve kendilerine gösterilen yere antrenman sahası yerine tatil köyü yapmanın daha mantıklı ve akılcı olduğunu vurguladı. Oysa Girne’de daha iyi noktada yerler olduğunu bu nedenle farklı bölgelerde diğer takımlara verilen yerler gibi kendilerine de yer verilebileceğini ancak VAKIF MALINI hep yetkililerin ön planda tuttduğunu belirten Piskobulu, yine zor şartlarda bir sezon öncesinin kendilerini beklediğini sözlerine ekledi.

Güncelleme Tarihi: 07 Haziran 2017, 13:44
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473