banner564

“Ciddiyseniz görüşelim”

Bakan Çavuşoğlu, SÜTEK’i yönetmeye talip olan hayvan üreticileri ve süt imalatçılarına çağrı yaptı

“Ciddiyseniz görüşelim”
banner598
Tarım ve Doğal Kaynaklar Bakanı Nazım Çavuşoğlu, Hayvan Üreticileri ve Yetiştiricileri Birliği ile Süt İmalatçıları Birliğine, Süt Kurumu’nu yönetme talebinde ciddiyseler, masa etrafında buluşma çağrısında bulundu.
Çavuşoğlu, dün Tüketiciler Derneği’ni kabul etti. Bakanlıktan yapılan açıklamaya göre, Çavuşoğlu, bütün gelişmiş ülkelerde, demokrasinin hüküm sürdüğü coğrafyalarda tüketicilerin, üreticilerin, sanayicilerin hakları savunulurken, hükümetin görevinin de denge içerisinde tüketimin yapılabilmesi, üretimin devamlılığı ve imalatın gerçekleşmesi olduğunu ifade etti.
Süte yapılan zamla ilgili süreçte arzu edilen noktada olunmadığına da işaret eden Çavuşoğlu, üretimde dengeyi sektörlerin oluşturması gerektiğini söyledi.
Bakan Çavuşoğlu, “Devletin süt fiyatı belirlediği nadir ülkelerden biriyiz. Biz bu sıkıntının farkında olan bir yönetimiz. Vizyon olarak gerek hayvancı birliklerinin, gerekse imalatçılar birliğinin süt kurumuna talibiz olgunluğuna gelmiş olmalarını selamlıyoruz. Göreve geldiğimiz günden beri ve daha önceki hükümetler dönemlerimizde de halkın refahının korunabilmesi, üretimin ve sanayinin devam edebilmesi için bir dengenin şart olduğunu ve bunu da sektörlerin oluşturması gerektiği düşüncesini hep paylaşmıştık” dedi.

6 ayda ne değişti?
Ülkede 6 ay önce bakanlık olarak ortaya koydukları sütün serbest bırakılması ve üreticinin istediği fiyata sütü satabilmesi fikrine eylemle karşılık bulduklarını anımsatan Çavuşoğlu, 6 ay sonra hayvancıların Süt Kurumu’na giderek “kurumu biz yöneteceğiz” demelerinden mutluluk duyduğunu ifade etti.
Nazım Çavuşoğlu, Süt İmalatçıları Birliği’nin de “SÜTEK’i yönetmeye” talibiz demesinin ülkenin vardığı nokta açısından dünya ile uyumlaşma olarak gördüğünü söyledi.

Alışkanlıklar artık değişmeli
Bakan Çavuşoğlu, “Biz bundan sonra kaynaklarımızı doğru yere vererek, desteğimizi ne imalatçıdan, ne de hayvancıdan çekerek, tüketici haklarını da gözeterek, bu yolculuğa devam edeceğiz. Artık ülkede alışkanlıkların değişme zamanı gelmiştir. Bizim temennimiz KKTC’yi hantal yapıdan kurtarmaktır” dedi.
Çavuşoğlu, “Basına çıkıp, herkes kendi köşesinden istediği gibi yaptığı açıklamalar bilinsin ki hiçbir sektörü istediği yere götürmez. Her sektörün istediği yere gidebilmesi bütün paydaşların bir araya gelerek, ortak hareket etmesinden geçer. Bu temennimiz için de gayretimiz sürecektir” ifadelerini kullandı.

Tüketicilerden 21 maddelik talep
Tüketiciler Derneği Başkanı Hasan Yılmaz Işık da, bakanlığın izlediği politikanın tüketici haklarını gözettiğini ifade etti. Hasan Yılmaz Işık, 21 maddelik taleplerini içeren yazıyı da Çavuşoğlu’na sundu.
Öte yandan dün Tüketiciler Derneği, “hafta içinde süt ve süt ürünleri fiyatlarında yapılan zamlara tepki olarak, yerli süt ve süt ürünlerine boykot etme kararı aldığını” açıkladı.
Dernek Başkanı Hasan Yılmaz Işık, yapılan zammın, tüketicilerden çok üreticiler için olumsuz bir gelişme olacağını ileri sürdü.
Işık yaptığı yazılı açıklamada, tüketicilerin temel besin maddesi olan süt tüketimini yüksek fiyatlar nedeniyle kısmak zorunda kalacağını ve ithal süt ürünlerini tercih edeceğini savundu.
Bu farklı fiyat seviyesinin üreticilerin rekabet olanağını da yok edeceğini kaydeden Işık, tüketicileri ise tercihlerinde seçeneksiz bırakacağını ifade etti.
Derneğin tüketicilere destek vermek amacıyla açıklanan zamlar geri alınıncaya kadar yerel süt ürünlerine boykot çağrısı yapmakta olduğunu belirten Hasan Yılmaz Işık, kararı, bugün görüşecekleri Tarım ve Doğal Kaynaklar Bakanı Nazım Çavuşoğlu’na ileteceklerini de dile getirdi.

Güncelleme Tarihi: 08 Haziran 2017, 10:30
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473